människor går förbi en Huawei-butikHuawei sålde stora mänger av telefoner och utrustning med 5G-stöd under förra året. Foto: viewimage/Shutterstock.com

Operatörsnyheter

Huawei sålde 6,9 miljoner 5G-telefoner under 2019. Detta är ett mycket framgångsrikt försäljningsresultat för bolaget, som under samma år har anklagats av flera länder om att utgöra en säkerhetsrisk.

Under året 2019 har Huawei förföljts av rubriker om ifall deras teknik ska ses som en säkerhetsrisk eller inte. Bland annat USA har bojkottat bolaget och varnat andra länder för att samarbeta med Huawei.

Men detta har inte hindrat dem från att uppnå goda försäljningssiffror och framsteg inom det högaktuella området 5G. Nyligen avslöjade nämligen Huawei i ett pressmeddelande att de har sålt hela 6,9 miljoner 5G-telefoner under året, och utöver detta också en hel del utrustning för 5G.

5G en förutsättning för en allt mer uppkopplad värld

Sofia Björnefors är PR-ansvarig för Huawei Consumer Group i Sverige. Hon berättar att företagets leveranser av 5G-mobiler har varit mycket framgångsrikt globalt, även om detta inte har synts så mycket just i Sverige.

Hon understryker att 5G är en viktig faktor för att både konsumenter, företag och organisationer ska kunna hantera den allt mer uppkopplade världen.

– Det handlar naturligtvis om utrymme och hastighet, men också om en radikal teknisk utveckling av tjänster inom en mängd olika områden – från bland annat vård, hälsa, industri och infrastruktur till personliga tjänster och underhållning, säger hon till Telekom idag.

Andra telekomaktörer har tidigare påpekat att lanseringen av 5G i Sverige är ett krav för att svenska företag ska hänga med resten av världen.

Huawei har sålt 5G-modeller i framkant

De mobiltelefoner som Huawei har sålt är bland annat modellerna Mate 30 Pro 5G och Mate 30 5G. Denna 30-serie är enligt Huawei den första mobiltelefonen i världen som har andra generationens 5G, och därmed ligger i framkant i den tekniska utvecklingen.

Bland annat har en av dessa modeller 14 5G-antenner, vilket innebär att uppkopplingen och hastigheten är oöverträffad av andra telefoner.

Utöver telefoner har Huawei också sålt basstationer, chip, routrar och annan utrustning med stöd för 5G.