xiaomis mi note 10 står på ett bordLanseringen av Xiaomis Mi Note 10 blev en succé även i Sverige. Nu ingår Telenor ett samarbete med den kinesiska mobiltillverkaren. Foto: Framesira/Shutterstock.com

Samarbeten

Den kinesiska mobiltillverkaren Xiaomi tar ytterligare steg på den nordiska telekommarknaden och inleder ett partnerskap med Telenor. Nu kan Xiaomis hyllade smartphone-modell Mi Note 10 köpas i Telenors fysiska butiker såväl som på operatörens hemsida.

Det var under hösten 2019 som den kinesiska mobiljätten Xiaomi på riktigt etablerade sig på den nordiska telekommarknaden. Lanseringen av telefonmodellerna Xiaomi Mi Note 10 och Mi Note 10 Pro blev en stor succé i Sverige, och på Telenor har man sedan produktsläppet märkt av ett tydligt intresse bland kunderna.

Därför ingår den kinesiska tillverkaren och den svenska mobiloperatören nu ett partnerskap, där man från båda sidor är glada över att tillsammans kunna tillgodose konsumenternas allt högre krav på nya, spännande produkter och samtidigt stärka sina respektive varumärken på telekommarknaden.

Långsiktigt samarbete

Carl Gunnstam, ansvarig för mobilaffären på Telenor, menar att partnerskapet med Xiaomi kommer betyda mycket för företaget såväl som för kunderna. Telenor ser fram emot ett starkt och långsiktigt samarbete, som nu alltså startar med försäljningen av den efterfrågade telefonmodellen Mi Note 10.

Tony Chen, Xiaomis general manager för Central-Östeuropa, Norden och Baltikum, instämmer. Enligt Chen kommer Telenor vara en viktigt partner när tillverkaren nu ska skala upp sin verksamhet i Norden.

–  Samarbetet utgör ett betydande steg i vårt arbete med att erbjuda fler lokala användare högkvalitativa och innovativa produkter för ett bättre och smartare liv. Mi Note 10 har fått ett fint mottagande av såväl svenska konsumenter som teknikexperter och vi är glada över att Telenors kunder nu har möjligheten att testa produkten, säger han i ett pressmeddelande.

Mi Note 10 – med fokus på kraft och kamera

Mi Note 10 har fått många priser och utmärkelser för sin teknik och design – i Sverige såväl som internationellt – och efter en närmare titt på specifikationerna är det lätt att förstå varför. Mi Note 10 är till exempel utrustad med världens första pentakamera som inkluderar en huvudkamera på 108 MP, två telefotolinser på 12 respektive 8 MP, en ultravidvinkellins på 20 MP och en makrolins på 2 MP. Den främre kameran har en upplösning på 32 MP.

RAM-minnet ligger på 6 GB och det interna lagringsminnet på 128 GB. Batteriets kapacitet ligger på hela 5 260 mAh, vilket innebär en användningstid på upp till två dagar. Hos Telenor finns Xiaomi Mi Note 10 tillgänglig i färgvarianterna Midnight Black och Aurora Green.