Hur ser jag mitt saldo på kontantkortet?

Du kan se saldot på ditt kontantkort på flera olika sätt. Du kan bland annat slå ett nummer på din telefon för att få fram saldot. Du kan även hitta ditt saldo på operatörens hemsida via Mina sidor och via operatörens app. Exakt vilka tillvägagångssätt du kan använda dig av beror på vilken operatör du har.

Hur laddar jag på mitt saldo?

Du kan ladda på ditt saldo direkt på operatörens hemsida, via operatörens app eller via din internetbank. Operatörerna har dessutom en rad olika återförsäljare där du kan köpa ett värdebevis som du laddar ditt kontantkort med.

Värdebevisen kan du köpa på många ställen, bland annat i matbutiker, kiosker och på bensinstationer.

Tips! Du kan ladda på ett kontantkort åt någon annan. Det enda du behöver är personens telefonnummer.

Ibland kan du inte ringa trots att du har saldo på kontantkortet

Hos några operatörer och med vissa kontantkort kan du inte ringa samtal trots att du har ett saldo. Det kan bero på att vissa operatörer reserverar ett belopp när du surfar på nätet, och ibland tar det tid för den reservationen att släppa. Under den tiden kan du få problem att ringa.

Ofta räcker det med att du stänger av funktioner som använder mobildata och startar om telefonen för att det ska gå att ringa igen.

Ditt saldo uppdateras inte alltid direkt när du har laddat kontantkortet

Bara för att du laddar på en ny prisplan betyder det inte att ditt saldo uppdateras direkt. Ibland kan det ta ett tag innan saldot uppdateras. Även hur du laddade på din prisplan påverkar hur lång tid det tar för saldot att uppdateras.

Hos vissa operatörer kan du få vänta upp till ett dygn innan laddningen går igenom.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent filip.svensson@telepriskollen.se