Vanliga frågor om Fello

Har Fello bra täckning?
Ja, Fello har ett av Sveriges bästa mobilnät genom Telia. Fello passar därför utmärkt för dig som har dålig täckning med andra operatörer.
Hur snabb surf erbjuder Fello?
Med Fello kan du i normala fall surfa i 10–60 Mbit/s. Beroende på plats i landet och enhet kan det även gå betydligt snabbare.
Vilket nät använder Fello?
Fello använder Telias nät. Tack vare har det har de allra flesta bra täckning med Fello runtom i landet.
Hur lång leveranstid har Fello?
När du beställer ett abonnemang från Fello levereras det inom 5–10 arbetsdagar. Om du väljer att inte aktivera abonnemanget direkt eller flytta ett befintligt nummer kan det ta längre tid.
Kan jag flytta med mitt nummer till Fello?
Ja, det går jättebra att flytta ditt nuvarande nummer till Fello. Det kostar ingenting och du behöver själv inte göra nånting.

Omdöme om Fello

Fello har ett relativt stort utbud av mobilabonnemang. Abonnemangen passar framförallt dig som surfar lite eller ganska mycket. Använder du ditt mobilabonnemang dagligen för att streama filmer, serier och liknande bör du dock välja andra alternativ. Det beror på att surfnivåerna inte är alltför höga.

Rent prismässigt är inte heller Fello den allra billigaste operatören. De hamnar någonstans mellan lågprisoperatörerna och de stora operatörerna rent prismässigt.

En stor fördel med Fello är att de använder sig av Telias nät. Det håller otroligt hög nivå över hela landet. Hittar du en bra surfnivå blir det nästan som du har ett Telia-abonnemang, men till ett lägre pris.

För att vara en så pass liten operatör har Fello även en mycket bra kundtjänst med många kontaktvägar. Det gör det lätt för dig att komma i kontakt med operatören om du upplever några problem med mobilabonnemanget eller om du bara har några frågor.

Fördelar

 • Delar nät med Telias som har Sveriges bästa täckning
 • Spara upp till 25 GB oanvänd surf för abonnemang
 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid

Nackdelar

 • Saknar mobilabonnemang med höga surfnivåer

Fellos mobilabonnemang

Aktuella priser
Visa specialerbjudande
250
Fello
250
2 GB surf
Fria samtal
Fria sms
47,50 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter ordinarie pris 95 kr/mån 95 kr/mån
Bindningstid: 0 mån
250
Fello
250
7 GB surf
Fria samtal
Fria sms
72,50 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter ordinarie pris 145 kr/mån 145 kr/mån
Bindningstid: 0 mån
250
Fello
250
14 GB surf
Fria samtal
Fria sms
97,50 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter ordinarie pris 195 kr/mån 195 kr/mån
Bindningstid: 0 mån
250
Fello
250
22 GB surf
Fria samtal
Fria sms
122,50 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter ordinarie pris 295 kr/mån 245 kr/mån
Bindningstid: 0 mån
Visa alla mobilabonnemang

Fellos mobilabonnemang har fria samtal och sms. Du behöver därför bara fokusera på surfmängden.

Fello har många surfmängder att välja mellan, men däremot är surfnivåerna inte särskilt höga. Det kan göra det svårt för dig att hitta ett mobilabonnemang om du surfar mycket.

Eftersom Fello inte har någon bindningstid kan du enkelt byta surfnivå om du skulle inse att den du har inte passar dig.

Fellos mobilabonnemang passar utmärkt till dig som vill ha kontakt med människor runt om i världen. Du sms:ar och mms:ar nämligen helt gratis från Sverige till resten av världen med operatörens mobilabonnemang.

Mobilabonnemangen från Fello är långt ifrån att vara billigast på marknaden. Det finns många lågprisoperatörer som är klart billigare. Prisbilden ligger i stället mellan lågprisoperatörerna och landets större mobiloperatörer.

Fellos kundtjänst

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

För att vara en liten operatör har Fello en mycket bra kundtjänst med många kontaktvägar. Många mindre operatörer saknar telefontjänst, men det är något som Fello erbjuder. Utöver det går det även bra att mejla och chatta med Fello. Operatören är även aktiva på sociala medier.

Kundtjänstens öppettider är vanliga kontorstider. De flesta konkurrenterna har liknande öppettider.

Fellos mobilnät och täckning

 • Mobilnät Telia
 • Täckning 99,9%
 • Normalhastighet 10-60 Mbit/s

Med Fello kan du räkna med att du får Sveriges bästa mobilnät. Fello använder nämligen Telias nät, som är känt för att vara bra över hela Sverige. För många människor på landsbygden, och framför allt i norra Sverige, är Telias mobilnät det enda riktigt bra alternativet.

Trots att Telias mobilnät anses vara det bästa av väldigt många kan det vara så att en annan mobiloperatör har bättre täckning just där du bor. Därför bör du titta på Fellos täckningskarta innan du tecknar ett mobilabonnemang. Då kan du få en indikation på hur bra täckningen faktiskt är hos dig.

Hur bra är Fello för olika målgrupper?

Fello har ganska bra erbjudanden på sina mobilabonnemang till flera olika målgrupper. De som kan dra nytta av erbjudandena är barn under 18 år, studenter och pensionärer. Precis som hos många andra operatörer ändrar sig utbudet något för dessa målgrupper. Det finns dock ganska många surfnivåer att välja mellan.

Precis som tidigare kvarstår dock problemet med att den högsta surfnivån inte är särskilt hög. Det gör att Fello inte passar bra för dig som streamar mycket filmer, serier eller laddar ned stora filer.

Fello för barn, studenter och pensionärer

Barn, studenter och pensionärer får billigare mobilabonnemang hos Fello. Den stora nackdelen med erbjudandena för dessa grupper är att priset inte är mycket lägre än för det ordinarie mobilabonnemanget. I vissa fall är priset detsamma och i stället får du bara en extra GB surf. Är du dock ute efter mer surf kanske det passar dig.

Fello för företag

Fello har i dag inte några mobilabonnemang för företag. Vill du skaffa ett mobilabonnemang till företaget måste du skaffa det hos en annan mobiloperatör.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent filip.svensson@telepriskollen.se