Finns det mobilt bredband med stöd för 5G?

Ja, det finns mobilt bredband med stöd för 5G. Tre är den operatör som har banat väg och är de första som erbjuder 5G-redo mobilt bredband! Många av de större operatörerna har länge erbjudit mobilabonnemang med 5G-stöd, men Tre är alltså de första som säljer mobilt bredband som kan ansluta till 5G-nätet.

Förmodligen kommer fler operatörer börja erbjuda detta så småningom, och då uppdaterar vi informationen på den här sidan.

Vilka fördelar finns det med mobilt bredband som har stöd för 5G?

Med ett abonnemang för mobilt bredband som har stöd för 5G, och en enhet som stödjer tekniken, kan du koppla upp dig mot operatörens 5G-nät och få tillgång till riktigt höga datahastigheter och kortare svarstider. 5G-nätet har dessutom betydligt större kapacitet än sina föregångare, vilket innebär att fler enheter kan vara uppkopplade samtidigt.

Vad behöver jag för att kunna skaffa mobilt bredband med 5G?

För att kunna skaffa mobilt bredband med 5G behöver du en enhet som har stöd för 5G, en 5G-kompatibel router och ett 5G-kompatibelt abonnemang för mobilt bredband. Har du ingen 5G-router just nu kan du köpa till det när du beställer abonnemang från Tre.

Jämför operatörernas erbjudanden för att hitta det bästa mobila bredbandet

I tabellen högst upp på sidan får du en överblick över de mobila bredband med 5G som finns. På så sätt kan du enkelt jämföra dem utifrån dina behov. Just nu är det bara Tre som har mobilt bredband med 5G-stöd, men när fler operatörer hakar på kommer vi uppdatera tabellen och informationen på den här sidan.

Att tänka på när du jämför mobila bredband

  • Operatörens täckning. Alla operatörer har inte täckning överallt. Därför är det bra att titta på operatörernas täckningskartor innan du beställer mobilt bredband. Det är särskilt viktigt om du ska använda bredbandet på landsbygden. Ska du använda bredbandet hemma och du bor i en större stad bör täckningen inte vara ett problem.
  • Vilken surfmängd du vill ha. Det är förstås också viktigt att veta hur mycket surf du behöver. Ska du använda det mobila bredbandet som alternativ till fast bredband vill du kanske ha ett abonnemang med obegränsad surf. Men ska du använda bredbandet mer sporadiskt behöver du inte lika mycket surf.
  • Bindnings- och uppsägningstider. Vill du vara flexibel eller kan du tänka dig att binda abonnemanget? Ibland kan operatörerna erbjuda lägre priser i gengäld mot att du binder upp dig till dem under en viss tid. Det brukar vanligtvis vara 12 eller 24 månader. Uppsägningstiden kan också spela roll ifall du smidigt vill kunna byta mellan olika operatörer eller abonnemang.
  • Priset. Först när du har klart för dig vad du är ute efter gällande de tre övre punkterna kan du jämföra priserna. Du har då större chans att hitta ett mobilt bredband med 5G som matchar dina behov och önskemål såväl som din plånbok.

Vanliga frågor om mobilt bredband 5G

Finns det mobilt bredband med stöd för 5G?

Ja, Tre är just nu den enda operatören som erbjuder mobilt bredband med 5G-stöd. Högst upp på den här sidan kan du se vilka abonnemang det finns att välja mellan.

Vilka fördelar har mobilt bredband med 5G?

Med ett mobilt bredband med stöd för 5G kan du koppla upp dig mot operatörens 5G-nät och till exempel få tillgång till högre datahastigheter och kortare svarstider.

Vad krävs för att kunna skaffa mobilt bredband med 5G?

Förutom själva abonnemanget behöver du även en enhet som har stöd för 5G. Om du vill kunna dela det mobila bredbandet med andra behöver du även en 5G-kompatibel router. Du har möjlighet att köpa till en router när du beställer mobilt bredband hos Tre.

Är mobilt bredband med 5G dyrare än andra mobila bredband?

Det är möjligt att vissa operatörer höjer priserna på abonnemangen för sina mobila bredband om de blir 5G-redo. Det kan också vara så att vissa erbjuder 5G mot en tilläggskostnad. Men Tre, som just nu är de enda som erbjuder mobilt bredband med 5G, har vad vi vet inte höjt priserna på grund av att man surfar i 5G-nätet.

När lanseras mobilt bredband med 5G?

Tre har nyligen lanserat det första mobila bredbandet i Sverige som har stöd för 5G! Längre upp på vår sida kan du se vilka abonnemang som finns att välja på. Hittar du något som passar är det bara att klicka dig vidare till deras hemsida och beställa!