Kontantkort till larm

Jämför kontantkort till larm och beställ gratis startpaket
Filtrera
Surf 3
Populära val
Populära val
Mobilnät
Giltighetstid
Sök
0 kontantkort hittades
Priser kontrollerade idag 2019-11-08
Inga kontantkort hittades. Prova ett annat val.

Visa fler

Så väljer du rätt kontantkort till larmet

För att hitta det bästa kontantkortet till ditt larm måste du jämföra dina alternativ. Eftersom du bara behöver samtal och sms till ett larm bör du välja ett kontantkort med så låg surfmängd som möjligt eller utan surf eftersom du då kan få ned priset på kontantkortet. Helst av allt vill du ha fria samtal och sms så du inte behöver oroa dig för att prisplanen ska ta slut.

Du bör även välja ett kontantkort med lång giltighetstid så att du inte behöver fylla på kontantkortet så ofta.

Jämför även operatörernas olika mobilnät för att ta reda på vilken som kan erbjuda dig bäst täckning. Du vill ha bra täckning så att larmet kan varna om någon tar sig in i din bostad.

Slutligen bör du jämföra priserna för att hitta det billigaste kontantkortet till ditt larm.

Du vill ha fria samtal och sms till ditt kontantkort

Helst av allt vill du ha ett kontantkort med fria samtal och sms. Då behöver du aldrig vara rädd för att larmet inte ska kunna meddela larmcentralen om ett pågående inbrott på grund av att saldot är slut.

När du jämför alternativen med fria samtal och sms kan du titta efter kontantkort med så låg surfmängd som möjligt. Du behöver nämligen ingen data för kontantkort i larm. Att då betala för surf är bara en onödig kostnad som du egentligen inte behöver göra.

Välj ett kontantkort med lång giltighetstid

Se till att du väljer ett kontantkort med lång giltighetstid. Då slipper du även ladda på en ny prisplan hela tiden. Skulle du ha för kort giltighetstid och glömma att ladda på en ny prisplan kan larmet inte meddela dig om något händer.

Den vanligaste giltighetstiden på kontantkort är 30 dagar, men det finns kontantkort med en giltighetstid på både ett halvår och ett år. Halebop har till och med ett kontantkort helt utan giltighetstid.

Täckningen ska vara bra där du bor

För att ditt larm ska kunna meddela dig vid ett inbrott behöver du ha bra täckning på ditt kontantkort. Olika operatörer har olika bra täckning runt om i Sverige. Därför måste du jämföra operatörernas täckningskartor med varandra. Täckningskartorna hittar du på operatörernas hemsidor.

Det finns flera operatörer som använder sig av samma mobilnät. Det innebär att du får precis lika bra täckning oavsett vilken operatör du väljer.

Jämför priserna på kontantkortet för att hitta det billigaste

När du har fått fram flera alternativ som du kan ha i ditt larm ska du jämföra priserna. Genom att göra det kan du vara säker på att du skaffar det billigaste kontantkortet som dessutom är det bästa för ditt larm.

Priserna kan överlag skilja sig ganska kraftigt åt mellan olika operatörer. I regel är lågprisoperatörerna klart billigare än de större operatörerna.

Vissa larm fungerar bara till en specifik operatör

Rent teoretiskt fungerar alla kontantkort till larm som använder mobilnätet, så kallade GSM-larm, förutsatt att du har samtal och sms på kontantkortet. En del larm har dock krav på vilka operatörer du kan använda.

När du jämför larmen kan du antingen jämföra alla operatörers kontantkort eller sortera på en specifik operatör om du vet vilken operatör du måste ha till ditt larm.

Kontantkort för larm fungerar som vanliga kontantkort

Ett kontantkort till ditt larm fungerar precis på samma sätt som ett kontantkort till en mobiltelefon. Med hjälp av kontantkortet kan ditt larm både ringa och smsa. Du anger själv i larminställningarna vilka telefonnummer som larmet ska ringa vid inbrott. Du kan exempelvis låta larmet ringa dig själv, ditt säkerhetsbolag eller dina grannar.

Vid händelser som inte är lika akuta, exempelvis strömavbrott, kan du låta larmet sms:a dina angivna telefonnummer.

Ta bort pinkoden innan du sätter kontantkortet i ett larm

Innan du sätter i ditt kontantkort i larmet måste du ta bort en eventuell pinkod och telefonsvarare. Om ditt kort har en pinkod när du placerar det i larmet kommer larmet inte att fungera som det ska. Larmpanelen kan då inte kommunicera via ditt sim-kort.

Kontantkort fungerar till både uppkopplade och icke-uppkopplade larm

Det spelar ingen roll om ditt larm är uppkopplat eller inte; ett kontantkort fungerar lika bra ändå. Ett uppkopplat larm är ett larm som är uppkopplat mot en larmcentral. De flesta larmoperatörer rekommenderar att man använder ett uppkopplat larm.

Ett icke-uppkopplat larm är inte uppkopplat mot en larmcentral. I stället meddelas du via sms eller telefon när larmet går igång.