Vanliga frågor om Bredband2

Har Bredband2 bra täckning?

Bredband2 har bra täckning i södra Sverige och delar av mellersta Sverige.

Hur snabb surf erbjuder Bredband2?

Bredband2 erbjuder bredbandshastigheter på upp till 1 000 Mbit/s. När det gäller mobilt bredband är det Tres 3G- och 4G-hastigheter som gäller.

Vilket nät använder Bredband2?

Bredband2 använder Tres mobilnät.

Hur lång leveranstid har Bredband2?

Bredband via fiber levereras inom 1 till 5 arbetsdagar beroende på vilken underleverantör du använder dig av.

Kan jag surfa med Bredband2:s mobila bredband utomlands?

Nej, Bredband2:s mobila bredband fungerar bara inom Sverige.

Är det någon bindningstid på Bedband2:s mobila bredband?

Bredband2 har en bindningstid på 0 till 24 månader beroende på vilket avtal du tecknar.

Kan jag byta hastighet på mitt bredband?

Ja, du kan byta hastighet på ditt bredband. Du kontaktar i så fall kundtjänsten hos Bredband2 så hjälper de dig.

Omdöme om Bredband2

Bredband2 är en bredbandsoperatör som levererar fast bredband till alla som har anslutning till optisk fiber i lokala stadsnät. Bredband2 erbjuder fyra olika surfalternativ till det fasta bredbandet. Utbudet är relativt stort så de flesta borde hitta ett alternativ som passar hushållets storlek och de personliga surfbehoven. Bredband2 står sig även bra i konkurrensen rent prismässigt.

Hos Bredband2 kan du även beställa mobilt bredband, vilket kanske kan vara ett bra alternativ om du inte behöver lika mycket surf. Utbudet av olika abonnemang till mobilt bredband är dock något mer begränsat, och du har bara tre olika surfnivåer att välja mellan. Om du ska använda det mobila bredbandet till hela familjen på semestern bör du helt klart välja något av de två större alternativen för att surfen ska räcka.

Eftersom Bredband2 delar nät med Tre är täckningen något begränsad. Den bästa täckningen finns i mellersta och södra Sverige. Ska du upp till fjällen är det bara de större vägarna och orterna som kan erbjuda mycket bra täckning. 

För företag finns det både bredbandslösningar och telefonilösningar. Du kan välja mellan trådlös IP-telefoni eller fast telefoni via SIP.

Fördelar

 • Bra täckning i södra Sverige
 • Bra priser på fast bredband
 • Omfattande kundtjänst

Nackdelar

 • Sämre täckning i norra Sverige

Bredband2:s mobila bredband

Bredband2 erbjuder abonnemang för mobilt bredband, och du har tre olika surfnivåer att välja mellan. Utbudet när det gäller surfnivåerna är med andra ord något begränsat. Mobilt bredband kan till exempel passa dig som är ensamstående eller sambo. Det funkar även bra att ta med sig till sommarstugan eller fjällsemestern. Men om ni är en familj på två vuxna och två barn som ska dela på surfen i vardagen bör ni överväga fast bredband eftersom det i regel blir mer prisvärt i längden.

Värt att tänka på är att Bredband2:s mobila bredband kan bara användas i Sverige.

Har Bredband2:s mobila bredband stöd för 5G?

Nej, Bredband2:s abonnemang för mobilt bredband har tyvärr inte stöd för 5G och det finns inte heller någon information som tyder på att det är på väg att lanseras inom en snar framtid. Överlag så verkar operatörerna ligga lågt just på den punkten, så Bredband2 är absolut inte ensamma. Men med tanke på att 5G-ubyggnaden pågår för fullt över hela landet, så är det inte helt orimligt att tro att även de mobila bredbanden kommer uppdateras med stöd för femte generationens nätverk i framtiden.

Visa specialerbjudande

Bredband2:s fasta bredband

Hos Bredband2 kan du välja fast bredband via fiber eller ADSL. När du väljer fast bredband via fiber kan du välja mellan fyra olika bredbandshastigheter. Men det förutsätter att du har fiber och att Bredband2 kan leverera bredband till det stadsnätet som adressen är kopplad till.

Vilka bredbandshastigheter du kan välja mellan varierar beroende på var du bor och vilken bredbandsuppkoppling du har. Kapaciteten i din egen och stadsnätets utrustning är också avgörande för vilken surfmängd du kan välja. 

Bredband2:s telefoni

Bredband2 erbjuder inte bara olika bredbandsalternativ utan även IP-telefoni. Det fungerar precis som vanlig telefoni men till ett bättre pris. Med IP-telefoni slipper du dyra abonnemangsavgifter eftersom den ansluts till den befintliga fiberanslutningen. Du kan dessutom välja om du vill behålla ditt befintliga nummer eller om du vill ha ett nytt. Det ingår även gratis röstbrevlåda och möjligheten att ha hemligt telefonnummer.

Bredband2:s kundtjänst

Det är lätt att ta kontakt med Bredband2:s kundtjänst. Det går att ringa, mejla, faxa eller chatta med Bredband2. Kundtjänsten har öppet helgfria dagar från morgon till kväll när det gäller alla typer av ärenden.  Kundtjänsten har även öppet under helgen om det gäller beställningar och felanmälningar. 

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Bredband2:s mobilnät och täckning

Bredband2 använder samma nät till deras mobila bredband som Tre. Täckningen för mobilt bredband är som bäst i södra och mellersta Sverige, och då är hastigheterna ofta riktigt höga. Täckningen från Gävle och uppåt i landet är däremot mer begränsad till lite större orter och vägar, så bor du i landets norra delar bör du ta en noggrann titt på täckningskartan och se hur täckningen ser ut just på din adress.

Tres täckningskarta kan du se mer exakt hur täckningen ser ut i specifika områden. 

 • Mobilnät Tre
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 10-54 Mbit/s

Hur bra är Bredband2 för olika målgrupper?

Bredband2 har inga särskilda erbjudanden för studenter, barn eller pensionärer. Däremot har de företagsabonnemang.

Bredband2 för företag

Bredband2 erbjuder fast bredband, mobilt bredband, trådlös IP-telefoni och fast telefoni via SIP. För att kunna erbjuda bredband till företag krävs det att det finns fiber och möjligheten att leverera bredband till stadsnätet.

Företag kan välja mellan två fiberalternativ

 • Fiber City. Ett smidigt företagsfiber via stadsnätet för företag som behöver en pålitlig och stabil uppkoppling med obegränsad trafik och kostnadsfri support. Ditt företag kan när som helst välja till flera fasta IP-adresser och VPN.
 • Fiber Business. En mer avancerad fibertjänst för företag som ställer högre krav på säkerhet och tillgänglighet och gör distansarbetet säkrare. I Fiber Business ingår Mobilredundans, DDoS-skydd och obegränsad trafik, genomtänkta säkerhetslösningar för maximal stabilitet och driftövervakning dygnet runt alla dagar på året.
Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Telekomskribent alexandra.stenvall@telepriskollen.se