Allente

Allente grundades 2020 efter en sammanslagning av Canal Digital och Viasat Consumer. Här kan du beställa bredband via fiber, men även tv via fiber eller tv via parabol. Allente erbjuder även paket där du får både bredband och tv via fiber, vilket sänker priset på bredbandet. Och eftersom Allentes priser är relativt höga så kan ju det vara ett både prisvärt och smidigt alternativ.

Enligt hemsidan ska man kunna välja mellan fyra olika bredbandshastigheter, men utbudet kan variera något mellan olika delar av landet. Ett stort plus är att bredbandet tecknas utan bindningstid, och att man har möjlighet att byta hastigheter när som helst helt kostnadsfritt.

Allentes betyg på Trustpilot är inte särskilt högt. Vissa anmärker till exempel på aggressiva försäljare och andra att de inte har fått den tjänst de har blivit lovade. Men det finns även positiva omdömen där kunder skriver att de uppskattar kundtjänsten och att de har fått ett bra erbjudande och därför kunnat spara pengar.

Fördelar

  • Relativt höga bredbandshastigheter
  • Abonnemang utan bindningstid
  • Erbjuder även paket med bredband och tv

Nackdelar

  • Begränsad information på hemsidan

För aktuella erbjudanden

Allentes erbjudanden

Allente erbjuder som sagt bredband via fiber med nedladdningshastigheter på mellan 100 och 1 000 Mbit/s. Utbudet kan dock skilja sig något mellan olika delar av landet, så sök på din adress och se vilka hastigheter som är tillgängliga just där du bor.

Allente fast bredband

HastighetAnslutningBindningPris/månad
100/100 Mbit/sFiber0 månfr. 429 kr
250/250 Mbit/sFiber0 månfr. 529 kr
500/500 Mbit/sFiber0 månfr. 629 kr
1000/1000 Mbit/sFiber0 månfr. 929 kr
Läs mer och beställ på Allente.se

Allentes kundtjänst

Du kan kontakta Allentes support via telefon eller chatt, men även försöka lösa eventuella problem genom att logga in på Mina Sidor på Allentes hemsida. Informationen om just bredband är relativt begränsad i dagsläget, så på den punkten finns det helt klart utrymme för förbättring.

Chatt
Vardagar
08.00-19.00
Lördagar
10.00-19.00
Söndagar
10.00-19.00
Chatta
Telefon
Vardagar
08.00-19.00
Lördagar
10.00-19.00
Söndagar
10.00-19.00
Ring

Allentes reklam

Vanliga frågor om Allente

Hur höga hastigheter erbjuder Allente?

Utbudet av bredbandshastigheter kan variera beroende på var i landet du bor, men enligt hemsidan ska du kunna välja 100, 250, 500 eller 1 000 Mbit/s.

Vilka nät finns Allente i?

Det framgår inte på Allentes hemsida vilka stadsnät som de levererar bredband till, men vad vi har sett så ska de vara tillgängliga i många stadsnät över hela Sverige. 

Hur lång leveranstid har Allente?

Det finns ingen tydlig information om Allentes leveranstid för bredband, men däremot beräknas leveranstiden för övrig utrustning ligga mellan 5 och 10 arbetsdagar.

Ger Allentes bredband fri surf?

Ja, fast bredband ger alltid fri surf och det gäller även hos Allente.

Erbjuder Allente rabatt för pensionärer?

Nej, Allente har inga rabatter för pensionärer.

Hur beställer jag bredband från Allente?

Sök på din adress för att se om du kan få bredband från Allente och i så fall vilka hastigheter du kan välja mellan. Sedan beställer du på Allentes hemsida. 

Vilken uppsägningstid har Allente?

Har du ett löpande abonnemang hos Allente är uppsägningstiden en månad. Ett avtal med bindningstid kan avslutas när bindningstiden löpt ut. Om du har bindningstid kvar på ditt abonnemang behöver du säga upp ditt avtal senast en månad innan bindningstiden löper ut.

Har Allente bindningstid?

Allente erbjuder bredbandsabonnemang både med och utan bindningstid.