Barn sitter vid bord med ett glas i ena handen och en rosa gps-klocka på andra handleden.Safekids GPS-klocka passar perfekt för barn på språng. Foto: Pressbild/Tre Sverige

Samarbeten

Tre inleder nu ett samarbete med företaget Safekid, som specialiserar sig på GPS- och smartklockor för både vuxna och barn. Samarbetet har dock fokus på yngre användare, där syftet är att göra det enklare för barn och deras föräldrar att hålla kontakten och samtidigt ge barnen en trygg första tid i den mobila världen.

Safekids GPS-klocka för barn är utformad för att barn enkelt och säkert ska kunna ringa och skicka sms till godkända kontakter, där man både vill ge barnen en känsla av självständighet och samtidigt öka föräldrarnas trygghet.

Tre är den första svenska operatören som samarbetar med Safekid och har nu lanserat abonnemanget Tre Juniorklocka (49 kronor per månad). Själva klockan kostar från 50 kronor i månaden.

Tryggt komplement för barn på språng

Tre ser väldigt positivt på sitt nya samarbete med Safekid. Patrik Flodin, Product Manager på Tre Sverige, berättar att de har noterat att föräldrars behov av att ha kontakt med sina barn har ökat på senare tid. Och enligt Flodin är detta en perfekt lösning för föräldrar som vill kunna kommunicera med barnen på ett både enkelt och tryggt sätt.

– Det är ett bra och tryggt komplement när barnen är på språng, sammanfattar Patrik Flodin i ett pressmeddelande.

Föräldrar får snabb info om barnen via app

Safekids klockor ska vara både robusta och användarvänliga, vilket är en mer eller mindre perfekt kombo för aktiva barn som ska ta sina första steg in i mobilvärlden. Föräldrar kan dessutom få snabb och enkel åtkomst till platsinformation och kommunikationsfunktioner via en app.