Omdöme om Comviq

Comviq har ett brett utbud av både mobilabonnemang och kontantkort. När det gäller mobilabonnemangen finns det andra operatörer med lika stort utbud, men det är ytterst få som kan matcha utbudet av kontantkort. Den svaghet som finns är att Comviq inte erbjuder särskilt höga surfnivåer.

En fördel med Comviqs erbjudanden är att nästan alla mobilabonnemang och kontantkort fungerar utomlands. Det är bara ett fåtal som inte gör det.

En annan styrka med Comviq jämfört med andra operatörer är deras kundtjänst. Den håller mycket hög kvalitet och är bättre än de flesta andra lågprisoperatörernas kundtjänster.

Comviqs står sig ganska bra även prismässigt. Operatören är inte billigast på marknaden men långt ifrån dyrast. Det utbud Comviq har, vare sig det gäller mobilabonnemang eller kontantkort, är helt klart värt priset.

Fördelar

 • Bra erbjudanden för barn, studenter och seniorer
 • Fungerar inom EU och EES
 • Ingen bindningstid

Nackdelar

 • Går inte att spara surf på alla mobilabonnemang

Comviqs mobilabonnemang

Filtrera
Välj mellan 5 mobilabonnemang
300
1
4 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
49 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 99 kr/mån
99 kr/mån
300
2
8 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
74 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 149 kr/mån.
149 kr/mån
300
3
25 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
124 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 249 kr/mån.
249 kr/mån
300
4
50 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
149 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 99 kr/mån
299 kr/mån
300
5
100 GB surf
0 mån bindning
Fria samtal
Fria sms/mms
174 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 349 kr/mån.
349 kr/mån
Visa alla mobilabonnemang

Comviqs mobilabonnemang har fyra olika surfnivåer och fria samtal och sms. Den högsta surfnivån räcker för de flesta, men inte riktigt alla. Vill du streama filmer och serier krävs troligtvis en högre surfmängd som Comviq inte kan erbjuda.

Mobilabonnemangen fungerar inom EU och EES till samma kostnad som i Sverige. Däremot är surfmängden något begränsad för mobilabonnemangen med mest surf.

Med mobilabonnemangen med mest surf kan du även spara oanvänd surf. Det passar bra om du surfar oregelbundet från månad till månad. Om du hela tiden får surf över kan det vara ett tecken på att du har för hög surfmängd.

Kostnaden för ett mobilabonnemang hos Comviq är inte lägst på marknaden, men trots det är det billigt. Det är inte så många operatörer som kan erbjuda billigare kontantkort.

Skulle du trots det låga priset inte känna dig nöjd med Comviq är det enkelt att byta mobilabonnemang. Comviq har nämligen ingen bindningstid.

Comviqs kontantkort

Välj mellan 9 kontantkort
300
1
5 GB surf
30 dagar giltighet
0 st samtal
0 st sms/mms
89 kr
300
2
4 GB surf
30 dagar giltighet
Fria samtal
Fria sms/mms
99 kr
300
3
8 GB surf
30 dagar giltighet
Fria samtal
Fria sms/mms
149 kr
300
4
20 GB surf
30 dagar giltighet
0 st samtal
0 st sms/mms
149 kr
300
5
25 GB surf
30 dagar giltighet
Fria samtal
Fria sms/mms
249 kr
300
6
100 GB surf
30 dagar giltighet
0 st samtal
0 st sms/mms
249 kr
300
7
50 GB surf
30 dagar giltighet
Fria samtal
Fria sms/mms
299 kr
300
8
200 GB surf
30 dagar giltighet
0 st samtal
0 st sms/mms
299 kr
300
9
100 GB surf
30 dagar giltighet
Fria samtal
Fria sms/mms
349 kr
Visa alla kontantkort

Comviqs kontantkort finns i många olika varianter. En del kontantkort har fria samtal och sms medan andra har ett begränsat antal. Vissa kontantkort fungerar bara i Sverige, medan andra också fungerar inom EU och EES.

Comviq har även tagit fram kontantkort som är extra förmånliga för dig som ofta ringer till utlandet. Dessutom finns det kontantkort med bara surf. Comviq har alltså erbjudanden som passar de flesta personerna. Det är få operatörer som har ett så brett utbud av kontantkort.

Comviqs kundtjänst

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Comviq har en mycket omfattande och bra kundtjänst. Den är klart bättre än kundtjänsten hos många andra lågprisoperatörer.

Du kan kontakta Comviq på flera olika sätt. Det är möjligt att ringa, mejla och chatta med operatören. Dessutom har Comviq en ganska omfattande frågor och svar-sida på sin hemsida där de besvarar kundernas vanligaste frågor.

Kundtjänsten håller öppet på vardagar under vanliga kontorstider.

Comviqs mobilnät och täckning

 • Mobilnät Tele2
 • Täckning 99,9%
 • Normalhastighet 10-40 Mbit/s

Comviq använder Tele2:s mobilnät. Med mobilnätet når operatören ut till 99,9 procent av befolkningen.

Exakt hur bra täckningen är varierar dock i landet. I städerna är täckningen ofta mycket god medan befolkningen på landsbygden kan få nöja sig med bastäckningen.

På Comviqs hemsida finns en täckningskarta som du kan titta på för att få en bild av hur bra täckningen är just där du bor. 

Hur bra är Comviq för olika målgrupper?

Comviq har många bra erbjudanden för olika målgrupper. De erbjuder mobilabonnemang för både barn, studenter och pensionärer. Utbudet är detsamma för barn och studenter, medan seniorabonnemangen skiljer sig åt något.

Comviq för barn och studenter

Comviq har samma erbjudanden för både barn och studenter. Det finns totalt fyra surfnivåer att välja mellan och alla mobilabonnemang har fria samtal och sms.

Surfmängderna som finns att välja mellan passar de allra flesta. Däremot är inte den högsta surfmängden tillräckligt hög för att passa alla. Laddar du ned många filer eller streamar filmer dagligen bör du välja ett annat alternativ.

Mobilabonnemangen går att använda på tillfällig resa inom EU och EES utan att det kostar något extra. Till de högre surfnivåerna går det även att spara oanvänd surf.

Comviq för pensionärer och seniorer

Alla som har fyllt 55 år kan teckna Comviqs seniorabonnemang. Det finns fyra surfnivåer att välja mellan och då ingår även fria samtal och sms. I och med att seniorer i regel inte surfar lika mycket som ungdomar ska surfmängderna passa i stort sett alla.

Tre av fyra mobilabonnemang fungerar inom EU och EES. Det fjärde abonnemanget, med lägst surfmängd, fungerar däremot bara i Sverige.

Med ett seniorabonnemang hos Comviq kan du dessutom spara oanvänd surf. Det gäller dock bara med mobilabonnemangen med högst surfmängd.

Comviqs mobilabonnemang för pensionärer har ingen bindningstid.

Comviq för företag

Comviq har tyvärr inte några erbjudanden för företag. Är du ute efter ett företagsabonnemang får du i stället kontakta en annan mobiloperatör.

Frågor & svar om Comviq

Kan jag betala min faktura via autogiro?

Ja, du kan välja att betala din månadsfaktura via autogiro. Genom att göra det slipper du aviavgiften på 39 kronor i månaden.

Hur kan jag se mitt saldo?

Du kan se ditt saldo på flera olika sätt. Du hittar det i appen, på Mitt Konto på Comviqs hemsida eller genom att ringa 211 eller slå *111# och sedan lur.

Hur vet jag vilken storlek jag behöver på mitt sim-kort?

Du behöver inte bry dig om vilken storlek du behöver på sim-kortet. Comviq skickar ut trippel-sim som innehåller alla olika storlekar. Det innebär att sim-kortet passar oavsett vilken enhet du har.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent filip.svensson@telepriskollen.se