Mobilt bredband med fri surf

Jämför mobila bredband med fri surf och hitta det mest prisvärda
Filtrera
Surf 100
Populära val
Populära val
Mobilnät
Typ av abonnemang
Sök
0 mobila bredband hittades
Priser kontrollerade idag 2019-10-23
300
1
Hallon
100 GB surf
7-34 Mbit/s hastighet
0 mån bindningstid
0 kr startavgift
124 kr/mån Priset gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris 249 kr/mån.
249 kr/mån
250
2
Telenor
100 GB surf
10-40 Mbit/s hastighet
0 mån bindningstid
250 kr startavgift
349 kr/mån
350
3
3
Fri surf
7-34 Mbit/s hastighet
12 mån bindningstid
0 kr startavgift
399 kr/mån
350
4
Tele2
100 GB surf
10-40 Mbit/s hastighet
0 mån bindningstid
0 kr startavgift
399 kr/mån
0
5
Telia
100 GB surf
10-60 Mbit/s hastighet
0 mån bindningstid
299 kr startavgift
449 kr/mån
350
6
3
Fri surf
7-34 Mbit/s hastighet
0 mån bindningstid
0 kr startavgift
449 kr/mån

Visa fler

Jämför mobila bredband med fri surf

När du jämför mobila bredband med fri surf är det framför allt tre saker du ska fokusera på. Det första är täckningen. Du vill jämföra och se vilken operatör som har bäst täckning där du ska surfa med ditt mobila bredband. Du tar reda på hur bra täckning operatörerna har genom att titta på deras täckningskartor. Du hittar kartorna på operatörernas hemsidor.

Förutom täckningen kan det vara bra att ta reda på vilken operatör som har bäst kundtjänst. Om du får problem kan det vara bra om det är lätt att kontakta kundtjänsten.

Slutligen ska du jämföra priset för bredbandet. Titta både på månadskostnaden och övriga avgifter som kan tillkomma, till exempel startavgift och fakturaavgift. Därefter väljer du den operatör som är billigast. Genom att göra detta kan du försäkra dig om att du har det billigaste mobila bredbandet på marknaden.

Tips! Om det tillkommer en fakturaavgift till det mobila bredbandet kan du be om att betala via autogiro för att slippa den.

Vilket är det bästa mobila bredbandet med fri surf?

Det går inte att säga vilket mobilt bredband som är bäst. Det beror helt på vad du är ute efter. Det som är bäst för dig behöver inte vara bäst för någon annan.

Vill du ha bra täckning över hela landet ska det bästa mobila bredbandet för dig kunna tillgodose det behovet. För någon annan kanske det bästa mobila bredbandet har en omfattande kundtjänst med långa öppettider.

Så länge du har ett mobilt bredband med fri surf som lever upp till dina förväntningar har du det bästa alternativet för dig.

Hur tar jag reda på om jag behöver fri surf till mitt mobila bredband?

Börja med att fundera lite över hur din internetanvändning ser ut. Ta även reda på hur mycket du surfar på din telefon. Det kan ge en indikation på om du behöver fri surf eller inte.

Vad som i slutändan avgör om du behöver fri surf eller inte är vad du faktiskt gör på nätet. Streamar du filmer behöver du exempelvis mer surf än om du bara surfar runt på vanliga webbsidor.

Det här kan du göra med 1 GB surf

  • Streama film i cirka 2 timmar.
  • Lyssna på Spotify i 10 timmar.
  • Se på film i 2 timmar.
Tips! Tecknar du ett mobilabonnemang med fri surf men märker att surfmängden är för hög kan du alltid byta ned dig. De flesta mobila bredbanden saknar nämligen bindningstid.

Hur många operatörer erbjuder fri surf till mobilt bredband?

Det är bara Tre som har ett mobilt bredband med fri surf. Det är dock flera operatörer som har så höga surfmängder att surfen kommer att upplevas som fri av de flesta användarna. Hallon, Telenor, Tele2 och Telia har alla mobila bredband med riktigt höga surfmängder som av de flesta användare kommer att upplevas som fri.

Fri surf betyder inte att surfen är obegränsad

Många mobila bredband marknadsförs med fri surf, men det behöver inte betyda att den är helt obegränsad. Det finns operatörer som kan begränsa surfmängden om de tycker att du surfar mer än vad som bedöms vara normalt. Det finns även operatörer som har begränsningar för hur mycket data du får använda per dag.

För de allra flesta krävs det dock väldigt mycket surfande innan en operatör begränsar surfmängden. Därför upplevs surfen som helt fri av de flesta.

En del mobila bredband med fri surf fungerar utomlands

Du kan använda vissa mobila bredband med fri surf på utlandsresan utan att det kostar något extra. Vanligtvis fungerar det mobila bredbandet bara inom EU och EES. Det beror på att EU införde nya roamingregler år 2017.

När du använder ditt mobila bredband utomlands ska du inte räkna med att ha fri surf som hemma. För även om du kan använda det mobila bredbandet på resan kommer din surfmängd att vara begränsad. Exakt hur mycket surf du har tillgängligt varierar dock mellan olika operatörer.

Tänk på! Du får bara surfa utomlands med det mobila bredbandet när du är på tillfällig resa. Surfar du mer utomlands än hemma under längre perioder kan mobiloperatören debitera dig extra och begränsa din surfmängd.

Är det möjligt för flera att surfa samtidigt?

Ja, det är möjligt att låta flera surfa på det mobila bredbandet samtidigt. Med hjälp av en router och ett modem kan du skapa ett wifi-nätverk som flera personer sedan kan koppla upp sig mot. Med ett mobilt bredband med fri surf behöver ni heller inte oroa er för att surfen ska ta slut. Hela familjen kan surfa obegränsat.