Så hittar du det billigaste mobilabonnemanget

För att hitta det billigaste mobilabonnemanget på marknaden behöver du jämföra alternativen som finns. I jämförelsetabellen högst upp på sidan kan du sortera och filtrera mobilabonnemangen efter olika parametrar och hitta det billigaste för dig.

När du jämför bör du självklart lägga stor vikt vid priset. Det är på så sätt du kan hitta det billigaste mobilabonnemanget. Ett mobilabonnemang är dock inte billigt om det inte passar dig som mobilanvändare. Därför måste du även se till att abonnemanget har den surfmängd du vill ha. Surfar du olika mycket varje månad kan det även vara bra om du kan spara oanvänd surf.

Tips! Genom att räkna ut hur mycket surf du behöver kan du lättare få ett mobilabonnemang som passar dig.

När du jämför bör du även ta hänsyn till vilken täckning operatörerna kan erbjuda dig. Titta på operatörernas täckningskartor för att se hur bra täckningen är där du bor. Du hittar täckningskartor på varje operatörs hemsida.

När du har tagit reda på vilka mobilabonnemang som uppfyller dina kriterier kan du börja jämföra priserna.

Billigaste mobilabonnemanget just nu

Fello 3 GB är det billigaste abonnemanget just nu. Avgiften ligger just nu på 52 kr/mån i 2 månader, därefter 105 kr/mån (kontrollerat 2024-02-22).

Läs mer & beställ hos Fello

Många operatörer har också billigare abonnemang för utvalda målgrupper

Ta del av billiga erbjudanden och rabatter

När du jämför mobilabonnemang bör du även ta reda på om operatörerna har några erbjudanden och rabatter du kan utnyttja för att få ett billigare mobilabonnemang. Sveriges operatörer har nästan alltid någon rabatt du kan använda dig av för att sänka priset. Oftast erbjuder operatörerna rabatterade priser på mobilabonnemangen, men ibland kan det även röra sig om extra surf.

Rabatterna är oftast riktade till målgrupper som barn, studenter eller pensionärer, men ibland finns även mer tillfälliga rabatter som bara gäller under en begränsad tid. De tillfälliga rabatterna gäller oftast under speciella dagar som mellandagsrean eller Black Friday.

Tips! Du kan se operatörernas tillfälliga rabatter i jämförelsetabellen.

Det är viktigt att du inte bara väljer ett mobilabonnemang på grund av att priset är sänkt just för tillfället. Du måste även jämföra abonnemangens ordinarie priser. Det är trots allt det ordinarie priset du kommer att betala när rabatten har löpt ut.

Jämför och byt abonnemang till ett billigare

Operatörerna förändrar ständigt sina mobilabonnemang, både vad gäller surf och pris. Därför är det viktigt att du med jämna mellanrum jämför ditt mobilabonnemang med konkurrenterna och byter om du hittar något som är bättre och billigare.

Eftersom nästan alla mobilabonnemang är utan bindningstid är det lätt att byta till ett billigare mobilabonnemang när det passar dig.

Många gånger krävs dock inget byte för att du ska få ned priset på abonnemanget. Ofta räcker det med att du kontaktar kundtjänsten och talar om att du har hittat ett billigare mobilabonnemang som du funderar på att byta till för att du ska få ned priset.

Samla familj och vänner och sänk dina kostnader

Hos flera mobiloperatörer är det möjligt att få sänkt månadskostnad genom att samla flera mobilabonnemang hos samma operatör. Det innebär att du kan få ett billigare mobilabonnemang genom att få familj och vänner att teckna ett mobilabonnemang.

Du som skaffar ett mobilabonnemang hos exempelvis Tele2 kan få sänkt månadskostnad på deras mobilabonnemang med obegränsad surf när du får familj och vänner att skaffa samma abonnemang.

Betala bara för den surf du använder

Det viktigaste av allt att tänka på när du letar efter det billigaste mobilabonnemanget är att du väljer en surfmängd som passar dig. Du vill inte välja för mycket surf så att du tvingas betala mer än vad du egentligen behöver. Men du vill inte heller att den ska ta slut mitt i månaden så att du tvingas köpa till extra surf.

Är du osäker på vilken surfmängd du behöver gör du bäst i att välja en lägre nivå. Därefter kan du byta upp dig om du inser att surfmängden inte räcker till.

Så gör du för att surfen ska räcka längre

  • Koppla upp telefonen mot wifi när det är möjligt.
  • Ladda ned musiklistor så att du inte behöver streama.
  • Stäng av mobildatan när du inte använder den.
  • Ta bort automatisk uppdatering av appar.

Få billigare mobilabonnemang med autogiro

Många mobiloperatörer tar ut en avgift för att skicka ut din månatliga faktura. Den kostnaden kan du slippa och därmed sänka totalkostnaden för ditt abonnemang genom att betala räkningen via e-faktura eller autogiro.

Tips! Ta kontakt med din operatör om du vill ha hjälp att ansöka om autogiro.

Förutom att du får ett billigare mobilabonnemang gör du miljön en tjänst eftersom operatören inte behöver producera och skicka ut någon pappersfaktura.

Vanliga frågor om det billigaste mobilabonnemanget

Hur kan jag få rabatt på mitt mobilabonnemang?

Vill du ha rabatt på ditt mobilabonnemang har de flesta operatörer student- och seniorrabatter. Om du inte tillhör någon av dessa grupper bör du hålla ett öga på Vimla och Hallon, som ofta har rabatter på sina vanliga mobilabonnemang.

Är det billigare med ett familjeabonnemang?

Inte alltid, men det kan vara värt att kolla upp om ni är fler i familjen. Kom ihåg att det kan finnas andra fördelar med ett familjeabonnemang, exempelvis att ni kan fördela surfpotten mellan er.

Vad gör jag om mobilabonnemanget har för lite surf?

Om ditt mobilabonnemang har för lite surf bör du uppgradera det. Oftast kan du byta till ett dyrare abonnemang hos samma operatör, även om abonnemanget har en bindningstid.

Kan man lita på alla operatörerna i listan?

Ja, alla operatörer som vi jämför har först godkänts av oss och bedriver en seriös verksamhet. Anledningen till att vissa operatörer är så mycket billigare är för att de sparar in pengar på utgifter som kundtjänst och nätet som de använder.

Ska jag köpa mobilabonnemang tillsammans med en mobiltelefon?

Ja, det kan vara en bra idé om du behöver en ny telefon. Vanligtvis får du en viss rabatt på telefonen när de köps tillsammans. Men ha i åtanke att det oftast innebär att du måste binda dig vid ett abonnemang i 12 eller 24 månader.