Om Ownit

Ownit erbjuder bredband via fiber och har ett relativt brett utbud av olika bredbandshastigheter, vilket innebär att du som kund har goda chanser att hitta en hastighet som passar just ditt internetanvändande. Vilken hastighet du och eventuellt ditt hushåll behöver beror på vad ni gör på nätet och hur många som ska använda bredbandet samtidigt.

Enligt mätningar från Steam har Ownit Sveriges snabbaste bredband. Ownit verkar också vara mycket omtyckt av sina kunder. De har under flera år legat i toppen av Svenskt kvalitetsindex mätningar av kundnöjdheten på telekommarknaden.

Fördelar

  • Snabbaste uppkopplingen i Sverige enligt Steam
  • Stort utbud av bredbandshastigheter
  • Omfattande och tillgänglig kundtjänst

Nackdelar

  • Levererar bredband främst i storstäderna

Ownits erbjudanden

Ownit erbjuder bredband med upp till fyra olika hastigheter att välja mellan. Men tänk på att det är din adress som avgör vilka hastigheter du har tillgång till.

Utbudet är tillräckligt stort för att de allra flesta ska hitta ett passande alternativ. Det verkar som att bredbandsabonnemangen kan tecknas både med och utan bindningstid, men för att vara på den säkra sidan kan du höra av dig till Ownits support och kolla vad som gäller.

När du skaffar bredband hos Ownit får du även upp till 10 e-postkonton med 1 GB lagringsutrymme och spamfilter. Du får dessutom en egen hemsida med 100 MB utrymme och fast IP-adress i Ownits nät. Router och säkerhetspaketet F-Secure ingår inte, men du har alltid möjlighet att lägga till det i din beställning.

Visa erbjudande för
Visa erbjudande för

Ownit fiber

Ownits kundtjänst

Ownit har en mycket omfattande kundtjänst med flera olika kontaktvägar. Det går bra att ringa, mejla och chatta med Ownit. Det finns dessutom formulär du kan fylla i om du vill bli uppringd. Självklart har Ownit även en frågor och svar-sida där de går igenom några vanliga frågor.

Chatt
Vardagar
09.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Telefon
Vardagar
08.00-20.00
Lördagar
10.00-18.00
Söndagar
10.00-18.00
E-post
Vardagar
09.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt

Vanliga frågor om Ownits bredband

Hur lång är uppsägningstiden på Ownits bredband?

Ownits bredband har en uppsägningstid på en månad. Tjänster som ingår i ett kostnadsfritt och kollektivt avtal har dock oftast ingen uppsägningstid. Är du osäker på om du har uppsägningstid kan du alltid kontakta Ownit.

Tillkommer någon fakturaavgift?

Ja, Ownit har en fakturaavgift på 35 kronor per faktura. Den kan du dock komma undan genom att i stället välja att betala via antingen autogiro eller e-faktura.

Hur kommer jag åt min webmail hos Ownit?

Du kommer åt webmailen som du fick när du skaffade bredbandet på webmail.ownit.se. Du kommer åt webmailen över hela världen så länge du har en fungerande internetuppkoppling.

Ingår det fri surf i Ownits bredband?

Ja, fast bredband ger alltid fri surf och så är även fallet hos Ownit. Det som skiljer bredbandsabonnemangen åt är hastigheterna.

Kan Ownits bredband tecknas utan bindningstid?

Hos Ownit ska du kunna välja om du vill teckna bredband med eller utan bindningstid, men eftersom informationen på hemsidan är något tvetydig bör du dubbelkolla detta med Ownits support.