Omdöme om Vimla

Vimla har i det stora hela ett bra mobilabonnemang, även om det finns relativt få surfnivåer. För dig som surfar riktigt mycket kan det bli svårt att hitta något som passar.

Operatören passar bra för i stort sett alla i hela Sverige. Vimla använder Telenors mobilnät som når ut till 99,9 procent av befolkningen. Täckningen är som bäst i storstäder eller i den södra halvan av landet. Bor du i norra delarna av landet kan täckningen vara något sämre.

Rent prismässigt är mobilabonnemangen från Vimla billiga, även om det finns vissa operatörer som är ännu billigare. Något som dock håller nere totalkostnaden är att det inte tillkommer några dolda avgifter. Det enda du betalar är månadskostnaden.

Om du är ett barn under 18 år, student eller pensionär är Vimla ett ännu bättre alternativ för dig. Då kan du nämligen få billigare priser på ditt mobilabonnemang. Priserna är väldigt bra om du tillhör någon av dessa målgrupper.

Fördelar

 • Spara upp till 50 GB oanvänd surf i en surfpott
 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid
 • Surfa snabbt med 4G täckning i Telenors nät

Nackdelar

 • Går inte att ringa till kundtjänst
 • Få surfnivåer att välja mellan

Vimlas mobilabonnemang

Filtrera
Välj mellan 5 mobilabonnemang
300
1
4 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
49 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 99 kr/mån
99 kr/mån
300
2
8 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
74 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 149 kr/mån.
149 kr/mån
300
3
25 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
124 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 249 kr/mån.
249 kr/mån
300
4
50 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
149 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 99 kr/mån
299 kr/mån
300
5
100 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
174 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 349 kr/mån.
349 kr/mån
Visa alla mobilabonnemang

Vimlas mobilabonnemang kommer med fria samtal och sms. Det enda du behöver fundera på är surfmängden.

I dagsläget har Vimla fyra surfnivåer att välja mellan. I jämförelse med andra konkurrenter är utbudet inte jättestort, vilket kan göra det svårt för dig att hitta en surfnivå som passar. Dessutom har Vimla inte några riktigt höga surfnivåer, så om du streamar mycket film och serier på telefonen kan du behöva välja en annan operatör.

En fördel med Vimla är att de varken har någon bindningstid eller uppsägningstid. Det tillkommer inte heller några övriga avgifter. Däremot är mobilabonnemangen inte billigast på marknaden. Det finns helt klart dyrare operatörer, men även ett par lågprisoperatörer som är billigare än Vimla.

Vimlas kundtjänst

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vimlas kundtjänst har flera kontaktvägar du kan använda dig av. Du kan välja mellan att mejla, chatta eller skriva din fråga i forumet på hemsidan. Öppettiderna för chatten är vanliga kontorstider, men den är stängd vid lunchtid.

I det stora hela är kundtjänsten helt okej. Det finns dock två nackdelar. Den ena är att det inte finns någon telefontjänst. Många människor tycker om att prata med någon för att kunna förklara sin fråga på bästa sätt, men hos Vimla går inte det. Det är dock inte ovanligt att det saknas telefontjänst inom telekombranschen. Det är så hos många mobiloperatörer.

Den andra nackdelen som finns är svarstiden om du skickar din fråga via mejl. På hemsidan skriver Vimla att de vanligtvis svarar inom fem arbetsdagar. Det är väldigt lång väntetid för att få svar på en fråga.

Vimlas mobilnät och täckning

 • Mobilnät Telenor
 • Täckning 99,9%
 • Normalhastighet 10-40 Mbit/s

Vimla använder Telenors mobilnät, som täcker 99,9 procent av Sveriges befolkning. I mobilnätet får du 2G-, 3G- och 4G-täckning över i stort sett hela landet.

Täckningen är som bäst i storstäderna och i södra halvan av landet. I norra delen av Sverige kan du på många platser få riktigt bra täckning, medan du på andra ställen får nöja dig med bastäckningen.

Titta på Vimlas täckningskarta för att ta reda på hur bra täckningen är där du bor.

Hur bra är Vimla för olika målgrupper?

Vimla har väldigt många erbjudanden för olika målgrupper. Tillhör du någon av målgrupperna barn, student eller pensionär får du ganska stor rabatt på ditt mobilabonnemang. Däremot är utbudet av olika mobilabonnemang något mindre jämfört med det ordinarie utbudet.

Utöver detta brukar Vimla erbjuda nya kunder rabatt på sitt mobilabonnemang under några månader. Erbjudandena gäller under en begränsad tid och för alla nya kunder, inte bara enskilda målgrupper.

Vimla har dessutom ett ständigt erbjudanden som heter Tjäna på att tipsa. Om du som Vimla-kund tipsar andra att skaffa Vimla får du sänkt månadskostnad med 10 kronor.

Vimla för studenter, pensionärer och barn

Vimla har samma utbud och samma priser för studenter, pensionärer och barn. Rabatterna är ganska väl tilltagna, och i jämförelse med andra operatörers erbjudanden för dessa målgrupper står sig mobilabonnemangen mycket bra.

Den nackdel som finns är att utbudet är mindre än för de ordinarie mobilabonnemangen. Det gör det svårare att hitta ett som passar dig. Dessutom skiljer sig surfmängderna åt från det ordinarie utbudet. Den högsta surfnivån är mycket lägre än vad den är till Vimlas vanliga mobilabonnemang. Det kan vara ett stort problem för framför allt studenter som surfar mycket.

För mindre barn, pensionärer eller seniorer brukar en lägre surfnivå däremot inte vara något större problem.

Vimla för företag

I dagsläget har inte Vimla något mobilabonnemang för företag. Är det något du är ute efter får du söka dig till en annan mobiloperatör.

Frågor & svar om Vimla

Går det att spara oanvänd surf?

Ja, du kan spara oanvänd surf i ett helt år. Som mest kan du spara 100 GB.

Kan jag betala min räkning via autogiro?

Ja, du kan välja att betala ditt mobilabonnemang hos Vimla via autogiro. Du kan även betala ditt mobilabonnemang via kortbetalningar och mejlfaktura.

Kan jag pausa mitt mobilabonnemang hos Vimla?

Ja, du kan pausa ditt mobilabonnemang om du skulle vilja det. Det är helt kostnadsfritt och kan vara bra att göra om du ska resa bort en längre tid och inte är i behov av något mobilabonnemang.

Är Vimla aktiva på sociala medier?

Ja, Vimla finns även på Facebook. Vill du komma i kontakt med operatören där kan du skicka ett PM.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent filip.svensson@telepriskollen.se