Omdöme om Telenor

Telenor erbjuder mobilabonnemang, mobilt bredband, fast bredband och kontantkort. Det finns många valmöjligheter när det gäller mobilabonnemang, fast bredband och kontantkort. Det gör det enkelt att hitta något som passar och framför allt kan Telenor locka till sig en större kundgrupp.

När det gäller mobilt bredband finns det inte lika många valmöjligheter. Dessutom finns det inte några riktigt låga surfmängder för personer som surfar lite mindre. Här finns det absolut rum för förbättring.

Det som är bra med Telenors utbud är att du kan använda det mesta på resa inom EU eller EES, plus ytterligare några länder. Det är bara några kontantkort som inte fungerar i utlandet.

Utöver produkter för privatkunder har Telenor även ett stort utbud av produkter för företag. Återigen är valmöjligheterna många för att kunna locka till sig en stor mängd kunder.

Telenor har ett stort utbud av olika produkter, vilket är en av operatörens styrkor. En svaghet är däremot priset. Telenor är klart dyrare än många andra operatörer som erbjuder samma tjänster. Med tanke på att Telenor inte heller erbjuder barn-, student-, och pensionärsabonnemang kan de få det svårt att locka till sig dessa grupper.

Fördelar

 • Möjlighet att byta mobil varje år utan extra kostnad
 • Spara din oanvända surf till nästa månad
 • Omfattande kundtjänst

Nackdelar

 • Relativt dyra abonnemang

Telenors mobilabonnemang

Filtrera
Välj mellan 5 mobilabonnemang
300
1
4 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
49 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 99 kr/mån
99 kr/mån
300
2
8 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
74 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 149 kr/mån.
149 kr/mån
300
3
25 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
124 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 249 kr/mån.
249 kr/mån
300
4
50 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
149 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 99 kr/mån
299 kr/mån
300
5
100 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
174 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 349 kr/mån.
349 kr/mån
Visa alla mobilabonnemang

Telenors mobilabonnemang kommer med sex olika surfnivåer. Operatören erbjuder mobilabonnemang med lite surf upp till obegränsad surf. Överlag är spridningen på de olika surfnivåerna bra, så många mobilanvändare bör kunna hitta något som passar.

Många mobilabonnemang kan användas utan extra kostnad inom EU och EES. Telenor är dock mer generösa än de flesta och låter dig med ett Telenorabonnemang surfa som hemma i hela 41 länder, däribland USA.

Telenor har även familjeabonnemang där hela familjen kan samlas i ett abonnemang och dela på surfen.

Den nackdel som finns med mobilabonnemangen är kostnaden. Ett mobilabonnemang från Telenor är dyrare än hos många andra konkurrenter på marknaden.

Telenors mobila bredband

Filtrera
Välj mellan 4 mobila bredband
300
1
5 GB surf
0 mån bindningstid
0 kr startavgift
44 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter ordinarie pris 89 kr/mån
89 kr/mån
300
2
20 GB surf
0 mån bindningstid
0 kr startavgift
74 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter ordinarie pris 149 kr/mån
149 kr/mån
300
3
100 GB surf
0 mån bindningstid
0 kr startavgift
124 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 249 kr/mån.
249 kr/mån
300
4
200 GB surf
0 mån bindningstid
0 kr startavgift
149 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 299 kr/mån.
299 kr/mån
Visa alla mobila bredband

Telenors mobila bredband har inte jättemånga olika surfmängder att välja mellan. Det kan göra det svårt att hitta en som passar. För den som surfar mycket ska det dock inte vara några problem att hitta en bra surfmängd. Telenor har nämligen två surfnivåer som passar för de allra flesta internetanvändarna.

Telenors mobila bredband går även bra att ta med sig utomlands. Det fungerar nämligen utan extra kostnad i EU, EES och Thailand. Det är överlag inte särskilt många mobiloperatörer som tillåter utlandssurf med mobilt bredband.

Telenors kontantkort

Välj mellan 9 kontantkort
300
1
5 GB surf
30 dagar giltighet
0 st samtal
0 st sms/mms
89 kr
300
2
4 GB surf
30 dagar giltighet
Fria samtal
Fria sms/mms
99 kr
300
3
8 GB surf
30 dagar giltighet
Fria samtal
Fria sms/mms
149 kr
300
4
20 GB surf
30 dagar giltighet
0 st samtal
0 st sms/mms
149 kr
300
5
25 GB surf
30 dagar giltighet
Fria samtal
Fria sms/mms
249 kr
300
6
100 GB surf
30 dagar giltighet
0 st samtal
0 st sms/mms
249 kr
300
7
50 GB surf
30 dagar giltighet
Fria samtal
Fria sms/mms
299 kr
300
8
200 GB surf
30 dagar giltighet
0 st samtal
0 st sms/mms
299 kr
300
9
100 GB surf
30 dagar giltighet
Fria samtal
Fria sms/mms
349 kr
Visa alla kontantkort

Telenors kontantkort finns i flera olika varianter. En del har fast pris medan andra har rörligt pris. Dessutom finns det kontantkort som är lämpade för dig som ringer mycket utomlands. Varje kontantkort finns i många olika prisplaner så du kan själv välja det som passar dig bäst.

Ladda inte på mer pengar än du gör av med under kontantkortets giltighetstid. Flera kontantkort är giltiga i 31 dagar, men det finns även kontantkort med en giltighetstid på 180 och 365 dagar.

Kontantkort till fast och rörligt pris kan du dessutom använda till samma kostnad som hemma när du reser inom EU och EES.

Telenors fasta bredband

Telenor erbjuder bredband på flera olika sätt via fiber och ADSL. Det finns flera olika hastigheter att välja mellan för dig som vill ha fiber, och ett alternativ för dig som vill ha ADSL. Om du har fiber har du många valmöjligheter, vilket gör att du kan hitta en hastighet som passar din internetanvändning. 

Hur du kan få internet beror på hur och var du bor. På Telenors hemsida kan du ta reda på om du kan skaffa bredband hos operatören. Det gör du genom att skriva in din gatuadress.

Telenors kundtjänst

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Telenor har en bra kundtjänst med många kontaktvägar att välja mellan. Det går att ringa, chatta och mejla Telenors kundtjänst. Operatören föredrar chatt och telefonsamtal eftersom svarstiden för mejl kan vara ganska lång. Att det finns sådana valmöjligheter gör det möjligt för dig att kontakta Telenor på det sätt som känns bäst för dig.

Öppettiderna för kundtjänsten är helt klart bättre än hos många konkurrenter. Kundtjänsten håller öppet under vanliga kontorstider på vardagar och har dessutom helgöppet. På helgerna är öppettiderna dock något kortare.

Överlag är kundtjänsten bättre än hos många andra operatörer. I jämförelse med de stora operatörerna i Sverige är det dock ingen större skillnad. Det är många operatörer som erbjuder en bra kundtjänst.

Telenors mobilnät och täckning

 • Mobilnät Telenor
 • Täckning 99,9%
 • Normalhastighet 10-40 Mbit/s

Telenors mobilnät täcker 90 procent av Sveriges landyta och når ut till 99,9 procent av befolkningen. Det innebär att i stort sett alla svenskar i hela landet har tillgång till god täckning i Telenors nät. Det kan dock finnas platser där täckningen är något bristfällig. Därför är det alltid att rekommendera att titta på Telenors täckningskarta. Då kan du få en indikation på hur bra täckningen faktiskt är där du bor.

Utan bra täckning kan du inte använda mobilabonnemanget, det mobila bredbandet eller kontantkortet som du vill.

Hur bra är Telenor för olika målgrupper?

Telenor har dessvärre inte några erbjudanden för olika målgrupper. Andra mobiloperatörer brukar annars ha olika erbjudanden för barn, studenter och pensionärer. Däremot erbjuder Telenor en hel del olika produkter för företag.

Telenor för företag

Telenor erbjuder både mobilabonnemang, mobilt bredband och fast bredband för företag. Företagsabonnemangen finns i många olika prisklasser med olika surfmängder. De flesta har fria samtal och sms, men det billigaste abonnemanget har rörligt pris. Vilken surfmängd ni behöver på ert företag beror på hur ert behov ser ut.

Med ett Telenorabonnemang spelar det ingen roll var i världen ni befinner er. Har ni ett företagsabonnemang till fast pris ringer ni fritt till varandra var i världen ni än befinner er.

Telenors mobila bredband för företag finns med fyra olika surfnivåer. De flesta surfnivåerna är väldigt höga, så surfar ni lite mindre på ert företag kan det bli svårt att hitta något som passar. Alla mobila bredband fungerar inom EU och EES, men då är surfmängden begränsad. Att över huvud taget kunna surfa inom EU eller EES är dock ingen självklarhet bland operatörer som erbjuder mobila bredband.

De bredbandsalternativ som finns hos Telenor är bredband via fiber, LAN, eller telejacket. Om och hur ni kan få bredband beror på var i landet ni håller till. Oavsett hur ni kan få bredband finns det många olika hastigheter att välja mellan. Det är bara välja det som passar företagets verksamhet bäst.

Frågor & svar om Telenor

Kan jag spara surf på mobilabonnemang från Telenor?

Ja, när du tecknar ett mobilabonnemang från Telenor kan du spara oanvänd surf i en månad.

Hur ansöker jag om autogiro?

Du kan ansöka om betalning via autogiro i din internetbank. Vet du inte hur man gör kan du kontakta din bank för att få hjälp.

Har jag någon bindningstid på mitt abonnemang?

Ja, hos Telenor har du en månads uppsägningstid på ditt abonnemang.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent filip.svensson@telepriskollen.se