Omdöme om Boxer

Boxer levererar bredband via fiber i flertalet svenska stadsnät, där både priser och hastigheter kan variera beroende på var i landet du bor.

Jämfört med många andra bredbandsleverantörer är Boxers utbud av hastigheter rätt begränsat, och om du behöver bredbandshastigheter på över 250 Mbit/s i nedladdningshastighet måste du nog tyvärr kika efter en annan leverantör.

Det positiva är att du kan teckna abonnemangen utan bindningstid, och att du kan välja om du vill aktivera bredbandet direkt eller några veckor eller månader fram i tiden. På pappret verkar supporten vara både omfattande och tillgänglig, men många kunder vittnar om det motsatta.

Fördelar

  • Finns i stadsnät över i princip hela Sverige
  • Abonnemangen kan tecknas utan bindningstider

Nackdelar

  • Litet utbud av bredbandshastigheter
  • Relativt höga priser
  • Supporten får negativa kundbetyg

Boxers fasta bredband

Boxers bredband via fiber finns i många olika stadsnät över i princip hela Sverige. Jämför man med andra bredbandsoperatörer är Boxers utbud av olika bredbandshastigheter dock ganska litet, och det finns inte några riktigt höga hastigheter. Beroende på var i landet du bor ska du kunna välja på hastigheter mellan 10 och 250 Mbit/s.

Du kan välja om du vill teckna bredbandsabonnemangen med eller utan bindningstid, och när du beställer kan du passa på att lägga till en trådlös router. Är du redo att beställa bredband men mindre redo att aktivera det? Hos Boxer kan du beställa din bredbandstjänst men sedan välja att aktivera upp till tre månader fram i tiden från beställningsdatumet. Du börjar betala först när din tjänst har levererats.

Vad kostar Boxers bredband?

Priset på Boxers bredband varierar beroende på din adress och vilket stadsnät du tillhör. Olika stadsnät erbjuder nämligen olika priser och hastigheter. När Post- och telestyrelsen senast sammanställde prisutvecklingen på svensk telekommarknad hamnade Boxer bland de dyrare leverantörerna, men det kan å andra sidan variera rätt rejält mellan olika delar av landet.

En fördel är att du inte behöver betala några startavgifter när du tecknar bredband från Boxer. Som ny kund kan du i regel även ta del av särskilda erbjudanden som sänker kostnaderna under de första månaderna.

Hur omfattande är Boxers kundtjänst?

Hos Boxer får du tillgång till en relativt omfattande kundtjänst med flera olika kontaktvägar och generösa öppettider, i alla fall på pappret. Du kan skriva till Boxer via ett kontaktformulär, men har du ett brådskande ärende rekommenderar operatören att du kontaktar supporten via telefon.

Tips! har du lättare ärenden kan du spana in vanliga frågor om bredband via fiber på Boxers hemsida.

Du kan ringa till supporten både vardagar, lördagar och helgdagar måndag till fredag och till exempel få hjälp med fakturafrågor beställningar. Tyvärr så är kundernas betyg på Trustpilot övervägande negativa när det gäller supporten. Du ska givetvis ta omdömen som dessa med en nypa salt, men det ger ändå en fingervisning om att Boxer har en del att förbättra just på den punkten.

Har Boxer särskilda erbjudanden för olika målgrupper?

Nej, det verkar inte som att Boxer har särskilda erbjudanden på sitt fasta bredband som riktar sig till olika målgrupper, som till exempel pensionärer och studenter. Men det är det å andra sidan inte många bredbandsoperatörer som har, så det är egentligen inget unikt just för Boxer.

Vanliga frågor om Boxer

Hur höga hastigheter erbjuder Boxer?

Hos Boxer kan du välja bredband med mellan 10 och 250 Mbit/s.

Vilka nät finns Boxer i?

Boxer finns i många stadsnät över hela Sverige. Du ser vilka dessa är på Boxers sida om tillgängliga fibernät. 

Hur lång leveranstid har Boxer?

Normalt är leveranstiden 3–5 arbetsdagar från det att du gjorde din beställning. Skulle det bli förseningar kommer Boxer kontakta dig. Om du har bredband i öppen fiber i dag behöver du först säga upp ditt nuvarande avtal för att Boxer ska kunna aktivera sitt bredband hos dig.

Har Boxers bredband fri surf?

Ja, fast bredband kommer alltid med fri surf och det gäller alltså även för Boxers bredband.

Har Boxer särskilda erbjudanden för pensionärer?

Nej, Boxer verkar inte ha särskilda erbjudanden för pensionärer.

Hur beställer jag bredband från Boxer?

Först och främst måste du kolla så att Boxer levererar bredband till din adress, och vilka hastigheter och priser som gäller där du bor. När du har hittat ett passande alternativ kan du enkelt beställa bredband direkt på Boxers hemsida.