tre telefoner ur Samsungs S20-serie på träbordOm du har någon av Samsung-telefonerna S20 5G, S20+ och S20 Ultra kan du ladda ner en uppdatering som låter dig använda 5G-näten från Tre. Foto: Framesira/Shutterstock.com

Lanseringar

En ny mjukvaruuppdatering från Samsung gör det möjligt för S20-användare att koppla upp sig mot de publika 5G-nät som Tre har aktiverat på några platser i Sverige. Både Samsung och Tre gläder sig åt att deras kunder redan nu kan utnyttja de möjligheter som 5G innebär, skriver Tre i ett pressmeddelande.

I fredags lanserade Samsung en mjukvaruuppdatering till sin S20-serie, som består av mobiltelefonerna S20 5G, S20+ och S20 Ultra. Uppdateringen gör det möjligt för kunder med någon av dessa mobiler att koppla upp sig mot Tre Sveriges befintliga 5G-nät.

För att ladda ner uppdateringen krävs också att du har ett abonnemang där det ingår surf med 5G.

Publika 5G-nät finns i delar av södra Sverige

I nuläget finns 5G-näten från Tre tillgängligt för offentligheten i delar av Stockholmsområdet, Uppsala, Västerås, Helsingborg, Lund och Malmö. Längre fram kommer Post- och Telestyrelsen att auktionera ut större frekvensband, vilket kommer att göra 5G ännu bättre.

Men Tre-kunder med Samsungtelefoner kan alltså redan nu utforska vilka möjligheter som det redan befintliga 5G-nätet kan innebära.

Kunder hos Samsung och Tre kan nu utforska möjligheter med 5G

Oscar Otteborn är Head of IM för Samsung i Norden. Han säger att mobiltillverkaren är glada över att fler av deras användare nu kan använda 5G i Sverige.

– 5G skapar mängder av nya möjligheter och med våra nya telefoner kan användare känna sig trygga med att de har produkter som gör att man kan upptäcka alla dessa, vare sig det handlar om att streama högupplöst video eller spela via molnet, säger Oscar Otteborn, Head of IM på Samsung i Norden.

Även Tre Sveriges tekniska direktör Per Stigenberg gläder sig åt att Samsung S20-användare kan använda de redan aktiverade näten. Operatören kommer nu att fortsätta jobba vidare med sin stora satsning på den nya generationens mobilnät.