Omdöme om Wifog

Wifog har ett brett utbud av olika mobilabonnemang. Det finns ett gratis mobilabonnemang, och det finns även mobilabonnemang med och utan fria samtal och sms.

Du kan få ett mobilabonnemang gratis mot att du tittar på reklam och därmed samlar in poäng. Nackdelen är att abonnemanget bara innehåller 0,5 GB surf, 15 samtalsminuter och 20 sms och mms. För de flesta är det inte tillräckligt.

En annan nackdel är att den högsta surfnivån inte är tillräckligt hög för att passa alla. Streamar du filmer eller ser serier på din mobiltelefon är Wifog inget för dig.

Rent prismässigt står sig Wifog rätt bra i jämförelse med konkurrenterna. Det kostnadsfria abonnemanget är förstås det billigaste på marknaden. Men även de övriga mobilabonnemangen står sig bra gentemot konkurrenterna.

Vill du använda ditt mobilabonnemang i utlandet får du dock hitta en annan mobiloperatör. Wifogs mobilabonnemang kan du bara använda i Sverige. 

Operatören använder dessutom Tres nät, som anses vara sämre än konkurrenternas mobilnät. I storstäderna är det vanligtvis inte några problem att få täckning, men på landsbygden är det annorlunda. Därför är det viktigt att du tittar på Wifogs täckningskarta innan du tecknar ett mobilabonnemang. Då kan du få reda på hur bra täckning du kan förvänta dig.

Fördelar

 • Erbjuder gratis mobilabonnemang
 • Möjlighet att spara oanvänd surf
 • Du slipper bindnings- och uppsägningstid

Nackdelar

 • Fungerar bara inom Sverige
 • Nästan obefintlig kundtjänst

Wifogs mobilabonnemang

Filtrera
Inga mobilabonnemang hittades. Prova ett annat val.

Wifogs mobilabonnemang finns i många varianter. De är den enda operatören som erbjuder ett helt gratis abonnemang. En förutsättning är dock att du tittar på reklam. Då samlar du in poäng som används för att du ska få mobilabonnemanget gratis.

Du kan även samla poäng till ditt Wifog-konto genom att shoppa hos Wifogs samarbetspartners. Men med det kostnadsfria mobilabonnemanget kan du tyvärr bara få 0,5 GB surf, 15 samtalsminuter och 20 sms och mms vid varje påfyllning.

Utöver det kostnadsfria mobilabonnemanget har Wifog flera mobilabonnemang med olika surfmängder. I en del av dem ingår fria samtal och sms, medan du i andra får ett begränsat antal samtalsminuter och sms.

Skulle surfen, samtalen eller sms:en ta slut går det att köpa till mer.

Till skillnad från många andra mobilabonnemang fungerar Wifogs mobilabonnemang bara inom Sveriges gränser. Det beror på att de inte erbjuder roaming för tillfället. Det går däremot att ringa från Sverige till utlandet, men då gäller en annan prislista.

Sammanfattningsvis har Wifog ett väldigt brett utbud av mobilabonnemang som kan locka många olika mobilanvändare. 

Wifogs kundtjänst

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Wifogs kundtjänst är väldigt undermålig i jämförelse med andra konkurrenter. De erbjuder en sida där de har samlat mängder av vanliga frågor och support via e-post. Det är den enda form av support Wifog erbjuder.

Den som behöver hjälp eller undrar något om mobilabonnemangen ska inte förvänta sig för mycket.

Wifogs mobilnät och täckning

 • Mobilnät Tre
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 7-34 Mbit/s

Wifog använder sig av Tres mobilnät, som framför allt ger bra täckning i storstadsområdena och även i södra halvan av landet. Tres täckning anses överlag vara sämre än både Telias, Telenors och Tele2:s mobilnät.

Den stora svagheten med mobilnätet är om du vill använda mobilabonnemanget i norra Sverige. Där kan det många gånger vara svårt att få någon täckning över huvud taget med Wifog.

Hur bra är Wifog för olika målgrupper?

Wifog har inte några erbjudanden för olika målgrupper. Det vanligaste är annars att mobiloperatörerna har rabatterade priser för barn, studenter, pensionärer och seniorer. 

Är du barn, student eller pensionär och vill få rabatt på mobilabonnemang är du tvungen att teckna ett abonnemang hos en annan mobiloperatör som erbjuder det.

Wifog för företag

Wifog erbjuder inte heller några företagsabonnemang i dagsläget. Vill du skaffa ett mobilabonnemang till företaget får du göra det hos en operatör som erbjuder den möjligheten.

Frågor & svar om Wifog

Kan jag spara oanvänd surf hos Wifog?

Ja, du kan spara oanvänd surf hos Wifog.

Har Wifogs mobilabonnemang bindningstid?

Nej Wifogs mobilabonnemang har varken bindningstid eller uppsägningstid. Det gör det väldigt enkelt att byta mobilabonnemang om du inte skulle vara nöjd.

Vad gör jag om sim-kortet inte passar i min telefon?

Wifog skickar ut så kallade trippel-sim som passar i alla telefoner. Ett trippel-sim innehåller alla sim-kortsstorlekar och passar därmed i alla mobiltelefoner. Så länge du sparar alla delar behöver du aldrig beställa ett nytt sim-kort när du köper en ny telefon.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent filip.svensson@telepriskollen.se