Ownit

Bredbandsleverantören Ownit erbjuder bredband via fiber, framför allt i landets större städer. Här finns ett relativt brett utbud av olika bredbandshastigheter, även om valmöjligheterna kan variera något beroende på var du bor. Som kund har du i alla fall har goda chanser att hitta en hastighet som passar just ditt internetanvändande.

Enligt mätningar från Steam har Ownit dessutom Sveriges snabbaste bredband. Ownit verkar också vara mycket omtyckt av sina kunder, och har under flera år legat i toppen av Svenskt kvalitetsindex mätningar av kundnöjdheten på telekommarknaden. Och med tanke på utbudet, den omfattande och tillgängliga supporten och de relativt låga priserna är det inte svårt att förstå varför.

Trustpilot har Ownit dock medelbetyg. Många är nöjda och tycker att bredbandet fungerar smidigt och att de får de hastigheter som utlovas. Men det finns också de som klagar på avbrott och att de inte får den hjälp de vill ha från kundtjänsten.

Fördelar

  • Snabbaste bredbandet i Sverige enligt Steam
  • Stort utbud av bredbandshastigheter
  • Omfattande och tillgänglig kundtjänst

Nackdelar

  • Levererar bredband främst i storstäderna

För aktuella erbjudanden

Ownits erbjudanden

Ownit erbjuder fiberbredband med flera olika hastighetsalternativ. Det är dock din adress som avgör vilka hastigheter du har tillgång till så använd sökfunktionen här nedanför för att snabbt få koll på vilka just du kan välja mellan.

Utbudet är i alla fall tillräckligt stort för att de allra flesta ska hitta ett passande alternativ. Det verkar som att bredbandsabonnemangen kan tecknas både med och utan bindningstid, men för att vara på den säkra sidan kan du höra av dig till Ownits support och kolla vad som gäller.

När du skaffar bredband hos Ownit får du även upp till 10 e-postkonton med 1 GB lagringsutrymme och spamfilter. Du får dessutom en egen hemsida med 100 MB utrymme och fast IP-adress i Ownits nät. Router och säkerhetspaketet F-Secure ingår inte, men du har alltid möjlighet att lägga till det i din beställning.

Ownit fast bredband

HastighetAnslutningBindningPris/månad
10/10 Mbit/sFiber0 månfr. 99 kr* 399 kr
100/100 Mbit/sFiber0 månfr. 99 kr* 439 kr
250/250 Mbit/sFiber0 månfr. 99 kr* 489 kr
500/500 Mbit/sFiber0 månfr. 99 kr* 489 kr
1000/1000 Mbit/sFiber0 månfr. 99 kr* 749 kr
*Gäller i 3 månader, därefter ordinarie pris.Läs mer och beställ på Ownit.se

Ownits kundtjänst

Ownit har en mycket omfattande kundtjänst med flera olika kontaktvägar. Det går bra att ringa, mejla och chatta med Ownit. Det finns dessutom formulär du kan fylla i om du vill bli uppringd. Självklart har Ownit även en frågor och svar-sida som kan hjälpa dig med enklare ärenden och funderingar.

Telefon
Vardagar
09.00-18.00
Lördagar
10.00-14.00
Söndagar
10.00-14.00
Ring
E-post
Vardagar
09.00-18.00
Lördagar
10.00-14.00
Söndagar
10.00-14.00
Maila

Vanliga frågor om Ownits bredband

Vilken uppsägningstid har Ownit?

Ownit har en uppsägningstid på en månad. Tjänster som ingår i ett kostnadsfritt och kollektivt avtal har dock oftast ingen uppsägningstid. Är du osäker på om du har uppsägningstid kan du alltid kontakta Ownit.

Tillkommer någon fakturaavgift?

Ja, Ownit har en fakturaavgift på 35 kronor per faktura. Den kan du dock undvika genom att i stället välja att betala via antingen autogiro eller e-faktura.

Hur kommer jag åt min webmail hos Ownit?

Du kommer åt webmailen som du fick när du skaffade bredbandet på webmail.ownit.se. Du kommer åt webmailen över hela världen så länge du har en fungerande internetuppkoppling.

Ingår det fri surf i Ownits bredband?

Ja, fast bredband ger alltid fri surf och så är även fallet hos Ownit. 

Har Ownit bindningstid?

Hos Ownit ska du kunna välja om du vill teckna bredband med eller utan bindningstid, men eftersom informationen på hemsidan är något tvetydig bör du dubbelkolla detta med Ownits support.