Hur hittar jag det bästa mobilabonnemanget för ungdomar?

Du hittar det bästa mobilabonnemanget för ungdomar genom att jämföra operatörernas erbjudanden utifrån dina önskemål och förutsättningar. Tänk på att det bästa alternativet för någon annan inte behöver vara det bästa just för dig.

Många operatörer erbjuder särskilda abonnemang för barn, ungdomar och studenter, men du hittar även prisvärda alternativ bland de ordinarie abonnemangen. Du ser båda varianterna i jämförelsetabellen ovan. Där kan du även filtrera din sökning på faktorer som mobilnät, operatör och surfmängd.

Tänk på det här när du jämför mobilabonnemang för ungdomar

Det finns några saker du bör ha i åtanke när du jämför operatörernas erbjudanden på mobilabonnemang för ungdomar. Nedan ser du några exempel.

Operatörernas täckning där du bor

Att välja en operatör med bra täckning där man bor låter kanske självklart, men ändå är det rätt många som glömmer bort att kolla täckningskartan innan de beställer ett mobilabonnemang. Gör inte samma misstag, utan ta en extra titt på täckningskartan på operatörernas respektive hemsidor.

Surfmängder i förhållande till pris

Kostnaden är så klart en viktig faktor att jämföra, men vissa tenderar att stirra sig blinda på prislappen utan att undersöka vad som faktiskt ingår. Det är bättre att tänka på prisvärdheten, till exempel hur mycket surf som inkluderas, om operatören kan erbjuda en omfattande kundtjänst och om du har möjlighet att byta abonnemangsform om du inte är nöjd.

Bindnings- och uppsägningstider

Troligtvis tack vare en stark efterfrågan från kunderna erbjuder de flesta operatörerna mobilabonnemang både med och utan bindningstider i dag. Men det är alltid bra att dubbelkolla. Obundet och flexibelt är kanske särskilt viktigt när det gäller just mobilabonnemang för ungdomar eftersom behoven och förutsättningarna kan ändras snabbt.

Kolla även upp om uppsägningstid ingår i avtalet. Om så är fallet är det högst en månad som gäller, och den startar när du säger upp ditt abonnemang. Under den månaden måste du fortfarande betala för ditt mobilabonnemang.

Vem kan teckna ett ungdomsabonnemang?

De flesta operatörer som erbjuder rabatterade abonnemangspriser för ungdomar riktar sig till personer upp till 18 år. Dessa erbjudanden kan även kallas student- eller barnabonnemang. Hos Telia kan däremot du som är mellan 18 och 27 år få ungdomsrabatt.

Är du under 18 år måste en målsman stå som ansvarig för ditt abonnemang, men bådas personnummer ska i regel anges vid beställningen för att ni ska kunna ta del av operatörens erbjudande.

Billigaste mobilabonnemanget för ungdomar

Fello 3 GB är det billigaste mobilabonnemanget för ungdomar just nu. Avgiften ligger på 52 kr/mån i 2 månader, därefter 105 kr/mån (kontrollerat 2024-02-22).

Läs mer & beställ hos Fello

Hur mycket surf kan jag få med ett mobilabonnemang för ungdomar?

Hur mycket surf du kan få med ett mobilabonnemang som riktar sig särskilt till barn och ungdomar beror på hur mycket pengar du har tänkt att lägga på abonnemanget. Det vill säga om du väljer att teckna ett särskilt ungdomsabonnemang eller ett av de ordinarie mobilabonnemangen som riktar sig till konsumenter med lite tajtare budget.

Men om vi fokuserar på de uttalade barn- och ungdomsabonnemangen erbjuder till exempel Hallon och Vimla prisvärda abonnemang med upp till 200 respektive 100 GB surf. Om du är sugen på Hallons erbjudande ska du dock vara noga med att kolla täckningen i ditt område. Operatören går nämligen under Tres mobilnät, som förvisso är starkt och snabbt i södra och mellersta Sverige, men har sina brister i landets norra delar och på landsbygden.

Vanliga frågor om mobilabonnemang för ungdomar

Vilket är det bästa mobilabonnemanget för ungdomar?

Det bästa mobilabonnemanget för ungdomar är helt enkelt det alternativ som bäst matchar med dina egna behov och önskemål. För att hitta det bästa abonnemanget för dig bör du jämföra ungdomsabonnemangen utifrån faktorer som täckning, utbud, prisvärdhet och flexibilitet.

Vilket är det billigaste mobilabonnemanget för ungdomar?

Vi förstår att priset är viktigt i jakten på ett mobilabonnemang för ungdomar, men kom ihåg att billigast inte alltid är bäst. Tänk hellre på vad du får på köpet, till exempel gällande surfmängder, styrka i mobilnätet och kundtjänstens omfattning. Hallon kan erbjuda flera olika surfnivåer och har några av marknadens lägsta priser, men här får du se upp med mobilnätets täckning. I alla fall om du bor i landets norra delar eller ute på landsbygden.

Vem kan teckna ett mobilabonnemang för ungdomar?

Det beror lite på vad operatören klassar som ungdom. De flesta som erbjuder prisreducerade mobilabonnemang för ungdomar riktar sig till barn och ungdomar upp till 18 år och då måste du ha en målsman som står på abonnemanget. Telia erbjuder däremot rabatt för unga mellan 18 och 27 år, och då kan du ju själv skriva på avtalet.

Hur mycket surf ska ett mobilabonnemang för ungdomar ha?

Hur mycket surf som ska ingå i ett mobilabonnemang för ungdomar beror helt på hur mycket personen i fråga behöver, önskar och har råd med. På vår frågor & svar-sida om surfförbrukning kan du läsa mer om hur mycket surf som går åt vid olika nätaktiviteter och vilka appar som drar mest. Tänk på att ju mer surf som ingår i abonnemanget, desto dyrare blir månadskostnaden.