Bästa kontantkortet

Bästa kontantkortet med mycket surf

Telenor 100 GB
449 kr/mån
 • Få var sjätte laddning gratis
 • Ta med dig surfen utomlands
 • Täckning som når ut till 99,9 procent av befolkningen

Vad vi gillar med kontantkortet

Telenors kontantkort med 100 GB har så hög surfmängd att den nästan är att betrakta som fri. Med så mycket surf kan du streama serier och filmer utan några som helst problem. Kontantkortet har även fria samtal och sms.

Med ett kontantkort från Telenor får du tillgång till ett mycket bra mobilnät med täckning över i stort sett hela landet. Mobilnätet når ut till 99,9 procent av den svenska befolkningen.

Ta med dig surfen på resa inom EU och EES

Om du surfar mycket hemma i Sverige gör du troligtvis det när du är ute och reser också. Med Telenors kontantkort med 100 GB kan du även ta med dig surfen på utlandsresan inom EU eller EES. När du är ute och reser ringer, sms:ar och surfar du precis som hemma.

Många andra operatörers kontantkort fungerar bara i Sverige.

Prenumerera på laddningar och få var sjätte gratis

Telenors kontantkort med 100 GB är giltigt i 31 dagar, därefter måste du ladda på kontantkortet med en ny prisplan. Hos Telenor kan man dock prenumerera på laddningar. Det betyder att du inte själv behöver komma ihåg att ladda kontantkortet varje månad.

Om du prenumererar på laddningar får du dessutom var sjätte laddning gratis. För att börja prenumerera på laddningar måste du ladda ned appen Telenor Ladda.

Andra alternativ

Ett alternativ till Telenors kontantkort är Hallons kontantkort med 100 GB surf. Rent prismässigt är Hallon ett billigare alternativ än Telenor. Om priset spelar stor roll för dig är Hallons kontantkort helt rätt.

Nackdelen med Hallons kontantkort är att det bara fungerar i Sverige. Dessutom är täckningen sämre än med ett kontantkort från Telenor. Därför kan det vara bra att kolla in Hallons täckningskarta för att se hur bra täckning du kan få där du bor.

Bästa kontantkortet med lite surf

Telia 5 GB
249 kr/mån
 • Sveriges bästa mobilnät
 • Registrerade kontantkort fungerar utomlands
 • Surfa i upp till 100 Mbit/s

Vad vi gillar med kontantkortet

Telia erbjuder ett kontantkort med en perfekt datamängd för dig som bara vill ha lite surf. Surfmängden räcker till det allra nödvändigaste: skicka e-post, betala räkningar och surfa på webben.

Om du är nöjd med ditt kontantkort kan du även skaffa en prenumerationsladdning. Då behöver du inte ladda på ditt kontantkort själv varje månad, det sker automatiskt.

Även om du skaffar ett kontantkort med liten surfmängd får du tillgång till fria samtal och sms. Det gör att du kan ta kontakt med familj och vänner när du vill under prisplanens giltighetstid.

Få tillgång till Sveriges bästa mobilnät

Om du skaffar Telias kontantkort med 5 GB surf får du tillgång till Sveriges bästa mobilnät. Med sitt mobilnät når Telia ut till 99,9 procent av befolkningen.

Mobilnätet är bra både i och utanför städerna, men det är på landsbygden som det är störst skillnad mellan Telia och deras konkurrenter. Det gäller framför allt i norra Sverige. Där är Telia den överlägset bästa operatören.

Om du bor i landets norra delar kan ett kontantkort från Telia, eller en operatör som använder samma mobilnät, vara det enda som fungerar för dig.

Registrera ditt Telia-kontantkort och använd det på utlandsresan

På Telias hemsida kan du registrera ditt kontantkort. Gör du det kan du även använda det i ett annat EU- eller EES-land. Du kan då ringa, sms:a och surfa till samma kostnad som du gör i Sverige. Det är mycket generöst med tanke på att många andra operatörers kontantkort bara fungerar i Sverige.

Tips! Om du köper ditt kontantkort direkt från Telias hemsida är kontantkortet redan registrerat när du får det.

Andra alternativ

Ett alternativ till Telias kontantkort är Hallons kontantkort med 4 GB surf. Det som skiljer kontantkortet åt från Telias kontantkort är framför allt priset. Hallon erbjuder mycket lägre priser på sina kontantkort än vad Telia gör. Däremot kan du bara använda ditt kontantkort från Hallon i Sverige.

Innan du beställer Hallons kontantkort med 4 GB kan det även vara bra att titta på deras täckningskarta för att se hur bra täckningen är. Hallon använder sig av Tres mobilnät vilket är klart sämre än Telias. Tres mobilnät passar bäst för dig som använder kontantkortet i landets städer.

Bästa kontantkortet utan surf

Halebop Go
50 kr/mån
 • Ingen giltighetstid
 • Fungerar i både Sverige och utomlands
 • Använder Telias omfattande mobilnät

Vad vi gillar med kontantkortet

Halebop Go är ett kontantkort som passar perfekt för dig som bara vill ringa och sms:a. Du kan använda kontantkortet både i Sverige och utomlands. När du är i ett annat EU- eller EES-land kostar det inget extra att använda ditt kontantkort. I länder utanför EU och EES tillämpas dock separata prisplaner.

Eftersom Halebop använder Telias mobilnät får du ta del av Sveriges bästa mobiltäckning. Mobilnätet når ut över hela landet, och det är framför allt på landsbygden det sticker ut i jämförelse med andra mobilnät. För många på landsbygden och i norra Sverige är en operatör som använder Telias mobilnät det enda alternativet som fungerar riktigt bra.

Halebop Go har ingen giltighetstid och är bäst i larm

Det som får Halebop Go att sticka ut från mängden är att kontantkortet inte har någon giltighetstid. Det innebär att du inte behöver fylla på kontantkortet varje månad, som du måste göra med många andra kontantkort. Så länge du har pengar kvar kan du använda Halebop Go.

Eftersom Halebop Go inte har någon giltighetstid passar det utmärkt att använda kontantkortet i larm eller andra enheter som bara använder samtals- eller sms-funktionen. Det passar även bra om du inte använder ditt kontantkort så ofta.

Halebop Go är kontantkortet för dig som ringer långa samtal

Med Halebop Go ringer du samtal till fast pris. Det innebär att ett samtal kostar lika mycket oavsett om det är två minuter eller en timme långt. Därför passar Halebop Go dig som gärna pratar länge i telefon.

Om du ringer kortare samtal är ofta ett kontantkort med rörligt pris ett bättre alternativ. Det rörliga priset brukar ligga på runt 0,69 öre i minuten. Det innebär att om du pratar i mer än 3 minuter sparar du pengar på att ha ett kontantkort med fast pris, som Halebop Go, än ett med rörligt pris.

Andra alternativ

Ett annat bra kontantkort utan surf är Telenor Rörligt. Kontantkortet har precis som Halebop Go en lång giltighetstid, men den är inte obegränsad. Med Telenor Rörligt har du en giltighetstid på ett år, vilket ändå får anses vara väldigt långt.

En stor fördel med Telenor jämfört med andra operatörer är att du kan prenumerera på dina laddningar. Det gör det enkelt och smidigt eftersom du inte själv behöver komma ihåg att ladda kontantkortet. Du får dessutom var sjätte laddning helt gratis.

Med Telenor rörligt ringer du till ett rörligt minutpris. Ju längre du ringer, desto mer kostar det. Därför passar Telenor Rörligt bättre för dig som ringer korta samtal.

Bästa kontantkortet för mobilt bredband

Tele2 60 GB
449 kr/mån
 • Ett års giltighetstid
 • Surfa i Tele2:s omfattande nät
 • Ingen bindningstid

Vad vi gillar med kontantkortet

Tele2 erbjuder ett bra kontantkort med en tillräckligt hög surfmängd för att passa de flesta. Kontantkorten är relativt konkurrenskraftiga och långt ifrån dyrast på marknaden. Med tanke på den bra täckningen i Tele2:s mobilnät kan du använda ditt mobila bredband utan några som helst problem. Kontantkortet passar utmärkt oavsett om du surfar på en dator, Ipad eller någon annan surfplatta.

Du laddar enkelt kontantkortet vid behov. Det kan du göra via hemsidan eller appen. Skulle du ha några frågor kan du alltid kontakta kundtjänsten, som är mycket hjälpsam och lätt att komma i kontakt med.

Surfa när du vill under ett års tid

Med kontantkortet från Tele2 kan du surfa när du vill på ditt mobila bredband under ett års tid, utan att behöva ladda på en ny prisplan. Det förutsätter dock att du har någon surf kvar. Giltighetstiden är högre än de flesta andra konkurrenters kontantkort med bara surf.

Ett kontantkort med lång giltighetstid passar framför allt dig som bara surfar på ditt mobila bredband ibland, till exempel när du reser. Om du surfar så sällan är det lätt att glömma bort att ladda kontantkortet. Då är det bra att ha en lång giltighetsperiod.

Surfa över hela Sverige i Tele2:s omfattande nät

Med Tele2:s kontantkort får du tillgång till ett mycket bra och omfattande mobilnät. Det gör att du kan surfa på ditt mobila bredband i stort sett var du vill i hela Sverige. Tele2:s nät når nämligen ut till 99,9 procent av befolkningen. Mobilnätet är som bäst i städerna, men även på landsbygden fungerar Tele2 bra.

Skulle du vilja se hur bra Tele2:s täckning är där du bor kan du alltid titta på deras täckningskarta.

Andra alternativ

Om Tele2:s kontantkort med 60 GB inte passar dig kan vi rekommendera Hallons kontantkort med 100 GB. Den höga surfmängden gör att du kan använda ditt mobila bredband precis som du vill. Det är inga som helst problem att vare sig streama filmer eller ladda ned stora filer. Den höga surfmängden gör även att du kan dela med dig av surfen till vänner och familj.

När det gäller priser är det få operatörer som rår på Hallon. Deras kontantkort med enbart surf som passar mobilt bredband är mycket billigt i jämförelse med andra konkurrenter. Genom att skaffa ett kontantkort hos Hallon kan du spara många hundralappar på varje laddning.

Så avgör vi vilket kontantkort som är bäst

För att välja ut det bästa kontantkortet har vi tittat på flera olika faktorer. Vilka faktorer vi har lagt extra stor vikt vid beror på vilket typ av kontantkort vi rekommenderar. Om du är ute efter ett kontantkort till mobilt bredband är exempelvis surfmängden en viktig faktor att titta på. Däremot är antal samtal och sms inte så viktigt i det fallet.

Faktorer vi har tittat på för att välja ut det bästa kontantkortet

 • Hur mycket surf som ingår
 • Hur många samtal och sms som ingår
 • Hur bra täckningen är
 • Om kontantkortet fungerar utomlands
 • Hur lång giltighetstiden är
Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent filip.svensson@telepriskollen.se