Hur flyttar jag mitt nummer mellan operatörer?

Du flyttar enklast över ditt nummer till en annan operatör i samband att du tecknar ett nytt mobilabonnemang eller köper ett kontantkort. På operatörens hemsida kan du ange att du vill ta med ditt nuvarande nummer. Du kan även kontakta operatörens kundtjänst för att få hjälp att flytta numret.

Om du byter från ett mobilabonnemang säger din nya operatör upp mobilabonnemanget åt dig.

Går det att flytta nummer från ett kontantkort?

Ja, du kan även flytta nummer från ett kontantkort till en annan operatör. Det fungerar precis på samma sätt som när du flyttar ett abonnemangsnummer. För att kunna flytta ett kontantkortsnummer måste ditt kontantkort vara registrerat.

Om du köpte kontantkortet från operatörens hemsida var det registrerat när du fick det. Om du däremot inte gjorde det kan du registrera ditt kontantkort i efterhand. Det gör du via Mina Sidor på operatörens hemsida. Om du inte lyckas registrera kontantkortet själv kan du alltid kontakta operatörens kundtjänst och få hjälp med det.

Du kan inte flytta ditt nummer om du har bindningstid

Har du bindningstid på ditt mobilabonnemang kan du inte flytta ditt nummer till en annan operatör. Du måste vänta tills din bindningstid har löpt ut innan du flyttar numret.

Tips! Via Mina sidor på operatörens hemsida eller operatörsappen kan du ta reda på om du har någon bindningstid och hur lång den är. Enligt lag får nya bindningstider inte vara längre än en månad.

Du kan dock bli kvitt din bindningstid genom att be operatören om en slutfaktura för dina resterande månadsbetalningar under bindningstiden. När du har betalat slutfakturan är det fritt fram att flytta numret till en annan operatör.

Flytta fast nummer till mobil

Ja, du kan flytta ditt fasta nummer direkt till din mobil. När någon ringer till fastnätsnumret går det direkt till din mobiltelefon. Du bestämmer själv vilket av av dina två nummer som ska visas när du ringer någon.

Tips! Under tiden flytten genomförs är det vanligt att du får ett tillfälligt nummer.

Om du vill flytta ditt fasta nummer till en mobiltelefon gör du det enklast genom att ta kontakt med din mobiloperatör.

Hur lång tid tar det att flytta över mitt nummer?

Hur lång tid det tar att flytta över ett nummer till en annan operatör varierar mellan olika operatörer. Hos en del operatörer tar det bara ett par dagar att genomföra flytten, medan det hos andra operatörer kan ta upp till två veckor.

Tänk på! Om du flyttar över ett fastnätsnummer till en annan operatör kan det ta något längre tid.
Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent