Person jobbar på dator med ikoner svävandes ovanför, koncept nätsäkerhet.Telenor har lanserat en ny säkerhetstjänst som ska hjälpa kunderna att skydda sig mot skadligt innehåll och falska länkar. Foto: NicoElNino/Shutterstock.com

Säkerhet

Nu släpper Telenor tjänsten Nätskydd som både befintliga och nya privatkunder samt små och medelstora företagskunder får inkluderat i sina mobilabonnemang helt kostnadsfritt. Tjänsten hjälper till exempel användarna att skydda sig mot skadliga hemsidor och falska länkar via mejl och sms. Det skriver Mobil.se.

I Telenors utbud av säkerhetstjänster ingår Nätsäker, Nätsäker Plus och Surfa Säkert och snart sällar sig även tjänsten Nätskydd till skaran. Operatören kommer lägga till tjänsten i sina mobilabonnemang för både befintliga och nya privatkunder, men även för små och medelstora företagskunder utan extra kostnader.

Skyddar mot skadliga hemsidor och falska länkar

Telenors nya säkerhetstjänst ska bland annat hjälpa kunderna att skydda sig mot skadliga hemsidor, men även mot falska länkar som skickas via mejl och sms.

70 procent av Telenors kunder oroar sig för id-kapning, men bara 44 procent har skydd

Telenor har tidigare undersökt kundernas inställning till nätsäkerhet och om de känner sig oroliga för att få sin identitet kapad och utnyttjad. Undersökningen visar att så många som 70 procent av Telenors kunder oroar sig för att obehöriga ska komma över känsliga personuppgifter, men att det samtidigt bara är 44 procent av kunderna som faktiskt har lagt till något slags skydd.

Tjänsten aktiveras utan att du som kund behöver göra något

Just på grund av vad kundundersökningen visade har Telenor bestämt sig för att aktivera Nätskydd på alla mobilabonnemang utan att du som kund behöver göra något alls. Däremot är det fritt fram att själv stänga av tjänsten via operatörens app Mitt Telenor.

Rullas ut för befintliga kunder den 12 september

Du som är ny kund hos Telenor har redan fått Nätskydd aktiverat på ditt mobilabonnemang. För befintliga kunder sker en utrullning av tjänsten den 12 september.