Kontantkort för barn

Jämför kontantkort för barn och beställ gratis startpaket
Filtrera
Surf 3
Populära val
Populära val
Mobilnät
Giltighetstid
Sök
0 kontantkort hittades
Priser kontrollerade idag 2019-11-09
Inga kontantkort hittades. Prova ett annat val.

Visa fler

Så hittar du det bästa kontantkortet för barn

För att hitta det bästa kontantkortet till barn bör du först fundera över vilken surfmängd ditt barn behöver. Surfmängden bör motsvara ditt barns internetanvändning. Se även till att välja ett kontantkort med fria samtal och sms. Då behöver du aldrig vara orolig för att ditt barn inte ska kunna komma i kontakt med dig om pengarna tar slut.

Därefter bör du ta reda på vilken operatör som har bäst täckning där ni bor. Just täckningen är väldigt viktig för att du ska kunna komma i kontakt med ditt barn när du behöver det.

Tips! På operatörernas hemsidor finns deras täckningskartor där du kan se hur bra täckningen är där ni bor.

Slutligen bör du jämföra priserna för att se vilket kontantkort som är billigast. Dessvärre finns det inte några rabatter på kontantkort för barn som det gör för mobilabonnemang. Men det finns trots det många väldigt billiga alternativ som passar bra för barn.

Kontantkort förenklar kontakten med ditt barn

Ett kontantkort är ett bra första steg för ditt barn innan han eller hon får ett abonnemang. Med ett kontantkort blir det lätt för dig att komma i kontakt med ditt barn och vice versa. I och med att de flesta kontantkorten har fria samtal och sms behöver du inte heller oroa dig för att pengarna du laddade på ska ta slut.

Med ett kontantkort för ditt barn har du full kontroll över kostnaderna eftersom det är du som laddar på en ny prisplan varje månad.

Köp kontantkort utan surf om ditt barn bara behöver kunna ringa

Om ditt barn bara behöver ha tillgång till samtal kan du köpa ett kontantkort utan surf eller med en väldigt låg surfmängd. Det finns flera alternativ att välja mellan som saknar surf eller har väldigt låg surfmängd.

Ju lägre surfmängd ditt barn behöver, desto billigare blir kontantkortet. Men i takt med att ditt barn blir äldre och surfvanorna förändras kan du behöva byta prisplan till en med mer surf. Eftersom kontantkort inte har någon bindningstid är det lätt att byta prisplan när du vill.

Du måste köpa kontantkortet till ditt barn

De flesta operatörerna har någon form av åldersgräns på kontantkort. Vanligtvis måste ditt barn ha fyllt 16 eller 18 år för att få köpa ett själv. Därför måste du som förälder köpa det.

Du kan skaffa ett startpaket från operatören helt kostnadsfritt och sedan ladda på med den prisplan du vill ha. Startpaketet beställer du från operatörens hemsida, och det tar inte mer än ett par dagar innan du får det i brevlådan.

Tänk på! Det går att köpa startpaket i vissa butiker, men de måste man oftast betala för.

Låt inte ditt barn använda appbutiken utan din vetskap

Dagens telefoner har tillgång till appbutiker som Google Play och Apple Store. Tjänsterna vill gärna att du kopplar ett betalkort till kontot för att på ett smidigt sätt kunna köpa diverse appar och tjänster. För att kunna genomföra ett köp behöver du ofta ange ett lösenord. Om du vill undvika att ditt barn köper saker från appbutiken bör du hålla lösenordet hemligt från ditt barn.

Vill du köpa en app eller tjänst till ditt barn bör du själv genomföra köpet.