Vanliga frågor om Chili

Kan jag använda Chilis tjänster utomlands?

Chilis mobilabonnemang kan du använda i princip som vanligt inom EU/EES. Chili begränsar dock surfvolymerna i vissa av abonnemangen. Chilis mobila bredband kan du bara använda i Sverige.

Hur kontaktar jag Chilis kundservice?

Du kan kontakta Chilis kundservice genom att till exempel skicka meddelanden, mejla eller chatta. Öppettiderna är generösa och de utlovar svar inom 24 timmar.

Erbjuder Chili kontantkort?

Nej, Chili erbjuder i dagsläget inga kontantkort.

Har Chili några bindningstider?

Nej, Chili har inga bindningstider på sina mobilabonnemang eller mobila bredband.

Erbjuder Chili fri surf?

Ja, Chili erbjuder ett mobilabonnemang och ett abonnemang för mobilt bredband med fri surf.

Omdöme om Chili

Chili är en relativt ny operatör på marknaden, som erbjuder tre olika mobilabonnemang och tre olika abonnemang för mobilt bredband. Utbudet är i dagsläget alltså något begränsat, men eftersom Chili inte har några bindningstider är de abonnemang som finns väldigt flexibla. Du kan till exempel enkelt byta abonnemangsform om du upptäcker att du behöver ett abonnemang med större surfmängd.

Tips! Du kan själv ändra ditt abonnemang via tjänsten Mitt Chili i en app som du laddar ner från Google Play eller App Store. I appen kan du även fylla på mer surf och hålla koll på din surfförbrukning.

Priserna är kanske inte de billigaste på marknaden, men inte heller de dyraste. I förhållande till de surfmängder som erbjuds i de olika abonnemangen ligger priset på en rimlig nivå. Att fylla på mer surf på sitt abonnemang är dock relativt dyrt, så det lönar sig att ta sig en extra funderare på vilket mobilabonnemang eller mobila bredband som matchar bäst med dina surfbehov.

Tänk på! Hos Chili kan du inte spara oanvänd surf till nästa månad.

En av Chilis svaga punkter är den begränsade täckningen i stora delar av landet. Chili använder Tres nät, som har bra täckning i de mellersta och södra delarna Sverige, medan täckningen i landets norra delar är väldigt svag och på sina håll helt obefintlig. Kom därför ihåg att kolla på täckningskartan på Chilis hemsida innan du tecknar ett abonnemang.

Det finns flera olika sätt att kontakta Chilis kundtjänst som har generösa öppettider och relativt korta svarstider. Du kan skicka meddelanden, mejla, skriva på messenger och chatta med Chili. Om ditt ärende är akut finns det även möjlighet att få hjälp utanför ordinarie öppettider, till exempel under helgen och på helgdagar.

Fördelar

 • Inga bindningstider
 • Tillgänglig kundtjänst med generösa öppettider
 • Enkelt att själv ändra abonnemangsform

Nackdelar

 • Relativt få alternativ att välja mellan
 • Begränsad täckning med Tres nät
 • Går inte att spara oanvänd surf

Chilis mobilabonnemang

Visa specialerbjudande
Chili logo
Senior (+55 år)
surf
6 GB
bindning
0 mån
samtal
Fria
sms
Fria
129 kr/mån109 kr/månPriset gäller i 3 mån, därefter 129 kr/mån.
Chili logo
Student
surf
6 GB
bindning
0 mån
samtal
Fria
sms
Fria
129 kr/mån109 kr/månPriset gäller i 3 mån, därefter 129 kr/mån.
Chili logo
surf
6 GB
bindning
0 mån
samtal
Fria
sms
Fria
149 kr/mån129 kr/månPriset gäller i 3 mån, därefter 149 kr/mån.
Chili logo
Student
surf
100 GB
bindning
0 mån
samtal
Fria
sms
Fria
259 kr/mån239 kr/månPriset gäller i 3 mån, därefter 259 kr/mån.
Chili logo
Senior (+55 år)
surf
100 GB
bindning
0 mån
samtal
Fria
sms
Fria
259 kr/mån239 kr/månPriset gäller i 3 mån, därefter 259 kr/mån.
Chili logo
surf
100 GB
bindning
0 mån
samtal
Fria
sms
Fria
279 kr/mån259 kr/månPriset gäller i 3 mån, därefter 279 kr/mån.
Chili logo
Student
surf
Fri
bindning
0 mån
samtal
Fria
sms
Fria
329 kr/mån279 kr/månPriset gäller i 3 mån, därefter 329 kr/mån.
Chili logo
Senior (+55 år)
surf
Fri
bindning
0 mån
samtal
Fria
sms
Fria
329 kr/mån279 kr/månPriset gäller i 3 mån, därefter 329 kr/mån.
Chili logo
surf
Fri
bindning
0 mån
samtal
Fria
sms
Fria
349 kr/mån299 kr/månPriset gäller i 3 mån, därefter 349 kr/mån.

Visa fler

Visa alla mobilabonnemang

Chilis mobilabonnemang har tre olika surfnivåer och fria samtal, sms och mms. Det billigaste paketet inkluderar 6 GB surf, och för storsurfaren finns abonnemang med 100 GB eller helt fri surf. Utbudet må vara litet, men flexibiliteten desto större. Eftersom Chili inte har några bindningstider kan du när som helst byta abonnemang om du upptäcker att du till exempel behöver större surfmängder. Du kan även fylla på ditt abonnemang med extra surf i tjänsten Mitt Chili.

Du kan dock inte spara oanvänd surf till nästa månad hos Chili.

Visste du! VoLTE (Voice over LTE) ingår nu i alla Chilis mobilabonnemang, vilket kort förklarat innebär att du kan ringa över 4G-nätet. Ljudkvaliteten blir bättre, samtalsuppkopplingen snabbare och det är även en förutsättning för att kunna ringa över vanliga wifi-nätverk.

Mobilabonnemangen kan användas i stort sett som vanligt inom EU och EES. Däremot kan surfvolymerna begränsas något beroende på vilket abonnemang du har. Har du fri surf får du använda maximalt 25 GB surf inom EU/EES. Av säkerhetsskäl är Chilis mobilabonnemang från början stängda för betal- och utlandssamtal, men du kan enkelt aktivera tjänsterna via ditt konto Mitt Chili.

Chili erbjuder inga särskilda rabatter på mobilabonnemang för barn eller seniorer. Däremot erbjuder de företagsabonnemang, och har även mobilabonnemang till rabatterade priser för studenter.

Chilis mobila bredband

Visa specialerbjudande
Chili logo
Student
surf
50 GB
bindning
0 mån
startavgift
0 kr
229 kr/mån
Chili logo
surf
50 GB
bindning
0 mån
startavgift
0 kr
249 kr/mån
Chili logo
Student
surf
100 GB
bindning
0 mån
startavgift
0 kr
279 kr/mån
Chili logo
surf
100 GB
bindning
0 mån
startavgift
0 kr
299 kr/mån
Chili logo
Student
surf
Fri
bindning
0 mån
startavgift
0 kr
379 kr/mån
Chili logo
surf
Fri
bindning
0 mån
startavgift
0 kr
399 kr/mån

Visa fler

Visa alla mobila bredband

Chili erbjuder mobilt bredband där du kan välja på tre abonnemang med olika surfnivåer: 50 GB, 100 GB eller fri surf. Eftersom Chilis mobila bredband tecknas utan bindningstid kan du när som helst byta abonnemangsform om du inte är nöjd.

Om surfen är på väg att ta slut kan du via tjänsten Mitt Chili ladda på ditt abonnemang med 10 eller 25 GB extra surf. Men att fylla på extra surf hos Chili blir dyrt i längden, så märker du att surfen ofta tar slut kan det faktiskt vara mer prisvärt att du uppgraderar ditt abonnemang med större surfmängder.

Tänk på! Du kan inte använda Chilis mobila bredband utanför Sverige och det går inte heller att spara oanvänd surf till nästkommande månad.

En stor fördel med Chili är att det är så enkelt att bli kund. Du väljer vilket abonnemang du vill ha till ditt mobila bredband och anger dina personuppgifter, som Chili använder för att hämta din adress. Ditt nya simkort skickas direkt hem till dig, och sedan är det enligt Chili bara att sätta in kortet i din enhet och börja surfa. Kortet aktiveras och installeras automatiskt.

Mobila bredband för företag och studenter

Chili har särskilda företagsabonnemang till mobilt bredband, också med 50 GB, 100 GB eller obegränsad surf. Det finns även mobila bredbandsabonnemang som riktar sig till studenter med samma surfmängder, men till lägre priser.

Chilis kundtjänst

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Det finns flera sätt att kontakta Chilis kundtjänst. Du kan till exempel chatta, mejla och skicka meddelanden via Messenger för att få support. Kontakt via chatt och Messenger är tillgänglig på vardagar mellan klockan 8 och 17, och du kan skicka mejl alla dagar dygnet runt. Chili utlovar svar inom 24 timmar.

Är ditt ärende akut kan du enligt Chilis hemsida även få hjälp utanför ordinarie öppettider, till exempel under helgen och på helgdagar.

Chilis mobilnät och täckning

 • Mobilnät Tre
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 7-34 Mbit/s

Chili använder Tres nät, vilket kan innebära vissa begränsningar beroende på var i Sverige du bor. Täckningen är bra i mellersta och södra delarna av landet där man kan surfa i både 3G och 4G-hastigheter, medan täckningen är väldigt svag i landets norra delar. Genom att titta på Chilis täckningskarta på deras hemsida kan du få en uppfattning om hur täckningen ser ut där du bor.

I 3G-nätet kan Chili erbjuda hastigheter mellan 3 och 17 Mbit/s, och i 4G-nätet kan du komma upp i mellan 7 och 34 Mbit/s. Är 4G+ tillgängligt kan du surfa i hastigheter på över 100 Mbit/s. 

Hur bra är Chili för olika målgrupper?

I dagsläget erbjuder Chili mobilabonnemang och mobilt bredband som riktar sig till företag. Som företagskund kan du välja mobilabonnemang med 6 GB, 25 GB eller fri surf. Om det är mobilt bredband ni söker erbjuder Chili företagsabonnemang med 50 GB, 100 GB eller fri surf.

Och är du student har Chili nu även lanserat mobilabonnemang och mobilt bredband till rabatterade priser. Precis som för de vanliga mobilabonnemangen kan du välja mellan tre olika surfnivåer, 6 GB, 100 GB eller fri surf, men priset är sänkt med 20 kronor. Det är med andra ord inga större summor vi pratar om, men har man en tajt budget kan även det minsta ha betydelse.

Har Chilis abonnemang stöd för 5G?

Chilis mobilabonnemang och mobila bredband kommer tyvärr inte med stöd för 5G, utan är ”bara” kompatibla med 3G- och 4G-nätet. Att de mobila bredbanden kommer utan 5G-stöd är inget ovanligt, det verkar inte vara någon svensk operatör som erbjuder det i dagsläget, men det blir däremot allt vanligare att operatörerna erbjuder 5G till i alla fall några av mobilabonnemangen.

Därför är det inte orimligt att anta att även Chili kommer lansera 5G-abonnemang i framtiden, men just nu finns det alltså ingen information om hur och när det kommer att ske.

Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent helena.darlof@telepriskollen.se