Mobilt bredband för företag

0 mobila bredband hittades
Senast kontrollerat idag 2020-04-10
Surf 2
Populära val
Mobilnät
Typ av abonnemang
Filtrera
Filtrera
Populära val
Mobilnät
Typ av abonnemang
Visa resultat (11)
0 mobila bredband hittades
Senast kontrollerat idag 2020-04-10
350
3 Företag
15 GB surf
0 kr startavgift
0 mån bindningstid
149 kr/mån
300
Hallon Företag
20 GB surf
0 kr startavgift
0 mån bindningstid
149 kr/mån
300
A3 Företag
10 GB surf
0 kr startavgift
0 mån bindningstid
200 kr/mån
0
Telia Företag
20 GB surf
0 kr startavgift
0 mån bindningstid
229 kr/mån
300
Hallon Företag
100 GB surf
0 kr startavgift
0 mån bindningstid
249 kr/mån
350
3 Företag
Fri surf
0 kr startavgift
0 mån bindningstid
249 kr/mån
0
Telia Företag
50 GB surf
0 kr startavgift
0 mån bindningstid
299 kr/mån
300
A3 Företag
50 GB surf
0 kr startavgift
0 mån bindningstid
300 kr/mån
0
Telia Företag
100 GB surf
0 kr startavgift
0 mån bindningstid
399 kr/mån
300
A3 Företag
100 GB surf
0 kr startavgift
0 mån bindningstid
400 kr/mån
0
Telia Företag
500 GB surf
0 kr startavgift
0 mån bindningstid
749 kr/mån

Visa fler

Så hittar du bästa mobila bredbandet för ditt företag

Du hittar det bästa mobila bredbandet för ditt företag genom att jämföra dina alternativ. I jämförelsen är det flera saker du behöver fokusera på för att hitta det mobila bredbandet som är bäst för ditt företag.

  • Surfmängden. Surfmängden ska motsvara ert behov på företaget. Ni ska inte ha mer surf än ni behöver men absolut inte för lite. Med för låg surfmängd blir ni begränsade i ert arbete.
  • Täckningen. Titta på operatörernas täckningskartor för att se vilken operatör som har bäst surfmängd där ni surfar som mest. Täckningskartorna finns på operatörernas hemsidor.
Tänk på! Flera operatörer delar mobilnät. Det innebär att täckningen är densamma oavsett vilken av dessa operatör ni väljer.

En annan sak du kan göra är att jämföra kundtjänsterna. Det är inte lika viktigt som de två övriga punkterna, men om det uppstår problem kan det vara skönt att veta att man lätt snabbt kan få tag på kundtjänsten.

När du har fått fram flera alternativ på mobila bredband som skulle passa företaget är det dags att jämföra priserna. Då kan du vara säker på att ni har det billigaste mobila bredbandet på marknaden.

Välj en datamängd som passar verksamheten

Surfmängden ni ska ha till företagets mobila bredband måste passa verksamheten. Med för låg surfmängd finns risken att den tar slut mitt under pågående arbete. Har ni för hög surfmängd betalar ni i stället mer än ni behöver.

Hur mycket surf ni behöver beror på vad ni gör på nätet. Om ni framför allt svarar på mejl eller surfar runt på internet klarar ni er med en lägre surfmängd. Använder ni däremot tyngre program eller laddar ned filer kan det vara bra med en ganska hög surfmängd.

Det här kan du göra med 50 GB surf

  • Sitta i Skype-samtal i 75 timmar.
  • Använda Spotify i 600 timmar.
  • Skicka 50 000 mejl.

Välj fri surf om ni surfar mycket på företaget

Det finns några operatörer som har fri surf till sina mobila bredband. En sådan stor surfmängd passar er som surfar riktigt mycket. Dessutom behöver ni inte oroa er för att ta slut på surfen.

Det finns mobilt bredband med fri surf, och vissa operatörer erbjuder abonnemang med en surfmängd på flera hundra gigabyte. En sådan surfmängd är så pass hög att den för de allra flesta kommer att upplevas som fri. Med hundratals GB varje månad kan dina anställda surfa utan att behöva tänka på att surfen ska ta slut.

Det går i vissa fall att spara surf till nästa månad

Om ni någon månad inte skulle använda alla data kan det vara bra att spara den. Det finns några operatörer som låter dig spara oanvänd surf. Den möjligheten är framför allt bra att ha om ni inte använder lika mycket surf varje månad.

Undvik dock att hela tiden få surf över. Det är ett tecken på att ni har en för hög surfmängd och betalar mer än ni behöver.

Det mobila bredbandet ska ha bra täckning där ni surfar

Täckningen varierar mellan landets olika operatörer. För att ni ska kunna använda ert mobila bredband till fullo är det därför viktigt att välja ett mobilt bredband hos en operatör med bra täckning där ni arbetar eller använder det mobila bredbandet mest.

Ska det mobila bredbandet bara användas på kontoret krävs bra täckning där. Ska ni däremot resa runt med det ställs högre krav på täckningen eftersom ni befinner er på olika platser.

På varje operatörs hemsida finns en täckningskarta där det framgår hur bra täckning operatören har runt om i Sverige. Genom att titta på täckningskartorna kan ni få fram vilken operatör som har bäst täckning för ert företag. Det finns flera operatörer som använder samma mobilnät. Det innebär att båda operatörerna erbjuder exakt lika bra täckning.

Tänk på! Täckningen kan påverkas av vädret, husväggar, skog, annan elektronik och mycket mer. Är täckningen svag kan det ibland räcka med att du flyttar på dig en bit för att den ska bli bättre.

Antalet mobila bredband avgörs av företagets behov

Arbetssituationen och hur många som arbetar på företaget avgör hur många mobila bredbandsabonnemang ni behöver. Ett mobilt bredband med fri surf kan passa bra om ni bara jobbar på kontoret. Ska ni däremot ta med er det på tjänsteresor räcker det oftast med en lägre surfmängd. Däremot kan ni behöva fler abonnemang, möjligtvis ett per anställd.

Tips! Ska flera anställda ha ett eget mobilt bredband bör ni välja surfmängd efter varje anställds behov.

Kan jag använda mobilt bredband för företag utomlands?

Ja, det finns ett antal operatörer som låter dig surfa med det mobila bredbandet utomlands. Den möjligheten är bra att ha om ni reser mycket utomlands inom företaget.

De mobila bredbanden för företag som fungerar i utlandet gör det oftast bara i EU- och EES-länder.

Tänk på! Surfmängden är oftast begränsad i utlandet. Hur stor surfmängd du får i utlandet varierar mellan operatörer.

Finns det mobila bredband för företag utan bindningstid?

Ja, det finns operatörer som erbjuder mobila bredband för företag utan bindningstid. Men det finns även mobila bredband med bindningstid. Vilket som passar ditt företag bäst beror på. Det finns fördelar med båda alternativen.

Fördelen med bindningstid är att ditt företag kan få lägre månadskostnad för det mobila bredbandet. Fördelen med att inte ha någon bindningstid är i stället att ni aldrig behöver känna er låsta till en mobiloperatör. Om ni inte tycker att det mobila bredbandet är bra kan ni byta till ett annat när som helst.

Tänk på! Även om operatören inte har bindningstid på sitt mobila bredband för företag kan det fortfarande ha en uppsägningstid. Under den tiden måste företaget betala för det mobila bredbandet. Uppsägningstiden är vanligtvis en månad.