Omdöme om Tre

Tre har ett väldigt stort utbud av mobilabonnemang, mobila bredband och kontantkort. Den stora fördelen med Tre jämfört med många andra konkurrenter är den höga surfmängden. Oavsett om det gäller mobilabonnemang, kontantkort eller mobilt bredband kan kunderna välja en hög surfmängd.

Tre har i sitt utbud även tänkt på svenskarnas resvanor. Både mobilt bredband och mobilabonnemang fungerar inom EU och EES. Dessutom erbjuder Tre tjänsten 3Världen till vissa kunder, som gör att du kan surfa i ytterligare 50 länder världen över.

Operatören erbjuder inte bara ett brett utbud till privatpersoner. Tres utbud är minst lika stort för företagare. Det spelar ingen roll vilket behov företaget har, Tre har det mesta.

Även rent prismässigt står sig utbudet mycket bra gentemot andra operatörer. Tre är inte billigast av alla men samtidigt långt ifrån dyrast.

Den svaghet som finns med Tre får ändå sägas vara täckningen. Den fungerar bra i städerna och framför allt i södra Sverige. På landsbygden och i norra delarna av landet är den dock väldigt bristfällig. Vissa får inte någon täckning överhuvudtaget i Tres mobilnät.

Fördelar

 • Stort utbud av abonnemang och kontantkort
 • Surfa i EU och EES som du gör hemma
 • Alltid bra erbjudanden på mobil + abonnemang

Nackdelar

 • Inga erbjudanden för barn, studenter och pensionärer
 • Sämre täckning på landsbygden än andra mobilnät

Tres mobilabonnemang

Filtrera
Välj mellan 5 mobilabonnemang
300
1
4 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
49 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 99 kr/mån
99 kr/mån
300
2
8 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
74 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 149 kr/mån.
149 kr/mån
300
3
25 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
124 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 249 kr/mån.
249 kr/mån
300
4
50 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
149 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 99 kr/mån
299 kr/mån
300
5
100 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
174 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 349 kr/mån.
349 kr/mån
Visa alla mobilabonnemang

Tres mobilabonnemang finns med fem olika surfnivåer. Från bara ett fåtal GB upp till fri surf. Det är fler än hos många andra konkurrenter. Det gör att Tre kan locka till sig många typer av kunder, oavsett hur deras surfvanor ser ut.

Alla abonnemangen har fri surf, utom det billigaste som i stället har ett begränsat antal samtal och sms.

En skillnad mellan Tre och många andra operatörer är att de erbjuder kunderna att teckna ett mobilabonnemang med eller utan bindningstid. Den som väljer att ha bindningstid får sänkt pris på mobilabonnemanget.

Alla mobilabonnemang från Tre fungerar inom EU och EES. Den som väljer en högre surfnivå med bindningstid får dessutom tjänsten 3Världen. Med den tjänsten är det möjligt att surfa i ytterligare 50 länder utanför EU och EES.

Tres kontantkort

Välj mellan 9 kontantkort
300
1
5 GB surf
30 dagar giltighet
0 st samtal
0 st sms/mms
89 kr
300
2
4 GB surf
30 dagar giltighet
Fria samtal
Fria sms/mms
99 kr
300
3
8 GB surf
30 dagar giltighet
Fria samtal
Fria sms/mms
149 kr
300
4
20 GB surf
30 dagar giltighet
0 st samtal
0 st sms/mms
149 kr
300
5
25 GB surf
30 dagar giltighet
Fria samtal
Fria sms/mms
249 kr
300
6
100 GB surf
30 dagar giltighet
0 st samtal
0 st sms/mms
249 kr
300
7
50 GB surf
30 dagar giltighet
Fria samtal
Fria sms/mms
299 kr
300
8
200 GB surf
30 dagar giltighet
0 st samtal
0 st sms/mms
299 kr
300
9
100 GB surf
30 dagar giltighet
Fria samtal
Fria sms/mms
349 kr
Visa alla kontantkort

Tres kontantkort fungerar med både mobilt bredband och mobiltelefon. Oavsett vad du vill ha ditt kontantkort till finns det många alternativ att välja mellan med både hög och låg surfmängd.

Den högsta surfmängden på kontantkort till mobilen är dock inte lika hög som för vanliga mobilabonnemang. För de allra flesta är surfmängden mer än tillräcklig, men om du vill streama filmer varje dag kommer surfen troligtvis inte att räcka.

När det gäller kontantkort för mobilt bredband är surfmängderna något bättre. Det finns både låg och riktigt hög surfmängd, som passar dig oavsett vad du gör på nätet.

Tres mobila bredband

Filtrera
Välj mellan 4 mobila bredband
300
1
5 GB surf
0 mån bindningstid
0 kr startavgift
44 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter ordinarie pris 89 kr/mån
89 kr/mån
300
2
20 GB surf
0 mån bindningstid
0 kr startavgift
74 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter ordinarie pris 149 kr/mån
149 kr/mån
300
3
100 GB surf
0 mån bindningstid
0 kr startavgift
124 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 249 kr/mån.
249 kr/mån
300
4
200 GB surf
0 mån bindningstid
0 kr startavgift
149 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 299 kr/mån.
299 kr/mån
Visa alla mobila bredband

Tres mobila bredband finns inte med jättemånga surfnivåer. Det kan göra det svårt att hitta en som passar. Den som surfar riktigt mycket behöver dock inte vara orolig för surfmängden. Tre har nämligen mobilt bredband med obegränsad surf.

Den absolut största fördelen med Tres mobila bredband är att det fungerar inom hela EU och EES. Så är inte fallet med många andra mobila bredband från andra operatörer.

När du tecknar ett mobilt bredband hos Tre kan du välja att teckna det med eller utan bindningstid. Fördelen med bindningstid är att du får det mobila bredbandet till ett lägre pris. Nackdelen är om du inte skulle vara nöjd eftersom du inte kan byta operatör så länge du har bindningstid.

Tres kundtjänst

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Tre har en relativt omfattande kundtjänst där kunderna kan kontakta operatören på flera sätt. Det går bland annat att ringa och chatta med Tre. Dessutom har operatören ett forum på hemsidan där kunderna kan ställa och få svar på en mängd olika frågor.

Det som får Tres kundtjänst att sticka ut från konkurrenterna är öppettiderna. Kundtjänsten har öppet från tidig morgon till sen kväll. Chatten har dessutom öppet på helger. Det är få operatörer vars kundtjänst kan mäta sig med det.

Tres mobilnät och täckning

 • Mobilnät Tre
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 7-34 Mbit/s

Tre har ett eget mobilnät som de använder sig av. Mobilnätet täcker en stor del av befolkningen men operatören anses trots det ha sämst täckning av alla stora operatörer. Täckningen är bra i städerna, men på landsbygden och framför allt i norra Sverige är den nästan helt obefintlig.

För många människor är täckningen så pass dålig att Tre inte är ett bra alternativ för dem.

Innan du utesluter Tre helt och hållet bör du titta på deras täckningskarta. Där kan du få en uppfattning om hur bra täckningen är där du bor eller vistas. Täckningskartan hittar du på Tres hemsida.

Hur bra är Tre för olika målgrupper?

De flesta operatörerna brukar ha extra förmånliga priser för antingen barn, studenter eller pensionärer. Dessvärre har inte Tre det. Det enda de erbjuder är mobilabonnemang, mobilt bredband och olika kontantkort för företag. Det är något som inte alla konkurrerande operatörer erbjuder.

Tre för företag

Tre har ett stort utbud av både mobila bredband, mobilabonnemang och kontantkort för företag. Till företag erbjuder Tre bara mobilabonnemang och mobilt bredband med obegränsad surf. På så vis slipper företagen göra några svåra val gällande surfmängd. Rent prismässigt är mobilabonnemanget och det mobila bredbandet mycket billigt. Det är få operatörer som kan matcha det låga priset.

Både det mobila bredbandet och mobilabonnemanget fungerar inom EU. Väljer företaget till 24 månaders bindningstid ingår även 3Världen, vilket gör det möjligt att surfa i ytterligare 50 länder.

Utöver det mobila bredbandet och mobilabonnemanget har Tre även flera kontantkort avsedda för företag. Kontantkorten passar bra till både mobilt bredband och i en telefon.

Kontantkort passar framför allt bra om ni inte använder telefonen dagligen. Använder ni telefonen varje dag passar ett mobilabonnemang bättre, eftersom ni inte behöver fylla på en ny prisplan varje månad.

Den största skillnaden mellan kontantkorten för mobilt bredband är framför allt surfmängden och giltighetstiden. När det gäller kontantkorten för mobilabonnemang är det snarare användningsområdet som skiljer kontantkorten åt. Det finns bland annat kontantkort som passar bra för företag som gärna ringer utomlands.

Frågor & svar om Tre

Hur ansöker jag om autogiro?

Du ansöker om autogiro via Mitt3 på Tres hemsida eller via internetbanken. Ansöker du om autogiro via internetbanken ska du söka efter företagsnamnet ”Hi3G”, därefter anger du ditt 11-siffriga kundnummer. Kundnumret hittar du på Mitt3 eller på din faktura.

Hur vet jag hur lång bindningstid jag har?

Du kan ta reda på hur lång bindningstid du har genom att logga in på Mitt3 på Tres hemsida. Du kan även hålla koll på bindningstiden direkt i Tres app.

Har Tre någon uppsägningstid på sina abonnemang?

Ja, Tre har en uppsägningstid på en månad på sina abonnemang.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent filip.svensson@telepriskollen.se