Hur laddar jag mitt kontantkort?

Det lättaste sättet att ladda ditt kontantkort på är att göra det online via operatörens hemsida eller genom att du köper ett värdebevis hos någon av operatörernas återförsäljare. Exakt hur du går till väga varierar mellan olika operatörer.

Du kan ladda ditt kontantkort på flera olika sätt

Ett kontantkort kan du ladda på flera olika sätt. Vilka möjligheter som finns varierar mellan olika mobiloperatörer.

Du kan bland annat ladda kontantkortet online via operatörens hemsida. Då väljer du bara vilken prisplan du vill ha och fyller i kontantkortets telefonnummer.

Du kan även ladda kontantkortet med ett värdebevis. Ett sådant kan du köpa i operatörens butiker och hos deras återförsäljare. Exempel på återförsäljare är mataffärer, bensinstationer och kiosker.

Vissa operatörer har även appar som du kan använda för att ladda kontantkortet. En del kontantkort kan du även ladda på via din internetbank.

Du kan prenumerera på kontantkortsladdningar

Om du använder ditt kontantkort ofta finns det en möjlighet att prenumerera på kontantkortsladdningar hos vissa operatörer. Det fungerar som en vanlig prenumeration där du ställer in vilken laddning du vill ha, när första betalningen ska ske och hur du vill betala.

Det är möjligt att ladda andra personers kontantkort

När du laddar ett kontantkort behöver det inte vara ditt eget. Det går lika bra att ladda en annan persons kontantkort. I samband med att du laddar på en prisplan anger du bara det nummer du vill tanka. Tänk dock på att det kan ta ett tag innan laddningen går igenom. Det gäller oavsett om du laddar ditt eget eller någon annans kontantkort.

Om du inte laddar ditt kontantkort slutar det fungera

Ett kontantkort kan sluta fungera om du inte laddar det tillräckligt ofta. Gör du inget utgående samtal, skickar sms, surfar eller laddar på kontantkortet under en tolvmånadersperiod pausas kontantkortet i en månad. Laddar du kontantkortet under den månaden aktiveras kortet igen. Gör du inte det slutar kortet att fungera och det går inte att få tillbaka telefonnumret.

Tar surfen slut kan du ladda på mer

Skulle surfen på ditt kontantkort ta slut finns det många operatörer som erbjuder extra surf till kontantkort. Extrasurfen som du laddar på fungerar då tillsammans med din befintliga prisplan. Giltighetstiden för extra surf är vanligtvis en månad.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent