Omdöme om Fello

Fello har ett relativt stort utbud av mobilabonnemang. Abonnemangen passar framförallt dig som surfar lite eller ganska mycket. Använder du ditt mobilabonnemang dagligen för att streama filmer, serier och liknande bör du dock välja andra alternativ. Det beror på att surfnivåerna inte är alltför höga.

Rent prismässigt är inte heller Fello den allra billigaste operatören. De hamnar någonstans mellan lågprisoperatörerna och de stora operatörerna rent prismässigt.

En stor fördel med Fello är att de använder sig av Telias nät. Det håller otroligt hög nivå över hela landet. Hittar du en bra surfnivå blir det nästan som du har ett Telia-abonnemang, men till ett lägre pris.

För att vara en så pass liten operatör har Fello även en mycket bra kundtjänst med många kontaktvägar. Det gör det lätt för dig att komma i kontakt med operatören om du upplever några problem med mobilabonnemanget eller om du bara har några frågor.

Fördelar

 • Delar nät med Telias som har Sveriges bästa täckning
 • Spara upp till 25 GB oanvänd surf för abonnemang
 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid

Nackdelar

 • Saknar mobilabonnemang med höga surfnivåer

Fellos mobilabonnemang

Filtrera
Inga mobilabonnemang hittades. Prova ett annat val.

Fellos mobilabonnemang har fria samtal och sms. Du behöver därför bara fokusera på surfmängden.

Fello har många surfmängder att välja mellan, men däremot är surfnivåerna inte särskilt höga. Det kan göra det svårt för dig att hitta ett mobilabonnemang om du surfar mycket.

Eftersom Fello inte har någon bindningstid kan du enkelt byta surfnivå om du skulle inse att den du har inte passar dig.

Fellos mobilabonnemang passar utmärkt till dig som vill ha kontakt med människor runt om i världen. Du sms:ar och mms:ar nämligen helt gratis från Sverige till resten av världen med operatörens mobilabonnemang.

Mobilabonnemangen från Fello är långt ifrån att vara billigast på marknaden. Det finns många lågprisoperatörer som är klart billigare. Prisbilden ligger i stället mellan lågprisoperatörerna och landets större mobiloperatörer.

Fellos kundtjänst

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

För att vara en liten operatör har Fello en mycket bra kundtjänst med många kontaktvägar. Många mindre operatörer saknar telefontjänst, men det är något som Fello erbjuder. Utöver det går det även bra att mejla och chatta med Fello. Operatören är även aktiva på sociala medier.

Kundtjänstens öppettider är vanliga kontorstider. De flesta konkurrenterna har liknande öppettider.

Fellos mobilnät och täckning

 • Mobilnät Telia
 • Täckning 99,9%
 • Normalhastighet 10-60 Mbit/s

Med Fello kan du räkna med att du får Sveriges bästa mobilnät. Fello använder nämligen Telias nät, som är känt för att vara bra över hela Sverige. För många människor på landsbygden, och framför allt i norra Sverige, är Telias mobilnät det enda riktigt bra alternativet.

Trots att Telias mobilnät anses vara det bästa av väldigt många kan det vara så att en annan mobiloperatör har bättre täckning just där du bor. Därför bör du titta på Fellos täckningskarta innan du tecknar ett mobilabonnemang. Då kan du få en indikation på hur bra täckningen faktiskt är hos dig.

Hur bra är Fello för olika målgrupper?

Fello har ganska bra erbjudanden på sina mobilabonnemang till flera olika målgrupper. De som kan dra nytta av erbjudandena är barn under 18 år, studenter och pensionärer. Precis som hos många andra operatörer ändrar sig utbudet något för dessa målgrupper. Det finns dock ganska många surfnivåer att välja mellan.

Precis som tidigare kvarstår dock problemet med att den högsta surfnivån inte är särskilt hög. Det gör att Fello inte passar bra för dig som streamar mycket filmer, serier eller laddar ned stora filer.

Fello för barn, studenter och pensionärer

Barn, studenter och pensionärer får billigare mobilabonnemang hos Fello. Den stora nackdelen med erbjudandena för dessa grupper är att priset inte är mycket lägre än för det ordinarie mobilabonnemanget. I vissa fall är priset detsamma och i stället får du bara en extra GB surf. Är du dock ute efter mer surf kanske det passar dig.

Fello för företag

Fello har i dag inte några mobilabonnemang för företag. Vill du skaffa ett mobilabonnemang till företaget måste du skaffa det hos en annan mobiloperatör.

Frågor & svar om Fello

Kan jag spara oanvänd surf?

Ja, du kan spara oanvänd surf tills du behöver den igen. Som mest kan du spara 25 GB.

Kan jag behålla mitt nummer när jag byter till Fello?

Ja, det går bra att behålla ditt nummer när du byter till ett mobilabonnemang hos Fello. Det tar bara ett par dagar att genomföra nummerflytten från din gamla operatör till Fello.

Kan jag komma i kontakt med Fello på sociala medier?

Ja, du kan komma i kontakt med Fello på sociala medier. Operatören är aktiv på Facebook, Twitter, Youtube och Instagram.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent filip.svensson@telepriskollen.se