Vilket mobilt bredband är bäst för mitt företag?

Det bästa mobila bredbandet för ditt företag är alternativet som uppfyller era krav, i alla fall de flesta. När ni ska välja mobilt bredband för företaget ska ni alltid utgå ifrån era egna behov och önskemål, men om ni vill ha lite hjälp på traven kan ni kolla in våra sida där vi utnämner det bästa mobila bredbandet för företag just nu.

För att hitta det rätta bredbandsabonnemanget för er bör ni dock alltid jämföra operatörernas erbjudanden, till exempel i tabellen högst upp på den här sidan.

Så jämför du mobila bredband för företag

För att hitta det bästa mobila bredbandet för ditt företag måste ni jämföra de alternativ som finns på marknaden, och här finns det några faktorer som är särskilt viktiga att ha i åtanke. Dessa faktorer ser du här nedanför.

1. Operatörens täckning där ni arbetar

För att det mobila bredbandet ska fungera måste operatören ha god täckning där ni befinner er och kommer arbeta som mest. Olika operatörer har olika stark täckning i olika delar av landet, och det kan vara en god idé att ta en titt på operatörernas täckningskartor som finns på deras respektive hemsidor.

Eftersom det framför allt är surfen ni är intresserade av ska ni kolla täckningen i 4G- och eventuellt även i 5G-nätet.

2. Välj surfmängd efter företagets behov

Tänk på att köpa surfmängd utifrån företagets faktiska förbrukning. Med för låg surfmängd finns risken att den tar slut mitt under pågående arbete. Har ni för hög surfmängd betalar ni i stället mer än ni behöver.

Exempel! Med 50 GB surf, som är en medelhög surfmängd för mobilt bredband, kan ni exempelvis prata via Skype i 75 timmar, använda Spotify i 600 timmar eller skicka cirka 50 000 mejl.

Hur mycket surf ni behöver beror på vad ni gör på nätet. Om ni framför allt svarar på mejl eller surfar runt på internet klarar ni er med en lägre surfmängd. Använder ni däremot tyngre program eller laddar ned filer behöver ni högre surfmängder. Det kanske till och med skulle passa med ett mobilt bredband med obegränsad surf?

I dagsläget är det flera operatörer som erbjuder företagsabonnemang för mobilt bredband med obegränsad surf, och då behöver ni aldrig vara oroliga för att surfen plötsligt sinar.

3. Kolla upp kundtjänstens omfattning

Kundtjänsten kanske inte känns som den viktigaste punkten i en jämförelse av mobila bredband, men faktum är att både omfattningen och tillgängligheten kan skilja sig rätt rejält mellan olika operatörer. Eftersom företagets arbete kanske hänger på att det mobila bredbandet fungerar som det ska, är det också av högsta vikt att ni kan få tag på supporten om något skulle strula.

Kolla in vilka och hur många kontaktvägar operatören erbjuder till sin support, och kasta även ett öga på öppettiderna.

4. Ta det mest prisvärda alternativet och jaga inte efter det billigaste

Ett misstag som många gör när de jämför mobila tjänster är att de börjar i fel ände, det vill säga med priserna. Gör inte samma misstag. Ta en titt på prislapparna som ett sista steg, efter att ni tagit fram några alternativ som matchar med era övriga behov och önskemål.

På så vis har ni större chans att teckna ett mobilt bredband som företaget kommer vara nöjda med en längre tid. I stället för att jaga efter det billigaste alternativet ska ni fundera på vilket mobilt bredband som ger er mest för pengarna.

Bästa mobila bredbandet för företag

Tres mobila bredband med fri surf är det bästa för företag enligt våra rekommendationer. Tre erbjuder ett väldigt lågt pris på obegränsad surf för företagare. Du kan välja om du vill köpa till en router eller inte. Köper du till en router blir månadskostnaden lite dyrare.

Det här mobila bredbandet passar bäst om du befinner dig i södra Sverige, eller i storstäderna. I norra Sverige har Tres nät inte den bästa täckningen. Det kan alltså vara bra att titta på Tres täckningskarta innan du beställer.

Kan man spara surf på mobilt bredband för företag?

Om ni någon månad inte skulle använda all data kan det vara bra att spara den. Det finns några operatörer som låter dig spara oanvänd surf. Den möjligheten är framför allt bra att ha om ni inte använder lika mycket surf varje månad.

Undvik dock att hela tiden få surf över. Det är ett tecken på att ni har en för hög surfmängd och betalar mer än ni behöver.

Hur många bredbandsabonnemang behöver vi?

Arbetssituationen och hur många som arbetar på företaget avgör hur många mobila bredbandsabonnemang ni behöver. Ett mobilt bredband med fri surf kan passa bra om ni bara jobbar på kontoret. Ska ni däremot ta med er det på tjänsteresor räcker det oftast med en lägre surfmängd. Däremot kan ni behöva fler abonnemang, möjligtvis ett per anställd.

Ska flera anställda ha ett eget mobilt bredband bör ni välja surfmängd efter varje anställds behov.

Kan jag använda mobilt bredband för företag utomlands?

Ja, det finns ett antal operatörer som låter dig surfa med det mobila bredbandet utomlands. Den möjligheten är bra att ha om ni reser mycket utomlands inom företaget.

De mobila bredbanden för företag som fungerar i utlandet gör det oftast bara i EU- och EES-länder. Dessutom är surfmängden oftast begränsad när du reser utomlands. Hur stor surfmängd du får varierar mellan operatörerna.

Finns det mobila bredband för företag utan bindningstid?

Ja det finns operatörer som erbjuder mobila bredband för företag utan bindningstid, men det finns även mobila bredband med bindningstid. Båda alternativ har sina för- och nackdelar.

Fördelen med bindningstid är att ditt företag kan få lägre månadskostnad för det mobila bredbandet. Fördelen med att inte ha någon bindningstid är i stället att ni aldrig behöver känna er låsta till ett abonnemang och en operatör. Om ni inte är nöjda kan ni byta i princip när som helst.

Ett obundet mobilt bredband kan fortfarande ha uppsägningstid

Även om operatören inte har bindningstid på sitt mobila bredband för företag kan det fortfarande ha en uppsägningstid. Under den tiden måste företaget betala för det mobila bredbandet. Uppsägningstiden är vanligtvis en månad, men för säkerhet skull bör ni kolla med operatören vad som gäller.

Vanliga frågor om mobilt bredband för företag

Vilket mobilt bredband för företag är bäst?

Det bästa mobila bredbandet för ert företag är alternativet som uppfyller de flesta av era krav. För att hitta det bästa just för er bör ni jämföra operatörernas erbjudanden, till exempel i tabellen högst upp på den här sidan.

Kan man använda mobilt bredband för företag utomlands?

Vissa operatörer erbjuder företagskunder möjlighet att använda det mobila bredbandet utomlands, men det finns ofta begränsningar gällande surfförbrukningen. Kolla med operatören vad som gäller.

Kan man spara surf på ett mobilt bredband för företag?

Det finns några operatörer som låter er spara oanvänd surf på företagets mobila bredband, men det hör inte till vanligheterna.

Kan jag betala ett privat mobilt bredband via mitt företag?

Ja, tekniskt sett är det möjligt att betala ett privat abonnemang via sitt företag. Däremot är det oftast ingen bra idé då det kräver att du har en fullständig redovisning för abonnemanget och kan visa att du bara har använt det i arbetet.