Fungerar Swish med kontantkort?

Ja, Swish fungerar även om du har kontantkort. Pengarna du swishar dras från bankkontot som du har kopplat till ditt nummer. Swish fungerar lika bra till oregistrerade kontantkort som till registrerade kontantkort.

Vill du bara ta emot pengar behöver du inte bank-id

Om du installerar Swish för att bara kunna ta emot pengar behöver du inte installera något bank-id på din telefon eller enhet som du använder. Vill du däremot även kunna Swisha över pengar måste du ladda ned bank-id. På grund av säkerhetsskäl måste du kunna identifiera dig innan några pengar skickas från ditt konto.

Tips! Du laddar ned bank-id-appen på Google Play eller App Store. Därefter hämtar du ditt bank-id via din internetbank.

Kontantkortet behöver inte sitta i telefonen för att ta emot Swish-betalningar

Om du bara vill ta emot betalningar behöver ditt kontantkort inte sitta i din telefon för att Swish ska fungera. Det beror på att ditt kontantkortsnummer egentligen bara är ett alias för ditt kontonummer. Det är kontonumret som används för att du ska kunna ta emot pengarna.

Vill du däremot själv föra över pengar måste du koppla in ditt kontantkort för att använda Swish.

Du kan ladda på ditt kontantkort med Swish

Du kan inte bara använda Swish till ditt kontantkort för att ta emot och skicka pengar. Hos en del operatörer kan du även använda ladda på ditt kontantkort med Swish. Du använder helt enkelt Swish för att betala för den prisplan du vill ha.

Det hela gör att betalningarna går snabbare och smidigare än tidigare.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent filip.svensson@telepriskollen.se