Kan jag spara surfen på mitt abonnemang?

Ja, du kan spara oanvänd surf på abonnemang, men inte hos alla operatörer. Det går att spara oanvänd surf med både mobilabonnemang och mobilt bredband. Hur mycket surf du kan spara varierar mellan olika operatörer och olika abonnemang.

Du kan inte spara hur mycket som helst

Operatörer som låter dig spara oanvänd surf har oftast en begränsning för hur mycket surf du får spara. Hur mycket det är varierar dock mellan olika operatörer. En del operatörer låter dig spara så mycket som 100 GB oanvänd surf medan andra låter dig spara lika mycket surf som ingår i ditt abonnemang.

Tips! Kontakta operatören vars abonnemang du är intresserad av och fråga hur mycket surf du får spara.

Hur länge du kan spara surf varierar

Olika operatörer låter dig spara surfen olika länge. Hos en del operatörer kan du bara spara surfen till nästa månad. Hos andra kan du spara din oanvända surf i ett helt år. Det finns till och med vissa operatörer som inte har någon begränsning alls för hur länge du får spara surfen.

Den ordinarie surfmängden används först

Du förbrukar alltid den ordinarie surfmängden först när du surfar med ditt abonnemang. Först när den surfen är förbrukad kan du börja använda din sparade surf.

För mycket sparad surf kan vara ett tecken på en för hög surfmängd

Det är bra att kunna spara surf, framför allt om ditt internetsurfande skiljer sig åt månad för månad. Att hela tiden få surf över är dock inte bra. Det är snarare ett tecken på att du har en för hög surfmängd på ditt abonnemang.

I stället för att betala mer pengar än du behöver för ditt abonnemang kan du välja en lägre surfmängd. I längden finns det mycket pengar att spara på att välja ett abonnemang med en surfmängd som faktiskt passar dig.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent