Omdöme om Telness

Telness har relativt många surfnivåer att välja mellan till sitt företagsabonnemang. Med tanke på att det ingår fria samtal och sms är surfmängden det enda du som kund behöver tänka på.

Den nackdel som finns med surfmängden är att det är väldigt stora glapp mellan surfnivåerna. Då blir det problematiskt om dataförbrukningen ligger mellan två surfnivåer. I så fall måste du välja mellan att betala för mer surf än du behöver eller att ha för lite surf.

En fördel är dock att Telness har en väldigt hög högsta surfnivå. Det innebär att även du som surfar mycket på nätet kan hitta något som passar.

En annan styrka hos Telness är att företagsabonnemangen fungerar utomlands. Du kan med andra ord även använda din telefon i arbetet när du befinner dig utomlands.

Med Telness behöver du inte oroa dig för dålig täckning. Operatören använder sig nämligen av Telias mobilnät, som av många anses vara landets bästa. Med Telness mobilabonnemang för företag kan du använda din telefon med god täckning i stort sett var du än befinner dig i landet.

Fördelar

 • Pålitlig täckning med Telias mobilnät
 • Operatör speciellt anpassad för företag
 • Ingen bindnings- eller uppsägningstid

Nackdelar

 • Få surfnivåer att välja mellan

Telness företagsabonnemang

Filtrera
Välj mellan 5 mobilabonnemang
300
1
4 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
49 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 99 kr/mån
99 kr/mån
300
2
8 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
74 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 149 kr/mån.
149 kr/mån
300
3
25 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
124 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 249 kr/mån.
249 kr/mån
300
4
50 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
149 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 99 kr/mån
299 kr/mån
300
5
100 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
174 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 349 kr/mån.
349 kr/mån
Visa alla mobilabonnemang

Telness mobilabonnemang finns i fyra olika surfnivåer och alla har fria samtal och sms. Det finns både låga och höga datamängder att välja mellan, så oavsett hur mycket ni surfar i jobbet lär ni hitta något som passar.

Eftersom spannet mellan den lägsta och högsta surfnivån är så stort kan det bli svårt att hitta ett mobilabonnemang om din genomsnittliga surfmängd placerar sig mellan två surfnivåer.

Skulle du inte vara nöjd med din surfnivå kan du alltid byta. Hos Telness har du nämligen ingen bindningstid.

Företagsabonnemangen kan även användas i andra EU- och EES-länder utan någon extra kostnad.

Den som behöver ett extra datakort, exempelvis i en surfplatta, kan även skaffa det hos Telness. Datakortet kopplas då till samma företagsabonnemang.

Hantera samtal med Telness telefonväxel

Telness mobila telefonväxel fungerar till alla operatörer, så du behöver inte ha ett företagsabonnemang hos Telness för att skaffa den.

Med växeln blir det lättare att hantera inkommande samtal till företaget. Allt styrs via en app i mobilen, och ni på företaget kan själva komma överens om i vilken ordning ni ska bli uppringda. Ni kan även ställa in öppettider. Om någon ringer utanför företagets öppettider kopplas samtalet direkt till en telefonsvarare.

Det finns flera fördelar och användningsområdet är stort. Telness mobila telefonväxel passar främst till mindre företag där antalet inkommande samtal inte är för många för att det ska vara för svårt att hantera direkt i telefonen.

Telness kundtjänst

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Telness har en ganska omfattande kundtjänst med flera kontaktvägar. Det går att ringa och chatta med företaget. Dessutom har operatören ett formulär du kan fylla i så ringer Telness upp dig.

För mer generella frågor kan det vara bra att först kolla in Telness frågor och svar-sida. Där besvaras kundernas allra vanligaste frågor.

Kundtjänstens öppettider skiljer sig inte nämnvärt från andra operatörer. De håller öppet vardagar under vanliga kontorstider.

Telness mobilnät och täckning

 • Mobilnät Telia
 • Täckning 99,9%
 • Normalhastighet 10-60 Mbit/s

Telness passar alla företag i hela landet. Operatören använder sig nämligen av Telias mobilnät, som är bäst i Sverige. Med Telias nät får du bra täckning i såväl städer som på landsbygden. I städerna kan i stort sett alla operatörer leverera bra täckning, men på landsbygden är det inte lika vanligt.

Trots att täckningen ska vara bra över nästan hela landet kan det finnas vissa lokala skillnader. Därför kan det alltid vara bra att titta på operatörens täckningskarta. På Telness täckningskarta kan du se hur bra täckningen är där ditt företag håller till.

Frågor & svar om Telness

Hur kan jag betala min faktura?

Du kan betala din månatliga faktura med e-post, vanlig post eller digital faktura.

Kan jag flytta över mitt nummer till Telness?

Ja, du kan flytta över ditt nuvarande nummer till Telness så länge du inte har någon bindningstid. I samband med detta säger Telness upp ditt gamla mobilabonnemang åt dig.

Vad innebär Telness nöjd kund-garanti?

Telness nöjd kund-garanti innebär att du får tillbaka den senaste månadsavgiften om du inte skulle vara nöjd med din service. Skulle det exempelvis uppstå tekniska problem som gör att du inte kan använda din telefon som du vill får du pengarna tillbaka.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent filip.svensson@telepriskollen.se