Omdöme om Tele2

Tele2 erbjuder mängder av olika produkter. Hos operatören kan du skaffa mobilabonnemang, mobilt bredband och kontantkort. Företagare kan dessutom skaffa fast bredband.

Operatörens produkter håller mycket hög kvalitet med många olika alternativ att välja mellan för att locka till sig en så bred målgrupp som möjligt. Dessutom finns det många bra erbjudanden för barn, studenter och pensionärer.

Med Tele2 får du tillgång till ett av Sveriges bästa mobilnät. Tele2:s 4G-nät har prisats som det bästa i hela landet.

Något annat som är mycket bra med Tele2 är deras kundtjänst. Du kan kontakta operatören alla dagar på året via den kontaktväg som passar dig bäst.

Den stora nackdelen med Tele2 har inte med själva utbudet att göra, utan priserna. Tele2 är mycket dyrare än de billigare operatörerna och inte långt ifrån de dyraste. När det gäller vissa produkter är Tele2 till och med den dyraste operatören i Sverige.

Fördelar

 • Sveriges bästa 4G-täckningskvalitet
 • Stort utbud av produkter och tjänster
 • Omfattande kundtjänst

Nackdelar

 • Dyrare än många konkurrenter

Tele2:s mobilabonnemang

Filtrera
Välj mellan 5 mobilabonnemang
300
1
4 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
49 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 99 kr/mån
99 kr/mån
300
2
8 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
74 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 149 kr/mån.
149 kr/mån
300
3
25 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
124 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 249 kr/mån.
249 kr/mån
300
4
50 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
149 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 99 kr/mån
299 kr/mån
300
5
100 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
174 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 349 kr/mån.
349 kr/mån
Visa alla mobilabonnemang

Tele2:s mobilabonnemang har fem olika surfnivåer att välja mellan. Alla mobilabonnemang har fria samtal och sms. Vad gäller surfnivåerna kan du som kund välja mellan riktigt låga nivåer, från ett par GB, upp till obegränsad surf. Det vida spannet gör att Tele2 tilltalar alla möjliga internetanvändare. 

Mobilabonnemangen fungerar även inom EU och EES utan extra kostnad. Hur mycket surf du får använda i utlandet beror på vilket mobilabonnemang du tecknar.

Priset på Tele2:s mobilabonnemang är långt ifrån billigast. I förhållande till många andra operatörer är Tele2 ganska dyra. Men det finns ändå några operatörer som är något dyrare.

Tele2:s mobila bredband

Filtrera
Välj mellan 4 mobila bredband
300
1
5 GB surf
0 mån bindningstid
0 kr startavgift
44 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter ordinarie pris 89 kr/mån
89 kr/mån
300
2
20 GB surf
0 mån bindningstid
0 kr startavgift
74 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter ordinarie pris 149 kr/mån
149 kr/mån
300
3
100 GB surf
0 mån bindningstid
0 kr startavgift
124 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 249 kr/mån.
249 kr/mån
300
4
200 GB surf
0 mån bindningstid
0 kr startavgift
149 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 299 kr/mån.
299 kr/mån
Visa alla mobila bredband

Tele2:s mobila bredband kommer med tre olika surfnivåer. Det finns med andra ord inte särskilt stora valmöjligheter, vilket gör det svårt att hitta ett mobilt bredband som passar. Tele2 erbjuder inte någon riktigt låg surfnivå, men däremot har operatören två alternativ med riktigt mycket surf. Dessa abonnemang passar dig som surfar mycket varje dag och vill dela med dig av surfen till andra.

När du reser utomlands finns det fortfarande möjlighet att använda det mobila bredbandet. Du kan surfa till samma kostnad som i Sverige i hela EU och EES.

Även när det gäller mobila bredband är Tele2 långt ifrån billigast. Tele2 är faktiskt den operatör som är dyrast på marknaden.

Tele2:s kontantkort

Välj mellan 9 kontantkort
300
1
5 GB surf
30 dagar giltighet
0 st samtal
0 st sms/mms
89 kr
300
2
4 GB surf
30 dagar giltighet
Fria samtal
Fria sms/mms
99 kr
300
3
8 GB surf
30 dagar giltighet
Fria samtal
Fria sms/mms
149 kr
300
4
20 GB surf
30 dagar giltighet
0 st samtal
0 st sms/mms
149 kr
300
5
25 GB surf
30 dagar giltighet
Fria samtal
Fria sms/mms
249 kr
300
6
100 GB surf
30 dagar giltighet
0 st samtal
0 st sms/mms
249 kr
300
7
50 GB surf
30 dagar giltighet
Fria samtal
Fria sms/mms
299 kr
300
8
200 GB surf
30 dagar giltighet
0 st samtal
0 st sms/mms
299 kr
300
9
100 GB surf
30 dagar giltighet
Fria samtal
Fria sms/mms
349 kr
Visa alla kontantkort

Tele2:s kontantkort är anpassade för mobilt bredband. Kontantkorten finns med flera olika surfnivåer. Det är en bra spridning på nivåerna, från låg till hög surfmängd. Däremot saknas en riktigt hög surfnivå för dig som streamar filmer dagligen eller delar med dig av surfen till vänner och familj.

Den stora fördelen med Tele2:s kontantkort är den långa giltighetstiden på ett år. Du behöver inte fylla på en ny prisplan varje månad, vilket är fallet med många andra kontantkort. Därför fungerar det här kontantkortet utmärkt oavsett om du surfar flera gånger i veckan eller bara sporadiskt.

Tele2:s kundtjänst

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Tele2 har en mycket omfattande kundtjänst med mängder av olika kontaktvägar. Det går att ringa, chatta och mejla Tele2. Dessutom kan du komma i kontakt med operatören via Facebook. Det stora antalet kontaktvägar gör att du kan kontakta Tele2 på det sättet som passar dig bäst.

Öppettiderna är långa. Du kan kontakta Tele2 varje dag, från tidig morgon till sen kväll på vardagar. På helger och helgdagar är öppettiderna något kortare. Tele2:s kundtjänst är till och med öppen under högtider, så som julafton och midsommarafton. Det är få operatörer på den svenska marknaden som har bättre kundtjänst än Tele2.

Tele2:s mobilnät och täckning

 • Mobilnät Tele2
 • Täckning 99,9%
 • Normalhastighet 10-40 Mbit/s

Tele2:s mobilnät är mycket bra och har prisats för att ha högst 4G-täckningskvalitet i hela landet. Operatörens nät täcker cirka 90 procent av Sveriges yta och når därmed ut till 99,9 procent av befolkningen.

Trots att Tele2 säger att täckningen är bra bör du titta på deras täckningskarta för att få en bild av hur bra täckningen är hos dig. Det kan finnas lokala skillnader och en annan operatör kan fungera bättre för dig.

Hur bra är Tele2 för olika målgrupper?

Tele2 har väldigt många bra erbjudanden för olika målgrupper. Det spelar ingen roll om du är barn, student eller pensionär. Tele2 har något för dig. 

Tele2 för studenter

Som student får du rabatt på både mobilabonnemang och mobilt bredband. Hur mycket rabatt du får beror på vilken surfmängd du väljer. Bortsett från priset är det ingenting som skiljer studentabonnemangen från Tele2:s vanliga mobilabonnemang och mobila bredband.

Det är en mycket generös rabatt du får som student. Nackdelen är dock att den bara gäller i 24 månader. De flesta studenter pluggar längre än så men får då börja betala fullt pris trots att studierna fortsätter.

Tele2 för pensionärer och seniorer

Precis som för studenter får pensionärer och seniorer rabatt på mobila bredband och mobilabonnemang hos Tele2. Återigen spelar valet av surfmängd roll när det kommer till hur stor rabatten blir.

Alla som har fyllt 65 år kan ta del av Tele2:s pensionärsrabatt. Det finns dock inget krav på att du måste ha gått i pension. Rabatten du får gäller tillsvidare.

Tele2 för barn

För barn erbjuder Tele2 fyra olika barnabonnemang, alla med fria samtal och sms. Surfmängderna som erbjuds är tillräckliga för att passa alltifrån mindre till större barn.

Precis som de vanliga mobilabonnemangen fungerar barnabonnemangen på resa inom EU och EES. De flesta operatörer brukar begränsa surfmängden utomlands, men i Tele2:s fall är hela datamängden tillgänglig även på utlandsresan.

Tele2 för företag

Tele2 erbjuder dessutom mobilabonnemang, fast bredband och mobilt bredband för företag. Mobilabonnemangen finns i väldigt många olika surfnivåer, så ni på ert företag kan välja det som passar er bäst.

Även det mobila bredbandet finns med många olika surfnivåer. Ju fler valmöjligheter ni har, desto mindre är risken att ni skaffar ett mobilt bredband med antingen för mycket eller för lite surf.

När det kommer till det fasta bredbandet finns det många hastigheter att välja mellan. Vilken hastighet ni ska välja beror på hur ert behov ser ut. Hur många ni är på arbetsplatsen och hur många datorer som är uppkopplade samtidigt påverkar hastigheten på bredbandet. Tele2 levererar bredband via fiber, koax och ADSL.

Frågor & svar om Tele2

Har jag någon uppsägningstid hos Tele2?

Ja, på alla abonnemang har du en uppsägningstid på en månad.

Erbjuder Tele2 e-sim?

Ja, Tele2 har börjat erbjuda e-sim. Om du kan få det eller inte beror på vilken telefon eller smartklocka du har.

Tillkommer någon fakturaavgift hos Tele2?

Ja, till alla abonnemang tillkommer en fakturaavgift. Den kan du slippa betala genom att anmäla dig för e-faktura eller autogiro på din internetbank.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent filip.svensson@telepriskollen.se