Finns det kontantkort med fri surf?

Det finns kontantkort med fri surf, men de gäller bara under en väldigt kort period. Det finns inga ”vanliga” kontantkort med 30 dagars giltighetstid som har fri surf. Men flera operatörer erbjuder olika typer av surfboosters där du kan få fri surf i några dygn eller upp till en vecka.

I tabellen här ovanför ser du vilka operatörer som erbjuder kontantkort med fri surf och hur länge de gäller.

Operatörer som erbjuder kontantkort med fri surf

  • Comviq
  • Halebop

Vill du ha fri surf under en längre tid? Det finns kontantkort med så pass mycket surf att det i princip kan betraktas som fri surf. Om du tar en titt på vår sida där vi jämför kontantkort kan du även hitta kontantkort med så mycket som 100 och 200 GB surf.

Comviq kontantkort 100 GB
  • Fria samtal och sms
  • Surf i Tele2:s mobilnät
  • Surfa inom EU

Om du är ute efter riktigt mycket surf kan det i vissa fall vara mer prisvärt att välja abonnemang. Till skillnad från kontantkorten finns det faktiskt mobilabonnemang med fri surf. Och väljer du ett abonnemang utan bindningstid är det lika flexibelt som ett kontantkort.

Köp kontantkort och lägg till fri surf under en begränsad period

Som sagt finns det operatörer som erbjuder kontantkort där du kan lägga till fri surf under en begränsad period. Du kan alltså maxa ditt kontantkort genom att köpa till fri surf under till exempel ett dygn. Det betyder att du kan surfa obegränsat under det dygnet.

Exempel: Om du har ett kontantkort med 10 GB surf räcker det till att lyssna på musik i sex dygn, titta på film i 10 timmar eller surfa på 1 500 webbsidor. Men du kanske är i behov av mer surf under ett par dagar och då kan du köpa till obegränsad surf utan att det påverkar din vanliga surfpott.

Halebop och Comviq är två operatörer som erbjuder obegränsad surf under en begränsad tid. Men det krävs att du redan har ett kontantkort hos Halebop eller Comviq för att du ska kunna tanka ditt kort med fri surf.

Vilket är det billigaste kontantkortet med fri surf i ett dygn?

Comviq Boost är just nu den billigaste tilläggstjänsten till kontantkort som ger dig fri surf i ett dygn. Det är dessutom den enda tilläggstjänsten till kontantkort med obegränsad surf som du kan använda inom hela EU. Ytterligare en fördel med Comviqs kontantkort är att de använder samma mobilnät som Tele2, som har god täckning över i princip hela Sverige.

Hur vet jag hur mycket surf jag behöver på mitt kontantkort?

Hur mycket surf du behöver på kontantkortet beror helt på dina surfvanor. Att streama film och serier drar till exempel betydligt mer surf än att kolla mejlen och läsa nyheterna. De appar som drar mest surf är Youtube och olika streamingappar, följt av sociala medier som Instagram och Facebook.

Men ibland kan det vara svårt att veta hur mycket surf du faktiskt behöver. Ett tips är att kolla upp hur mycket data du har använt under några månader. Din surfförbrukning kan du se i mobilens inställningar, inne på ditt konto hos operatören eller på dina senaste fakturor.

vår sida om hur mycket surf man behöver kan du läsa mer om hur du avgör vad som är den bästa surfmängden för dig.

Finns det kontantkort med fri surf till bilen?

Nej, det finns inga kontantkort med fri surf till bilen. Ett smart sätt att få tillgång till surf i bilen är att skaffa ett mobilt bredband med kontantkort. Det finns kontantkort till mobilt bredband som du kan ladda med bara surf. Du kan när som helst fylla på ditt kontantkort med den surfmängden du önskar.

Det finns flera operatörer som marknadsför olika typer av simkort till bilen. Men för att skaffa simkort till bilen måste du i regel ha en router. Dessa är alltid kopplade till ett abonnemang – det går alltså inte att ha ett kontantkort till bilen. Därför kan du lika gärna skaffa ett mobilt bredband med kontantkort. Det kan du dessutom använda även på andra platser än i bilen.

Men när det gäller utvecklingen av internetuppkopplingen till bilen sker det ständigt förändringar, så för säkerhets skull kan du kontakta din operatör för att ta reda på om kontantkortet fungerar till din bilmodell.

Vanliga frågor om kontantkort med fri surf

Finns det kontantkort med fri surf?

Ja, vissa operatörer erbjuder kontantkort med obegränsad surf, men de gäller då under en begränsad period. Det finns alltså inga kontantkort som gäller i en månad och har fri surf. Men vill du surfa mycket under en kortare period funkar dessa kontantkort bra.

Hur mycket surf behöver jag?

Det beror på hur mycket du surfar. Ett tips är att kolla hur mycket data du har använt under de senaste månaderna. Då vet du ungefär hur mycket surf du behöver.

Finns det kontantkort med bara surf?

Ja, flera operatörer erbjuder kontantkort med bara surf. Du beställer ett kontantkort med bara surf på operatörens hemsida. När du har fått hem ditt kontantkort kan du enkelt ladda det med så mycket surf som du behöver.

Är det billigare att skaffa ett kontantkort med fri surf än att ha ett abonnemang?

Eftersom det inte finns några kontantkort med fri surf kan det vara billigare att skaffa ett abonnemang med mycket surf. Kontantkort med mycket surf är oftast dyrare än ett abonnemang.

Hur mycket kostar ett kontantkort med fri surf?

Hur mycket ett kontantkort med fri surf kostar beror på hur lång giltighetstid du vill att kontantkortet ska ha. Ju längre giltighetstid, desto högre pris.

Vad betyder kontantkort med fri surf?

Kontantkort med fri surf innebär att du köper ett kontantkort med en viss giltighetstid inom vilken du får surfa obegränsat.