Vanliga frågor om Chili

Kan jag använda Chilis tjänster utomlands?

Chilis mobilabonnemang kan du använda i princip som vanligt inom EU/EES. Chili begränsar dock surfvolymerna i vissa av abonnemangen. Chilis mobila bredband kan du bara använda i Sverige.

Hur kontaktar jag Chilis kundservice?

Du kan kontakta Chilis kundservice genom att till exempel skicka meddelanden, mejla eller chatta. Öppettiderna är generösa och de utlovar svar inom 24 timmar.

Erbjuder Chili kontantkort?

Nej, Chili erbjuder i dagsläget inga kontantkort.

Har Chili några bindningstider?

Nej, Chili har inga bindningstider på sina mobilabonnemang eller mobila bredband.

Erbjuder Chili fri surf?

Ja, Chili erbjuder ett mobilabonnemang och ett abonnemang för mobilt bredband med fri surf.

Omdöme om Chili

Chili är en relativt ny operatör på marknaden, som erbjuder två olika mobilabonnemang och tre olika abonnemang för mobilt bredband. Utbudet är i dagsläget alltså något begränsat, men eftersom Chili inte har några bindningstider är de abonnemang som finns väldigt flexibla. Du kan till exempel enkelt byta abonnemangsform om du upptäcker att du behöver ett abonnemang med större surfmängd.

Tips! Du kan själv ändra ditt abonnemang via tjänsten Mitt Chili i en app som du laddar ner från Google Play eller App Store. I appen kan du även fylla på mer surf och hålla koll på din surfförbrukning.

Priserna är kanske inte de billigaste på marknaden, men inte heller de dyraste. I förhållande till de surfmängder som erbjuds i de olika abonnemangen ligger priset på en rimlig nivå. Att fylla på mer surf på sitt abonnemang är dock relativt dyrt, så det lönar sig att teckna ett mobilabonnemang eller ett abonnemang till ditt mobila bredband som faktiskt motsvarar dina surfbehov.

Tänk på! Hos Chili kan du inte spara oanvänd surf till nästa månad.

En av Chilis svaga punkter är den begränsade täckningen i stora delar av landet. Chili använder Tres nät, som har bra täckning i de mellersta och södra delarna Sverige, medan täckningen i landets norra delar är väldigt svag och på sina håll helt obefintlig. Kom därför ihåg att kolla på täckningskartan på Chilis hemsida innan du tecknar ett abonnemang.

Det finns flera olika sätt att kontakta Chilis kundtjänst som har generösa öppettider och relativt korta svarstider. Du kan skicka meddelanden, mejla, skriva på messenger och chatta med Chili. Om ditt ärende är akut finns det även möjlighet att få hjälp utanför ordinarie öppettider, till exempel under helgen och på helgdagar.

Fördelar

 • Inga bindningstider
 • Tillgänglig kundtjänst med generösa öppettider
 • Enkelt att själv ändra abonnemangsform

Nackdelar

 • Få alternativ att välja mellan
 • Begränsad täckning med Tres nät
 • Går inte att spara oanvänd surf

Chilis mobilabonnemang

Visa specialerbjudande
500
Chili logo
surf
6 GB
Bindningstid
0 mån
Samtal
Fria
sms
Fria
129 kr/mån
Student
500
Chili logo
surf
6 GB
Bindningstid
0 mån
Samtal
Fria
sms
Fria
149 kr/mån
500
Chili logo
surf
100 GB
Bindningstid
0 mån
Samtal
Fria
sms
Fria
259 kr/mån
Student
500
Chili logo
surf
100 GB
Bindningstid
0 mån
Samtal
Fria
sms
Fria
279 kr/mån
500
Chili logo
surf
Fri
Bindningstid
0 mån
Samtal
Fria
sms
Fria
329 kr/mån
Student
500
Chili logo
surf
Fri
Bindningstid
0 mån
Samtal
Fria
sms
Fria
349 kr/mån 299 kr/mån Priset gäller i 3 mån, därefter 349 kr/mån.
Visa alla mobilabonnemang

Chilis mobilabonnemang har tre olika surfnivåer och fria samtal, sms och mms. Det billigaste paketet inkluderar 6 GB surf, och för storsurfaren finns abonnemang med 100 GB eller helt fri surf. Utbudet är litet, men flexibiliteten desto större. Eftersom Chili inte har några bindningstider kan du när som helst byta abonnemang om du upptäcker att du till exempel behöver större surfmängder. Du kan även fylla på ditt abonnemang med extra surf i tjänsten Mitt Chili.

Tänk på! Hos Chili kan du inte kan spara oanvänd surf till nästa månad.

Mobilabonnemangen kan användas i stort sett som vanligt inom EU och EES. Däremot kan surfvolymerna begränsas något beroende på vilket abonnemang du har. Har du fri surf får du använda maximalt 25 GB surf inom EU/EES.

Tips! Av säkerhetsskäl är Chilis mobilabonnemang från början stängda för betal- och utlandssamtal, men du kan enkelt aktivera tjänsterna i Mitt Chili.

Chili erbjuder inga särskilda rabatter på mobilabonnemang för barn eller seniorer. Däremot erbjuder de företagsabonnemang, och har precis lanserat mobilabonnemang med studentrabatter.

Chilis mobila bredband

Visa specialerbjudande
500
Chili logo
surf
50 GB
bindning
0 mån
startavgift
0 kr
249 kr/mån
500
Chili logo
surf
100 GB
bindning
0 mån
startavgift
0 kr
299 kr/mån
500
Chili logo
surf
Fri
bindning
0 mån
startavgift
0 kr
449 kr/mån 399 kr/mån Priset gäller i 3 mån, därefter 449 kr/mån.

Chili erbjuder mobilt bredband där du kan välja på tre abonnemang med olika surfnivåer: 50 GB, 100 GB eller fri surf. Eftersom Chilis mobila bredband tecknas utan bindningstid kan du när som helst byta abonnemangsform om du inte är nöjd.

Om surfen är på väg att ta slut kan du via tjänsten Mitt Chili ladda på ditt abonnemang med 10 eller 25 GB extra surf. Men att fylla på extra surf hos Chili blir dyrt i längden, så märker du att surfen ofta tar slut kan det faktiskt vara mer prisvärt att du uppgraderar ditt abonnemang med större surfmängder.

Tänk på! Du kan inte använda Chilis mobila bredband utanför Sverige och det går inte heller att spara oanvänd surf till nästkommande månad.

En stor fördel med Chili är att det är så enkelt att bli kund. Du väljer vilket abonnemang du vill ha till ditt mobila bredband och anger dina personuppgifter, som Chili använder för att hämta din adress. Ditt nya simkort skickas direkt hem till dig, och sedan är det enligt Chili bara att sätta in kortet i din enhet och börja surfa. Kortet aktiveras och installeras automatiskt.

Chilis kundtjänst

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Det finns flera sätt att kontakta Chilis kundtjänst. Du kan till exempel chatta, mejla och skicka meddelanden via Messenger för att få support. Kontakt via chatt och Messenger är tillgänglig på vardagar mellan klockan 8 och 17, och du kan skicka mejl alla dagar dygnet runt. Chili utlovar svar inom 24 timmar.

Är ditt ärende akut kan du enligt Chilis hemsida även få hjälp utanför ordinarie öppettider, till exempel under helgen och på helgdagar.

Chilis mobilnät och täckning

 • Mobilnät Tre
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 7-34 Mbit/s

Chili använder Tres nät, vilket kan innebära vissa begränsningar beroende på var i Sverige du bor. Täckningen är bra i mellersta och södra delarna av landet där man kan surfa i både 3G och 4G-hastigheter, medan täckningen är väldigt svag i landets norra delar. Genom att titta på Chilis täckningskarta på deras hemsida kan du få en uppfattning om hur täckningen ser ut där du bor.

I 3G-nätet kan Chili erbjuda hastigheter mellan 3 och 17 Mbit/s, och i 4G-nätet kan du komma upp i mellan 7 och 34 Mbit/s. Är 4G+ tillgängligt kan du surfa i hastigheter på över 100 Mbit/s. 

Hur bra är Chili för olika målgrupper?

I dagsläget erbjuder Chili mobilabonnemang och mobilt bredband som riktar sig till företag. Som företagskund kan du välja mobilabonnemang med 6 GB, 25 GB eller fri surf. Om det är mobilt bredband ni söker erbjuder Chili företagsabonnemang med 50 GB, 100 GB eller fri surf.

Och är du student har Chili nu även lanserat mobilabonnemang med studentrabatter. Precis som för de vanliga mobilabonnemangen kan du välja mellan tre olika surfnivåer, 6 GB, 100 GB eller fri surf, men priset är sänkt med 20 kronor. Det är med andra ord inga större summor vi pratar om, men har man en tajt budget kan även det minsta ha betydelse.

Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent helena.darlof@telepriskollen.se