Mobilabonnemang med fri surf

0 mobilabonnemang hittades
Senast kontrollerat idag 2020-04-10
Surf 100
Populära val
Mobilnät
Typ av abonnemang
Filtrera
Filtrera
Populära val
Mobilnät
Typ av abonnemang
Visa resultat (9)
0 mobilabonnemang hittades
Senast kontrollerat idag 2020-04-10
300
Hallon
100 GB surf
Fria samtal
Fria sms
174 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter 349 kr/mån. 349 kr/mån
300
Vimla
100 GB surf
Fria samtal
Fria sms
175 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter 350 kr/mån 350 kr/mån
300
A3
100 GB surf
Fria samtal
Fria sms
224 kr/mån Priset gäller i 1 månad, därefter gäller ordinarie pris 449 kr/mån. 449 kr/mån
0
Universal Telecom
100 GB surf
Fria samtal
Fria sms
224 kr/mån Priset gäller i 1 månad, därefter 449 kr/mån 449 kr/mån
350
3
Fri surf
Fria samtal
Fria sms
499 kr/mån
300
Com Hem
Fri surf
Fria samtal
Fria sms
99 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter ordinarie pris 499 kr/mån 499 kr/mån
350
Tele2
Fri surf
Fria samtal
Fria sms
549 kr/mån
250
Telenor
Fri surf
Fria samtal
Fria sms
569 kr/mån
0
Telia
Fri surf
Fria samtal
Fria sms
589 kr/mån

Visa fler

Så hittar du bästa mobilabonnemanget med fri surf

Du hittar det bästa mobilabonnemanget med fri surf genom att jämföra dina alternativ. Innan du påbörjar din jämförelse måste du fundera på några saker.

  • Vilken operatör har bäst täckning där du bor? Olika operatörer har olika bra täckning runt om i landet. Jämför deras täckningskartor för att se vilken operatör som har bäst täckning där du bor. Du hittar täckningskartorna på operatörernas hemsidor.
  • Vill du ha med eller utan bindningstid? Fördelen med ett mobilabonnemang med bindningstid är att du kan få sänkt pris på ditt mobilabonnemang. Nackdelen är att du är bunden till operatören och inte kan byta om du skulle vara missnöjd.
  • Hur mycket surf får du använda utomlands? Du som skaffar ett mobilabonnemang med fri surf förbrukar högst troligt mycket surf oavsett om du befinner dig i Sverige eller utomlands. Ta reda på hur mycket surf du får använda på utlandsresan och vilka länder du kan surfa i utan extra kostnad.

När du vet vilket typ av mobilabonnemang med fri surf du är ute efter kan du börja jämföra priserna för att hitta det som är billigast. Många operatörer har kampanjer med jämna mellanrum. Innan du tecknar ett mobilabonnemang på grund av en förmånlig kampanj måste du ta reda på mobilabonnemangets ordinarie pris. Det är ändå den kostnaden du kommer att betala för ditt mobilabonnemang framöver.

Det billigaste mobilabonnemanget med fri surf är inte det bästa

Det billigaste mobilabonnemanget med fri surf kommer från Hallon. Surfmängden är dock inte helt fri, men med 100 GB är den så hög att det nästan är att betrakta som fri.

Mobilabonnemanget är dock inte det bästa på marknaden. Det har det helt klart lägsta priset, men med Hallon får du en ganska tunn kundtjänst utan möjlighet till någon telefontjänst. Dessutom delar Hallon mobilnät med Tre, vilket inte är det bästa mobilnätet i landet. Det är framförallt på landsbygden som Tres nät är bristfälligt.

Den operatör som har bäst abonnemang med fri surf är Tele2. Deras abonnemang är dyrare än Hallons men det är bättre i andra avseenden.

I mobilabonnemanget ingår

  • Bra täckning i hela landet
  • Omfattande kundtjänst
  • Fri surf

”Fri surf” betyder inte obegränsad surf

Med ett mobilabonnemang med fri surf kan det låta som att surfen är helt obegränsad. Det behöver dock inte vara så. Ifall du surfar väldigt mycket och din surfnivå är mer än vad som anses vara ”normalt” kan din mobiloperatör stänga av surfen. Det finns mobilanvändare som har berättat att deras mobiloperatör stängde av deras mobilabonnemang eftersom de inte ansåg att abonnemanget användes på ett ”sedvanligt sätt”.

Det är dock svårt att veta var gränsen går för vad som anses vara ”sedvanligt användande”. Det ska dock inte vara några som helst problem att surfa för uppemot 100 GB i månaden.

Tips! Hör av dig till operatörerna och fråga om de stänger av surfen vid väldigt hög dataförbrukning och vad den gränsen ligger på.

För vem passar ett mobilabonnemang med fri surf?

Fri surf passar utmärkt för den som surfar på nätet väldigt mycket. Men det är inte bara tid framför skärmen som avgör om du behöver fri surf eller inte. Vad du gör på nätet spelar också in. Streamar du filmer och serier eller laddar ned större filer förbrukas en hel del data. Gör du sådana saker ofta kan fri surf vara något för dig.

På senare år har det dessutom blivit vanligare att man använder mobildatan som sin primära källa till internet i stället för fast bredband. Hade du tänkt att göra något liknande kan ett mobilabonnemang med fri surf vara bra för dig.

Är du osäker på vilken surfmängd du behöver kan du alltid titta i din nuvarande telefon eller dina räkningar för att se hur mycket du surfar på nätet. Om din surfnivå inte överstiger 50 GB i månaden finns det inte någon anledning att välja fri surf. Det finns i sådana fall klart billigare alternativ.

I mobilabonnemang med fri surf ingår även fria samtal och sms

I alla mobilabonnemang med fri surf får du även fria samtal och fria sms. Det spelar ingen roll vilken operatör du tecknar mobilabonnemanget hos.

Ett mobilabonnemang med fri surf ger dig i stort sett inga begränsningar, utan du kan använda mobilabonnemanget till fullo. Du behöver aldrig oroa dig för att det ska sluta fungera eftersom alla tjänster ingår.

Kan jag använda mobilabonnemang med fri surf utomlands?

Ja, du kan använda mobilabonnemang med fri surf utomlands, men du har inte tillgång till lika mycket surf som hemma.

Roamingavgifterna avskaffades 2017 inom EU och EES, vilket har gjort det möjligt att använda mobilabonnemanget till samma kostnad som i Sverige även på utlandsresan. Något operatörerna dock kan göra är att begränsa surfmängden. Du kommer ytterst sällan ha lika mycket surf till ditt förfogande när du är utomlands som i Sverige. Det gäller oavsett vilket mobilabonnemang du väljer.

Tänk på! En operatör får inte ta ut någon extra kostnad för att du använder mobilabonnemanget utomlands. Däremot har operatören möjlighet att helt stänga av mobilabonnemanget från att fungera utomlands.

Har du ett mobilabonnemang med fri surf från Tele2 är din surfmängd exempelvis begränsad till 30 GB data. Med Telenors fria surf-abonnemang har du däremot hela 100 GB att surfa för. Dessutom tillåter Telenor fri roaming i fler länder än bara inom EU och EES. Med Telenors mobilabonnemang har du fri roaming i bland annat USA och Malaysia. Totalt gäller den fria roamingen i 41 länder.