Mobilt bredband för studenter

0 mobila bredband hittades
Senast kontrollerat idag 2020-04-10
Surf 2
Populära val
Mobilnät
Typ av abonnemang
Filtrera
Filtrera
Populära val
Mobilnät
Typ av abonnemang
Visa resultat (3)
0 mobila bredband hittades
Senast kontrollerat idag 2020-04-10
300
Hallon Student
20 GB surf
0 kr startavgift
0 mån bindningstid
74 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter ordinarie pris 149 kr/mån 149 kr/mån
300
Hallon Student
100 GB surf
0 kr startavgift
0 mån bindningstid
124 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 249 kr/mån. 249 kr/mån
300
Hallon Student
200 GB surf
0 kr startavgift
0 mån bindningstid
149 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 299 kr/mån. 299 kr/mån

Visa fler

Så hittar du som student det bästa mobila bredbandet

Du hittar det bästa studentabonnemanget för mobilt bredband genom att jämföra utbudet som finns. Innan du jämför bör du fundera över vilken surfmängd du vill ha. Hur mycket surf du väljer kommer i slutändan påverka vad du kan göra med det mobila bredbandet.

När du vet hur mycket surf du behöver ska du jämföra operatörernas täckningskartor med varandra. Då kan du ta reda på vilken operatör som har bäst surfmängd där du kommer surfa som mest.

Det sista du ska göra är att jämföra priserna med varandra. Om du gör en prisjämförelse innan du tecknar ett mobilt bredband kommer du att få det billigaste studentabonnemanget på marknaden.

Tips! Jämför priserna på mobila bredband med jämna mellanrum och byt om du hittar något billigare. Priser och villkor är under ständig förändring, så det som var bäst när du tecknade det mobila bredbandet behöver inte vara det nästa år.

Datamängden ska motsvara din internetanvändning

När du som student väljer datamängd till ditt mobila bredband gäller det att hitta en som passar dina surfvanor. Du ska inte välja mer data än du faktiskt förbrukar. Som student är ekonomin ofta ansträngd och det sista du vill göra är att spendera mer pengar än du behöver.

Du ska dock inte välja för lite surf heller. Är surfmängden för låg kan du inte surfa så mycket som du vill. Det kan framför allt bli ett problem om du ska använda det mobila bredbandet för att göra ett skolarbete och surfen tar slut.

Hur stor surfmängd du ska välja beror helt på vad du gör på nätet. För vanligt surfande på webben krävs inga högre mängder, men om du däremot börjar ladda ned filer eller streama filmer behöver du mer surf.

Tips! De flesta mobila bredbanden har ingen bindningstid. Är du osäker på vilken surfmängd du behöver kan du välja en lägre och byta upp dig om det visade sig vara för lite.

Vid enstaka tillfällen kan du köpa till surf men det bör du inte göra hela tiden. Det blir dyrt i längden.

Vilket mobilt bredband är mest prisvärt för dig som student?

Det mobila bredband som uppfyller flest av dina kriterier och är billigast är bäst för dig som studerar. Tänk på att inte bara välja det billigaste mobila bredbandet utan börja med att jämföra alternativen. Det bästa mobila bredbandet behöver per automatik inte vara det billigaste. Det måste även leva upp till dina förväntningar.

Tips! Det finns inte så många mobila bredband för studenter. Om du inte hittar något som passar dig bland studentabonnemangen kan du även jämföra vanliga mobila bredband. Det finns många operatörer med riktigt låga priser på mobilt bredband.

Vem kan utnyttja studentrabatten på ett mobilt bredband?

För att kunna skaffa ett studentabonnemang behöver du plugga på antingen gymnasial nivå eller eftergymnasial nivå. Oftast måste utbildningen ge dig rätt till stöd från CSN för att du ska få utnyttja rabatten. Är du under 18 år får du dock inte teckna abonnemanget själv. Då måste din målsman göra det.

Du bevisar att du pluggar genom att antingen visa upp Mecenatkortet eller Studentkortet. Bägge korten skaffar du i samband med att du börjar plugga.

Studentrabatten gäller oftast under en begränsad tid

Det kan variera mellan olika operatörer hur länge studentrabatten gäller, men oftast gäller den under en begränsad tid. Är du fortfarande student och din studentrabatt går ut kan du självklart förlänga den.

Storleken på rabatten varierar sedan mellan olika operatörer och olika bredband. Rabatten påverkas av vilken surfmängd du väljer. Du får mer rabatt ju högre surfmängd du väljer till ditt mobila bredband.

Kan jag använda mobilt bredband för studenter på utlandsresan?

Nej, i dagsläget finns det inte några mobila bredband för studenter som du kan använda på utlandsresan. Vill du kunna surfa utomlands får du i stället skaffa ett vanligt mobilt bredband. Sådana mobila bredband fungera vanligtvis i andra EU- och EES-länder.

Surfmängden är dock begränsad just på resan. Hur mycket surf som är tillgänglig på utlandsresan varierar mellan olika operatörers mobila bredband.