Vanliga frågor om Wifog

Har Wifog bra täckning?

Wifog använder Tres nät som ger god täckning i stora delar av Sverige. Totalt når Tres nät 99 procent av Sveriges befolkning.

Hur snabb surf erbjuder Wifog?

I Tres nät ligger genomsnittshastigheten på 7–34 Mbit/s. Det innebär att du som har Wifog kan förvänta dig hastigheter inom det spannet i de flesta fall.

Vilket nät använder Wifog?

Wifog använder Tres nät. Det fungerar utmärkt på de flesta platser runtom i Sverige, även om täckningen kan vara sämre på landsbygden.

Vad är Wifog Zero?

Wifog Zero är ett mobilabonnemang som inte kostar något. I stället får du surf, samtal och sms genom att titta på reklam.

Kan jag flytta med mitt nummer till Wifog?

Ja, det går att flytta ditt nummer till Wifog. Dock måste du redan ha ett simkort hos Wifog för att kunna flytta över numret.

Omdöme om Wifog

Wifog har ett brett utbud av olika mobilabonnemang. Det finns ett gratis mobilabonnemang, och det finns även mobilabonnemang med och utan fria samtal och sms.

Du kan få ett mobilabonnemang gratis mot att du tittar på reklam och därmed samlar in poäng. Nackdelen är att abonnemanget bara innehåller 0,5 GB surf, 15 samtalsminuter och 20 sms och mms. För de flesta är det inte tillräckligt.

En annan nackdel är att den högsta surfnivån inte är tillräckligt hög för att passa alla. Streamar du filmer eller ser serier på din mobiltelefon är Wifog inget för dig.

Rent prismässigt står sig Wifog rätt bra i jämförelse med konkurrenterna. Det kostnadsfria abonnemanget är förstås det billigaste på marknaden. Men även de övriga mobilabonnemangen står sig bra gentemot konkurrenterna.

Vill du använda ditt mobilabonnemang i utlandet får du dock hitta en annan mobiloperatör. Wifogs mobilabonnemang kan du bara använda i Sverige. 

Operatören använder dessutom Tres nät, som anses vara sämre än konkurrenternas mobilnät. I storstäderna är det vanligtvis inte några problem att få täckning, men på landsbygden är det annorlunda. Därför är det viktigt att du tittar på Wifogs täckningskarta innan du tecknar ett mobilabonnemang. Då kan du få reda på hur bra täckning du kan förvänta dig.

Fördelar

 • Erbjuder gratis mobilabonnemang
 • Möjlighet att spara oanvänd surf
 • Du slipper bindnings- och uppsägningstid

Nackdelar

 • Fungerar bara inom Sverige
 • Nästan obefintlig kundtjänst

Wifogs mobilabonnemang

Aktuella priser
Visa specialerbjudande
0
Wifog
0
2 GB surf
200 samtal
Fria sms
60 kr/mån
0
Wifog
0
3 GB surf
Fria samtal
Fria sms
90 kr/mån
0
Wifog
0
8 GB surf
Fria samtal
Fria sms
150 kr/mån
0
Wifog
0
20 GB surf
Fria samtal
Fria sms
220 kr/mån
Visa alla mobilabonnemang

Wifogs mobilabonnemang finns i många varianter. De är den enda operatören som erbjuder ett helt gratis abonnemang. En förutsättning är dock att du tittar på reklam. Då samlar du in poäng som används för att du ska få mobilabonnemanget gratis.

Du kan även samla poäng till ditt Wifog-konto genom att shoppa hos Wifogs samarbetspartners. Men med det kostnadsfria mobilabonnemanget kan du tyvärr bara få 0,5 GB surf, 15 samtalsminuter och 20 sms och mms vid varje påfyllning.

Utöver det kostnadsfria mobilabonnemanget har Wifog flera mobilabonnemang med olika surfmängder. I en del av dem ingår fria samtal och sms, medan du i andra får ett begränsat antal samtalsminuter och sms.

Skulle surfen, samtalen eller sms:en ta slut går det att köpa till mer.

Till skillnad från många andra mobilabonnemang fungerar Wifogs mobilabonnemang bara inom Sveriges gränser. Det beror på att de inte erbjuder roaming för tillfället. Det går däremot att ringa från Sverige till utlandet, men då gäller en annan prislista.

Sammanfattningsvis har Wifog ett väldigt brett utbud av mobilabonnemang som kan locka många olika mobilanvändare. 

Wifogs kundtjänst

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Wifogs kundtjänst är väldigt undermålig i jämförelse med andra konkurrenter. De erbjuder en sida där de har samlat mängder av vanliga frågor och support via e-post. Det är den enda form av support Wifog erbjuder.

Den som behöver hjälp eller undrar något om mobilabonnemangen ska inte förvänta sig för mycket.

Wifogs mobilnät och täckning

 • Mobilnät Tre
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 7-34 Mbit/s

Wifog använder sig av Tres mobilnät, som framför allt ger bra täckning i storstadsområdena och även i södra halvan av landet. Tres täckning anses överlag vara sämre än både Telias, Telenors och Tele2:s mobilnät.

Den stora svagheten med mobilnätet är om du vill använda mobilabonnemanget i norra Sverige. Där kan det många gånger vara svårt att få någon täckning över huvud taget med Wifog.

Hur bra är Wifog för olika målgrupper?

Wifog har inte några erbjudanden för olika målgrupper. Det vanligaste är annars att mobiloperatörerna har rabatterade priser för barn, studenter, pensionärer och seniorer. 

Är du barn, student eller pensionär och vill få rabatt på mobilabonnemang är du tvungen att teckna ett abonnemang hos en annan mobiloperatör som erbjuder det.

Wifog för företag

Wifog erbjuder inte heller några företagsabonnemang i dagsläget. Vill du skaffa ett mobilabonnemang till företaget får du göra det hos en operatör som erbjuder den möjligheten.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent filip.svensson@telepriskollen.se