Bästa mobila bredbandet

Bästa mobila bredbandet med mycket surf

Telenor 200 GB
149 kr/mån 299 kr/mån Priset gäller i 4 månader.
 • Ta med det mobila bredbandet utomlands
 • Telenors mobilnät når ut till 99,9 procent av befolkningen
 • Surfa i upp till 40 Mbit/s

Vad vi gillar med det mobila bredbandet

Telenors mobila bredband med 200 GB surf innehåller så mycket surf att det passar i stort sett vem som helst. Eftersom surfmängden är så hög kan du streama filmer och serier utan problem. Med en router kan du även dela med dig av surfen till familjen och vännerna.

Med ett mobilt bredband från Telenor kan du surfa med bra täckning i nästan hela landet. Mobilnätet når ut till 99,9 procent av befolkningen. Täckningen är allra bäst i storstäderna men något sämre på landsbygden. För att vara säker på att du får bra täckning där du bor kan du alltid titta på Telenors täckningskarta.

Om du tycker att surfmängden är för stor finns det även ett abonnemang på 100 GB.

Använd Telenors mobila bredband på utlandsresan

En fördel med Telenors mobila bredband med mycket surf jämfört med andra konkurrenter är att du kan surfa utomlands. Du kan surfa precis som hemma i hela EU och EES, samt i Malaysia, Myanmar och Thailand.

Utomlands är surfmängden dock begränsad till 15 GB i stället för 200 GB. Tänk även på att du bara kan surfa utomlands när du är på en tillfällig resa. Om du bor i ett annat land permanent gäller inte samma pris. Då får du en dyrare prisplan.

Köp extra surf till ditt mobila bredband för att surfa mer

Om dina 200 GB mot förmodan skulle ta slut kan du köpa extra surf. Därefter kan du fortsätta surfa som vanligt. Du kan välja mellan fem olika surfnivåer.

Du köper enklast extra surf via Mitt Telenor på Telenors hemsida. Om du får problem kan du alltid kontakta kundtjänsten och be om hjälp.

Andra alternativ

Ett alternativ till Telenors mobila bredband med 200 GB är Hallons mobila bredband med lika mycket surf. Fördelen med Hallons mobila bredband är att det är mycket billigare än Telenors och inte har någon bindningstid eller uppsägningstid. Däremot fungerar det mobila bredbandet bara i Sverige, så du kan inte ta med det på utlandsresan.

Hallon använder Tres mobilnät som är klart sämre än Telenors mobilnät, framför allt på landsbygden. Därför är det extra viktigt att du tittar på Hallons täckningskarta innan du bestämmer dig för att teckna ett mobilt bredband. Då får du en indikation på hur bra täckningen är hos dig.

Bästa mobila bredbandet med lite surf

Hallon 5 GB
44 kr/mån 89 kr/mån Priset gäller i 3 månader.
 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid
 • Billigast på marknaden
 • Spara oanvänd surf

Vad vi gillar med det mobila bredbandet

Hallon är den enda operatören som verkligen erbjuder lite surf. Om du inte vill ha någon hög surfmängd är det möjligt att Hallon är den enda operatören som passar dig. Hos andra operatörer kan du behöva betala för mer surf än du egentligen behöver.

Trots att surfmängden är låg erbjuder Hallon möjligheten att spara oanvänd surf. Det går inte att göra hos alla konkurrenter. Du får dessutom alltid ett lågt pris på ditt mobila bredband, oavsett vilken surfmängd du väljer.

Hallons mobila bredband är billigast på marknaden

Om du vill ha lite surf på ditt mobila bredband är det ett tecken på att du inte surfar så mycket. Då är det inte heller värt att lägga pengar på ett dyrt mobilt bredband.

Hallons mobila bredband med 5 GB surf är i dagsläget billigast på marknaden. Med ett mobilt bredband från Hallon kan du vara säker på att du inte betalar mer än du behöver.

Du slipper både bindningstid och uppsägningstid

Med Hallons mobila bredband slipper du både bindningstid och uppsägningstid. Det är särskilt bra när du har en låg surfmängd.

Om du inte surfar särskilt mycket vill du inte vara bunden till det mobila bredbandet om du skulle vilja säga upp det. Med en bindningstid blir du tvungen att betala för en tjänst som du ändå knappt använder.

Andra alternativ

Om 5 GB är för lite för dig kan vi även rekommendera Tres mobila bredband med 15 GB. Det är ett abonnemang med lite mer surf som passar dig som surfar på nätet och svarar på mejl. Du bör dock undvika att ladda ned stora filer eller streama serier. Då försvinner din surf väldigt snabbt.

En fördel med Tres mobila bredband jämfört med Hallons alternativ är att du kan använda det på en tillfällig resa i ett annat EU- eller EES-land. Du kan dessutom använda hela din surfmängd på resan.

Nackdelen med Tres mobila bredband med 15 GB är i stället priset. Hallon är klart billigare än Tre. Du kan dock få ned kostnaden genom att välja till en bindningstid. Då är du låst till operatören i minst 12 månader.

Bästa mobila bredbandet för studenter

Hallon 100 GB
124 kr/mån 249 kr/mån Priset gäller i 4 månader.
 • Spara upp till 100 GB surf
 • Ingen bindningstid
 • Billiga mobila bredband för studenter

Vad vi gillar med det mobila bredbandet

Hallon erbjuder flera olika surfnivåer på sina studentabonnemang för mobilt bredband. Det vi rekommenderar kommer med 100 GB. Det är en surfmängd som är så hög att du kan använda den till både studier och nöje.

Hallon är dessutom väldigt prisvärda, vilket passar bra för studenters ekonomi. Deras ordinarie mobila bredband är redan mycket billigare än hos många andra konkurrenter, och med studentrabatten blir priset ännu lägre.

Spara oanvänd surf till ett senare tillfälle

Om du surfar oregelbundet kan det vara bra att spara oanvänd surf. Det kan du göra med Hallons mobila bredband. Om du behöver använda ditt mobila bredband till studierna kan det vara bra om du har oanvänd surf som du kan använda när intensiva tentaperioder drar igång.

Det som är bra med Hallon är att du kan spara den oanvända surfen så länge du vill. Hos en del andra operatörer finns det tidsbegränsningar. Som mest kan du spara 100 GB surf.

Hallon har inga bindningstider på mobilt bredband för studenter

Som student gäller det att du ser dig om efter det billigaste erbjudandet. Om du hittar ett billigare och bättre alternativ vill du enkelt kunna byta. Det kan du göra med Hallon.

Hallons bredband har varken bindningstid eller uppsägningstid. Den friheten gör det enkelt för dig att alltid ha ett mobilt bredband som passar din studentplånbok.

Andra alternativ

Eftersom utbudet av studentabonnemang för mobilt bredband inte är särskilt stort rekommenderar vi ytterligare ett Hallon-abonnemang om det med 100 GB surf inte passar dig. Det vi i sådana fall rekommenderar har 40 GB. Det är fortfarande tillräckligt mycket för att du ska kunna använda surfen till nöje och studier. Du får dock hålla koll på dataförbrukningen så att surfen räcker månaden ut.

Den stora fördelen med det mobila bredbandet med 40 GB är att det är klart billigare än det med 100 GB. Det passar vanligtvis bättre för studenter som lever på sitt studiemedel.

Bästa mobila bredbandet för företag

Telenor 100 GB
349 kr/mån 399 kr/mån Gäller vid en bindningstid på 24 månader.
 • Bra täckning i hela Sverige
 • Surfen fungerar utomlands
 • Omfattande kundtjänst med långa öppettider

Vad vi gillar med det mobila bredbandet

Det vi gillar med Telenors mobila bredband för företag är framför allt den generösa surfmängden. Med den kan du göra det mesta utan att behöva oroa dig för att surfen ska ta slut. Det är absolut inte något du vill ska hända mitt på arbetsdagen.

En annan fördel med det mobila bredbandet är att du själv kan bestämma om du vill ha bindningstid eller inte. Om du väljer till en bindningstid får du även bindningsrabatt på månadsfakturan.

Det är också enkelt att kontakta Telenors kundtjänst om det skulle dyka upp några frågor om det mobila bredbandet. Kundtjänsten är öppen veckans alla dagar.

Ta med dig surfen på företagsresan

Med Telenors mobila bredband kan du ta med surfen på företagsresan. Det mobila bredbandet fungerar precis som hemma i alla EU- och EES-länder. Det är klart bättre än hos en del andra operatörer vars mobila bredband bara fungerar i Sverige.

Däremot får du inte ta med dig hela surfmängden på resan. Du får använda 20 GB, vilket trots allt bör vara mer än tillräckligt för en resa.

Tänk även på du bara kan använda surfen på tillfälliga resor. Om du befinner dig utomlands mer än i Sverige under en fyramånadersperiod får du inte längre surfa utan extra kostnad.

Prisvärt mobilt bredband med bra mobilnät

Telenors mobila bredband för företag med 100 GB surf är ett relativt prisvärt alternativ. Det är billigare än flera konkurrenter, om än inte billigast. Det billigaste mobila bredbandet för företag har Hallon. Däremot har Telenor ett bättre mobilnät än Hallon.

Med mobilnätet når operatören ut till 99,9 procent av befolkningen. Det spelar i stort sett ingen roll var du och dina medarbetare surfar. Ni kommer att ha bra täckning över hela landet.

Andra alternativ

Ett alternativ till Telenors mobila bredband är Hallons abonnemang med 20 GB surf. Det är mycket mindre surf och passar därför bättre till ett företag som inte har lika stort behov av internetuppkoppling. Hallon har också flera andra surfnivåer att välja mellan om 20 GB inte känns rätt.

En fördel med Hallons mobila bredband för företag är att du kan spara oanvänd surf. Det kan vara bra att göra om du surfar orgelbundet och med jämna mellanrum behöver extra surf för att kunna jobba. Med ett mobilt bredband från Hallon slipper du även bindningstid och uppsägningstid.

Abonnemangets stora svaghet är täckningen. Hallons täckning är inte lika bra som hos många av konkurrenterna. Därför kan det vara bra att titta på Hallons täckningskarta för att se hur bra täckning du och dina medarbetare skulle få.

Bästa mobila bredbandet till Ipad

Telenor 40 GB
249 kr/mån
 • Använd Telenors mobila bredband i EU och EES
 • Telenor har bra täckning i hela landet
 • Surfhastigheter på upp till 40 Mbit/s

Vad vi gillar med det mobila bredbandet

Telenors mobila bredband med 40 GB är tillräckligt för att passa de flestas behov. Med 40 GB kan du både streama lite serier och surfa på webben med din Ipad.

Med Telenors mobila bredband slipper du även bindningstid. Du kan alltså enkelt byta surfmängd om du känner att den du har inte räcker till.

Rent prismässigt är Telenors mobila bredband med 40 GB ganska bra. Det finns visserligen några billigare alternativ, men vissa operatörer är även dyrare.

Surfa på Ipaden över hela Sverige i Telenors omfattande mobilnät

Telenor har ett mycket bra och omfattande mobilnät som täcker stora delar av Sverige. Enligt operatören når man ut till 99,9 procent av befolkningen. Det innebär att du kan surfa med din Ipad i stort sett var du vill i hela landet.

Det är dock bra att veta att täckningen kan skilja sig åt lokalt. Därför kan det vara bra att titta på Telenors täckningskarta för att se hur bra täckning du får på din Ipad. Rent generellt kan man säga att täckningen är som bäst i storstäderna medan den är något sämre på landsbygden, där mobilnätet inte är lika väl utbyggt.

Använd din Ipad på utlandsresan med mobilt bredband från Telenor

En stor fördel med Telenors mobila bredband med 40 GB jämfört med många andra operatörer är att du kan använda det utomlands. Du kan använda din Ipad helt utan extra kostnad när reser i ett annat EU- eller EES-land och i Thailand.

Din surfmängd är dock begränsad från 40 GB till 10 GB. Du kan också bara använda din Ipad när du är på tillfällig resa i ett annat land.

Andra alternativ

Vi kan även rekommendera Hallons mobila bredband med 100 GB surf. Det är en surfmängd som räcker långt om du vill streama filmer på din Ipad. Förutom den höga surfmängden är en av Hallons styrkor priset. Hallons mobila bredband med 100 GB kostar lika mycket som Telenors mobila bredband med 40 GB.

Med Hallon får du dock inte tillgång till ett lika bra mobilnät. Det kan göra det svårare att använda din Ipad var du vill. Du får inte heller en lika omfattande kundtjänst. En annan nackdel är att Hallons mobila bredband med 100 GB surf bara fungerar i Sverige.

Så avgör vi vilket mobilt bredband som är bäst

För att avgöra vilket mobilt bredband som är bäst för olika målgrupper har vi tittat på flera olika faktorer. Vilka faktorer som har varit viktiga beror på vilken målgrupp det handlar om. När det gäller bästa mobila bredbandet för studenter har exempelvis priset spelat stor roll.

Det här har vi tittat på när vi har utsett de bästa mobila bredbanden

 • Vilken surfmängd som ingår
 • Hur mycket det mobila bredbandet kostar
 • Hur bra täckning operatören har
 • Om det mobila bredbandet fungerar utomlands
 • Om det går att spara oanvänd surf
Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent filip.svensson@telepriskollen.se