Så hittar du rätt kontantkort utan surf för dig

För att hitta ett kontantkort utan surf som passar dig bra måste du jämföra dina alternativ. Det första du bör göra är att jämföra operatörerna gällande samtal och sms. Många gånger kan prissättningen skilja sig åt och olika prissättningsmodeller passar olika personer.

Därefter bör du jämföra kontantkortens giltighetstider. Just kontantkortens giltighetstid skiljer sig väldigt mycket. Med en lång giltighetstid behöver du inte fylla på kontantkortet lika ofta.

Tips! Kontantkortet utan surf som har längst giltighetstid är Halebop Go. Det kontantkortet har nämligen inget utgångsdatum.

Du behöver även säkerställa att du får bra täckning med kontantkortet där du bor. Har du dålig täckning kommer du inte att kunna använda det som du vill och det kan bli svårt att över huvud taget ringa från kontantkortet.

Det sista du bör göra är att jämföra priserna på operatörernas prisplaner. Det är genom att du gör det som du kan hitta det billigaste kontantkortet utan surf som dessutom är bäst för dig.

5 saker att tänka på när du väljer kontantkort utan surf

  • Hur många sms ingår?
  • Hur många minuter samtal ingår?
  • Hur lång giltighetstid har kontantkortet?
  • Hur bra täckning har operatören?
  • Vilken operatör har bäst pris sett till dina behov?

Bästa kontantkortet utan surf

Halebop Go är det bästa kontantkortet utan surf enligt vår bedömning. Med detta kontantkort tankar du på en valfri summa som du sedan får använda upp för att ringa och sms:a. Kontantkortet har ingen giltighetstid, så du riskerar inte att förlora några pengar som du tankar kortet med.

Du betalar en avgift för varje samtal, sms och mms. I tabellen högst upp på sidan ser du vilka priser som gäller just nu.

Skulle du ha behov av surf under en begränsad tid går det att köpa till.

Jämför kontantkort utan surf genom att titta på samtal och sms

Du som skaffar ett kontantkort utan surf gör det för att du bara är i behov av samtal och sms. Se därför till att jämföra kontantkorten på dessa två punkter för att se vilka operatörer som har något erbjudande som passar dig.

Tänk på! Sms och mms är inte samma sak, så även om ett visst antal sms ingår i priset kan en extra kostnad för mms tillkomma.

Många operatörer har fria samtal och sms på kontantkort men det är inte lika vanligt när det kommer till kontantkort utan surf, även om det förekommer. För sms brukar operatörerna i stället ta betalt per sms. Däremot kan prissättningen se lite annorlunda ut när det kommer till samtal. En del tar ett fast pris per samtal medan andra tar betalt per minut.

Välj fast pris om du ringer långa samtal

En operatör som tar ett fast pris passar framför allt dig som ringer långa samtal. Oavsett om du pratar en minut eller tio minuter så betalar du samma kostnad.

En operatör som tar betalt per minut passar i stället dig som ringer kortare samtal. Minutpriset är klart lägre än det fasta priset och därför kan du spara en del pengar på ett sådant kontantkort om du ringer korta samtal. Däremot blir det väldigt dyrt att ringa längre samtal.

För att få en bild av vilket alternativ som passar dig kan du titta i din samtalshistorik.

Välj bra giltighetstid för kontantkort utan surf

Kontantkort utan surf kommer med både lång och kort giltighetstid. När giltighetstiden har gått ut måste du ladda kontantkortet med en ny prisplan igen för att det ska fungera. Välj ett kontantkort med lång giltighetstid så slipper du ladda kontantkortet lika ofta.

En lång giltighetstid är väldigt bra om du använder kontantkortet oregelbundet. Då behöver du inte oroa dig för att det ska gå ut så fort du inte använder det.

Det finns kontantkort utan surf som har en obegränsad giltighetstid. Det finns även kontantkort med så pass långa giltighetstider som ett halvår och ett år.

Täckningen ska vara bra där du bor

När du jämför kontantkort utan surf är det viktigt att du även jämför operatörernas täckning. Hur bra täckning du får på ditt kontantkort beror på vilken operatör du väljer och var du bor.

På operatörernas hemsidor finns täckningskartor som visar hur bra täckningen är på olika platser i Sverige. Titta där för att få en uppfattning om vilken operatör som kan erbjuda dig ett kontantkort med den bästa täckningen.

Om du inte jämför täckningen finns risken att du inte kommer surfa som du vill, utan störningar.

Jämför priserna på kontantkort utan surf

När du har hittat ett antal kontantkort utan surf som känns bra ska du jämföra priserna för att använda kontantkortet. Du laddar själv på ett belopp på ditt kontantkort, men hur långt pengarna räcker beror på vilken prisplan du har.

Tänk på att alltid avsluta med prisjämförelsen. Då kan du vara säker på att du får ett kontantkort som du vill ha till det lägsta priset. Du jämför enklast kontantkort utan surf i tabellen ovan.

Låg surfmängd kan kännas som kontantkort utan surf

De allra flesta kontantkorten har lite surf men många gånger är surfmängden så pass låg att den är att betrakta som obefintlig. Så om du letar efter kontantkort utan surf kan du även se dig om efter alternativ med riktigt lite surf. 

Det finns kontantkort med så lite surf som 0,5 GB. Du hittar lätt ett kontantkort med surf som passar dig genom att jämföra olika prisplaner.

Fungerar kontantkort utan surf utomlands?

Ja, det finns kontantkort utan surf som fungerar utomlands. Däremot gör inte alla det. De kontantkort som fungerar utomlands kan du använda till samma kostnad som i Sverige när du är på resa i ett EU- eller EES-land.

Tips! Lär dig mer om hur svenska kontantkort fungerar utomlands.

Du kan bara använda kontantkortet utan surf på en tillfällig resa. Om du spenderar längre perioder utomlands får du inte använda kontantkortet till samma kostnad som i Sverige. Vanligtvis dras gränsen om du har spenderat fler dagar i ett annat land än Sverige under den senaste fyramånadersperioden.

Kontantkort utan surf är bra för barn

Har du ett barn som ska få sin första telefon kan ett kontantkort utan surf vara ett bra första steg. I riktigt ung ålder finns sällan behovet av att kunna surfa på nätet.

Däremot kan det vara bra om ditt barn har en möjlighet att ringa och smsa dig vid behov.

Du kan använda kontantkort utan surf i larm

Ett kontantkort kan du använda i mer än bara en mobiltelefon. Ett kontantkort fungerar lika bra i ett larm, och då är det sms och samtalsfunktionerna du behöver. Därför kan ett kontantkort utan surf vara ett perfekt alternativ till ditt larm.

Om du skaffar ett kontantkort till ditt larm är det dock viktigt att du inte väljer ett med en för kort giltighetstid. I sådana fall kommer du att tvingas fylla på kontantkortet väldigt ofta. Då är det bättre att välja ett kontantkort med en giltighetstid på åtminstone ett halvår.

Om du tycker det känns jobbigt att behöva fylla på kontantkortet regelbundet kan du skaffa ett mobilabonnemang till larmet i stället.

Vanliga frågor om kontantkort utan surf

Varför ska jag välja ett kontantkort utan surf?

Den huvudsakliga anledningen att välja ett kontantkort utan surf är priset. Om du inte använder surf på din mobil eller om kontantkortet sitter i till exempel ett larmsystem, är det onödigt att betala extra för surf som du inte använder.

Finns det andra alternativ till ett kontantkort utan surf?

Ja, du kan i stället köpa ett kontantkort med lite surf. Du jämför enkelt dessa kontantkort genom att dra i reglaget vår jämförelsetabell högst upp på den här sidan.

Ska jag välja ett fast pris?

Ja, om du ringer mycket bör du välja ett fast pris. Men använder du telefonen mycket lite kan det vara värt att ha en lösning med ett saldo som du får använda som du vill.

Kan jag välja att köpa till surf vid behov?

Ja, många operatörer erbjuder möjligheten att köpa till surf. Antingen kan du välja ett kontantkort med saldo, eller så tankar du helt enkelt en ”surf-boost” där du får en viss datamängd under en period.

När ska jag inte välja ett kontantkort utan surf?

Du ska inte välja ett kontantkort utan surf om du i slutändan ändå tvingas tanka på surf. Använder du internet ibland kommer det snabbt bli billigare att betala för en fast datamängd, snarare än att fylla på efter behov.