Alla operatörer

Läs omdömen och hitta den bästa mobiloperatören

Mobiloperatörerna i Sverige har ett mycket stort produktutbud och erbjuder alltifrån mobilabonnemang och kontantkort till mobilt bredband och fast bredband. Med sitt utbud riktar sig operatörerna till olika typer av målgrupper.

Det enorma utbudet som finns gör det inte lätt för dig som konsument att hitta den produkt eller tjänst som passar dig. Vi på Telepriskollen har därför valt att samla alla operatörer och deras produkter på ett och samma ställe för att du ska kunna jämföra dem åt. Vi tror att just jämförelsen av produkter och tjänster är otroligt viktig för att du ska kunna  känna dig helt nöjd med det du köper.

Du kan läsa mer om de olika operatörerna och deras produkter genom att klicka på operatörsloggorna högst upp på den här sidan.

Mobiloperatören bör ha bra täckning där du bor

För att du ska kunna använda ditt mobilabonnemang, kontantkort eller mobila bredband måste du ha bra täckning. De olika mobiloperatörerna erbjuder olika bra täckning runt om i landet. De flesta av landets mobiloperatörer har bra täckning i städerna och i södra Sverige. Däremot råder det stora skillnader ute på landsbygden, framför allt i norra delarna av landet. 

Det är därför viktigt att mobiloperatören har bra täckning just där du bor eller vistas. På respektive operatörs hemsida finns det täckningskartor som visar hur bra täckningen är runt om i Sverige. Titta där för att få dig en uppfattning om vilken täckning du kan förvänta dig i operatörens mobilnät.

Det är också värt att tänka på att flera operatörer delar mobilnät. Det innebär att operatörerna har exakt samma täckning. Exempel på operatörer som delar mobilnät är Telia och Halebop samt Tele2 och Comviq.

Priserna skiljer sig mellan mobiloperatörerna

Eftersom mobiloperatörernas utbud är så stort finns det stora prisskillnader mellan produkterna och tjänsterna. Det kan vara stor skillnad på priserna på likvärdiga produkter mellan olika operatörer. För att du ska hitta den billigaste produkten eller tjänsten måste du jämföra priserna. Tänk dock på att bara jämföra produkter och tjänster som uppfyller dina krav.

Tips! Hos landets lågprisoperatörer kan du spara mycket pengar. Det låga priset kommer dock ofta på bekostnad av något annat, exempelvis en mindre omfattande kundtjänst eller ett mindre produktutbud.

Många mobiloperatörer har dessutom ännu förmånligare priser på sina produkter och tjänster för barn, studenter och pensionärer. Genom att utnyttja ett sådant erbjudande kan du spara ännu mer pengar.