äldre man tittar på mobilNu samarbetar Doro, Comviq och Lions för att motverka ofrivillig ensamhet bland våra äldre. Foto: fizkes/Shutterstock.com

Nyheter

Coronavirusets utbrott och drastiska spridning har tvingat hela samhället att förändra tillvaron på flera olika sätt. Isolering och ofrivillig ensamhet har kanske framför allt drabbat våra äldre, vilket Comviq, Doro och Lions nu vill motverka genom att donera mobiltelefoner till de som är utsatta.

Hela samhället har påverkats av coronavirusets aggressiva framfart. Karantän och social distans har blivit en del av vår vardag, och många upplever ofrivillig ensamhet i en tid då man kanske har mer behov av närhet och gemenskap än någonsin.

Våra äldre hör till dem som har drabbats allra hårdast. Därför ska telekomföretaget Doro tillsammans med Comviq och organisationen Lions nu donera mobiltelefoner till seniorer i syfte att motverka isoleringen. Det skriver Telekom idag.

Minska oro och öka samhörigheten

Det svenska telekomföretaget Doro har i över 40 år utvecklat och sålt trygghetstjänster och produkter specialanpassade för seniorer. Företaget är initiativtagare bakom donationsprojektet, och tillsammans med Comviq och Lions hoppas de nu kunna göra den digitala kommunikationen ännu lite enklare för de äldre i samhället.

– Genom att skänka Doro-telefoner till utsatta äldre hoppas vi både kunna minska deras oro och även göra det möjligt för dem att känna samhörighet med nära och kära, säger Doros vd Carl-Johan Zetterberg Boudrie, till Telekom idag.

Mobiltelefoner till ett värde av 1,5 miljoner kronor

Lions kommer att dela ut totalt 2 000 mobiltelefoner laddade med Comviqs kontantkort till seniorer i Norden, England, Frankrike och Tyskland. Det sammanlagda värdet av de donerade mobiltelefonerna ligger på 1,5 miljoner kronor.

Alla telefoner är dessutom utrustade med en trygghetsknapp som går direkt till Doros larmcentral, där seniorer i nöd erbjuds snabb hjälp dygnet runt. Telefonlinjen är en del av tjänsten Response by Doro, som ingår helt kostnadsfritt i mobilerna som delas ut.