Omdöme om Halebop

Halebop har mängder av valmöjligheter, både för mobilabonnemang och kontantkort. Men trots det stora utbudet finns det inte någon riktigt hög surfnivå. Om du surfar mycket kan det därför vara svårt att hitta något som passar. 

Det som får Halebop att sticka ut från många andra operatörer är att kontantkorten även fungerar inom andra EU- och EES-länder. Dessutom kan du spara oanvänd surf.

Halebop är inte den billigaste mobiloperatören, men du får samtidigt mycket för pengarna. Utbudet håller väldigt hög nivå, och dessutom får du ta del av Telias mobilnät. Många anser att det är det bästa mobilnätet i Sverige och det fungerar över i stort sett hela landet.

Halebops kundtjänst har öppet dygnet runt, årets alla dagar. Tyvärr finns det ingen telefontjänst, men det vägs upp av öppettiderna.

Fördelar

 • Sveriges bästa täckning genom Telias mobilnät
 • Sveriges mest nöjda mobilkunder
 • Du kan spara oanvänd surf

Nackdelar

 • Inga pensionärs- eller barnerbjudanden

Halebops mobilabonnemang

Filtrera
Välj mellan 5 mobilabonnemang
300
1
4 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
49 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 99 kr/mån
99 kr/mån
300
2
8 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
74 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 149 kr/mån.
149 kr/mån
300
3
25 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
124 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 249 kr/mån.
249 kr/mån
300
4
50 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
149 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 99 kr/mån
299 kr/mån
300
5
100 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
174 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 349 kr/mån.
349 kr/mån
Visa alla mobilabonnemang

Halebops mobilabonnemang har både fria samtal och sms och abonnemang med ett begränsat antal samtal och sms. Det finns relativt många surfnivåer att välja mellan, men den maximala surfmängden är inte särskilt hög. Så om du surfar riktigt mycket på nätet är Halebop kanske inte operatören för dig.

Med Halebops mobilabonnemang kan du spara oanvänd surf till framtiden. Det är väldigt bra om du surfar olika mycket varje månad.

Sparar du surf varje månad kan det vara ett tecken på att du har en för hög surfmängd. Då kan det vara bättre att nedgradera mobilabonnemanget till en surfnivå som passar dig bättre.

Alla Halebops mobilabonnemang fungerar inom EU och EES utan extra kostnad. Du kan använda mobilabonnemanget precis som i Sverige.

Prismässigt är Halebops mobilabonnemang inte billigast på marknaden. Det finns flera operatörer som är billigare, men det finns även operatörer som är betydligt dyrare. I det stora hela är mobilabonnemangen prisvärda.

Halebops kontantkort

Välj mellan 9 kontantkort
300
1
5 GB surf
30 dagar giltighet
0 st samtal
0 st sms/mms
89 kr
300
2
4 GB surf
30 dagar giltighet
Fria samtal
Fria sms/mms
99 kr
300
3
8 GB surf
30 dagar giltighet
Fria samtal
Fria sms/mms
149 kr
300
4
20 GB surf
30 dagar giltighet
0 st samtal
0 st sms/mms
149 kr
300
5
25 GB surf
30 dagar giltighet
Fria samtal
Fria sms/mms
249 kr
300
6
100 GB surf
30 dagar giltighet
0 st samtal
0 st sms/mms
249 kr
300
7
50 GB surf
30 dagar giltighet
Fria samtal
Fria sms/mms
299 kr
300
8
200 GB surf
30 dagar giltighet
0 st samtal
0 st sms/mms
299 kr
300
9
100 GB surf
30 dagar giltighet
Fria samtal
Fria sms/mms
349 kr
Visa alla kontantkort

Halebops kontantkort är bra för dig som inte vill ha något mobilabonnemang. Det finns många olika surfnivåer att välja mellan. Vissa kontantkort har fria samtal och sms medan andra har begränsade samtal och sms. Du kan även spara oanvänd surf med vissa kontantkort.

Halebop har även kontantkort utan surf, som du bara kan ringa och smsa med.

Giltighetstiden på kontantkorten varierar. Det vanligaste är en giltighetstid på 30 dagar, men det finns även kontantkort utan någon giltighetstid. Med kontantkorten bestämmer du själv hur mycket pengar du vill fylla på varje månad.

Halebops kontantkort kan du använda på resa inom EU och EES till samma kostnad som i Sverige.

Halebops kundtjänst

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Halebop är en av få operatörer som har öppet dygnet runt, alla dagar om året. Det gör det enkelt för kunderna att kontakta Halebop när det passar som bäst.

Vad gäller antalet kontaktvägar erbjuder Halebop chatt, mejl och en frågor och svar-sida. Det som möjligtvis saknas är en telefontjänst, vilket flera större mobiloperatörer erbjuder.

I det stora hela håller kundtjänsten hög nivå, mycket tack vare de generösa öppettiderna.

Hur bra är Halebops nät och täckning?

 • Mobilnät Telia
 • Täckning 99,9%%
 • Normalhastighet 10-40 Mbit/s Mbit/s

Halebop använder sig av Telias mobilnät, som många anser vara det bästa mobilnätet i Sverige. För de flesta som bor på landsbygden är Telias mobilnät det enda som fungerar riktigt bra. I storstäderna brukar dock de flesta mobiloperatörerna kunna erbjuda bra täckning.

Men bara för att Telias mobilnät är bäst i Sverige betyder det inte att mobilnätet är bäst överallt. Det är alltid bra att titta på täckningskartan som finns på operatörens hemsida för att bilda sig en egen uppfattning om hur bra täckningen faktiskt är.

Hur bra är Halebop för olika målgrupper?

Halebop har inte särskilt många erbjudanden för olika målgrupper. Det är bara studenter som kan få extra förmånliga priser på mobilabonnemang och kontantkort. Vanligtvis brukar landets operatörer annars ha extra bra erbjudanden för både barn och pensionärer.

Halebop för studenter

Halebops studenterbjudanden kan inte riktigt mäta sig med de bästa operatörerna. Halebops mobilabonnemang till studentpris kommer bara med två surfnivåer, så det är inte helt lätt att hitta rätt surfmängd. Även när det gäller kontantkorten finns det bara två surfmängder att välja mellan. Oanvänd surf sparas till nästkommande månad.

Lyckligtvis har både mobilabonnemangen och kontantkorten fria samtal och sms. Dessutom går det bra att använda abonnemangen och kontantkorten inom EU och EES till samma kostnad som i Sverige. 

Halebop för företag

Halebop har inte några erbjudanden för företag i dagsläget. Den som är ute efter det måste söka sig till en annan mobiloperatör.

Frågor & svar om Halebop

Kan jag betala min faktura via autogiro?

Ja, det går bra att betala fakturan via autogiro. Du ansöker om autogiro på Mitt Halebop. Gå till fliken faktura och skrolla ned till autogiro. Tryck på kugghjulet och fyll sedan i formuläret.

Har mobilabonnemangen någon bindningstid?

Nej, Halebop har ingen bindningstid på sina mobilabonnemang.

Kan jag teckna ett mobilabonnemang åt mitt barn som är under 18 år?

Nej, tyvärr kan du inte teckna ett mobilabonnemang åt någon annan. För att teckna mobilabonnemang hos Halebop måste du vara minst 18 år gammal.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent filip.svensson@telepriskollen.se