Så hittar du det billigaste kontantkortet

Du hittar det billigaste kontantkortet genom att jämföra dina alternativ. Du bör bara jämföra kontantkort som uppfyller dina kriterier. Fundera därför på vilken surfmängd du vill ha och hur många samtal och sms som ska ingå.

Ta även reda på vilken operatör som har bäst täckning där du kommer att använda ditt kontantkort.

När du vet vilka kontantkort som uppfyller dina krav ska du ta reda på vilket som faktiskt är det billigaste. Det gör du genom att jämföra kontantkortens pris.

Finns det billiga kontantkort utan surf?

Ja, det finns kontantkort utan surf. Det enda som ingår då är samtal och sms. Vanligtvis kommer både samtal och sms till ett rörligt pris, till skillnad från kontantkort med högre surfmängd där det är vanligare med fria samtal och sms.

Det är dock mycket få operatörer som erbjuder kontantkort utan surf. Däremot finns det gott om alternativ med en låg surfmängd som nästan är att betrakta som utan surf. Genom att även titta på dessa i din jämförelse blir det lättare att hitta det billigaste kontantkortet utan surf.

Vilket är det billigaste kontantkortet att ringa för?

De flesta kontantkorten är lika billiga att ringa för. Nästan alla har nämligen fria samtal och sms. Det som skiljer kontantkorten åt är surfmängden.

Tips! Ju lägre surfmängd du väljer, desto billigare brukar kontantkortet bli.

Det är nämligen egentligen surfen du betalar för när du skaffar ett kontantkort, medan samtalen och sms:en är fria.

Du kan beställa ett startpaket gratis på nätet

Hos nästan alla operatörer kan du beställa hem startpaket helt gratis. Då får du ett simkort hemskickat till dig som du sedan får fylla på med den prisplan du vill ha. 

Tänk på! Från att du beställer startpaketet tar det ett par dagar innan du får det i brevlådan.

Du kan även köpa ett startpaket hos en återförsäljare, men då kan det kosta pengar. Beställer du startpaketet direkt på operatörens hemsida är det helt gratis.

De flesta operatörerna skickar ut ett trippel-sim som innehåller alla simkortstorlekar. Du behöver därför aldrig vara orolig för att simkortet inte ska passa i just din enhet eller modell.

Nedgradera din prislista vid behov och få billigare kontantkort

Om du efter en viss användning inser att du har för hög surfmängd kan du vid nästa laddningstillfälle utvärdera hur mycket surf du behöver och välja en lägre prisplan. På så vis kan du få ett ännu billigare kontantkort som passar dig bättre.

Tips! Jämför operatörernas prisplaner med jämna mellanrum. Det kontantkortet som var billigast en dag behöver nödvändigtvis inte vara det nästa dag.

Hos en del operatörer är det även möjligt att spara surf till nästa månad. Ett sådant kontantkort kan vara bra om surfandet på ditt kontantkort skiljer sig åt. Välj då en billigare prisplan och samla in surf den månad du surfar lite och använd den sedan den månad du surfar mer.

Genom att hålla koll på dina surfvanor kan du hela tiden se till att du har det billigaste kontantkortet på marknaden.

Vanliga frågor om det billigaste kontantkortet

Finns det billiga kontantkort utan surf?

Ja, det finns flera kontantkort som inte har någon surf till ett lågt pris. Sådana kontantkort används vanligtvis i larm och dylikt, men de passar även dig som inte surfar med mobilen.

Vilket är det billigaste kontantkortet att ringa för?

Det finns flera kontantkort som är lika billiga att ringa med. Flera operatörer har nämligen obegränsade samtal och sms till ett lågt pris. Skillnaden ligger i stället främst i täckningen, kundtjänsten eller surfmängden som ingår.

Kan man beställa ett gratis startpaket?

Ja, det är enkelt att beställa ett gratis startpaket. I vår tabell kan du gå direkt till en operatör och beställa hem ett startpaket och sedan tanka med det belopp du vill ha.

Vilket är det billigaste kontantkortet att surfa med?

De billigaste kontantkorten med mycket surf är oftast mobila bredband kontant. Vill du även ha samtal och sms kan du i stället kika efter vanliga kontantkort med mycket surf.

Kan jag byta kontantkort till ett billigare?

Ja, du kan byta kontantkort när du vill eftersom de inte har någon bindningstid. Se därför till att välja den operatör som har det bästa erbjudandet just för dig.