Operatörsnyheter

Telenor ska göra det lättare att surfa på mobilen utomlands. Därför har man beslutat sig för att slopa roamingavgiften i flera länder utan för Europa, däribland USA och Turkiet. Dessutom väljer mobiloperatören att ta bort bindningstiden på alla sina abonnemang.

Idag är det möjligt att använda telefonen inom EU/EES till samma kostnad som i Sverige. Mobiloperatören Telenor vill däremot förenkla den möjligheten i flera länder. Därför har man valt att slopa roamingavgiften för surf i USA, Turkiet, Schweiz, Andorra, Serbien och Montenegro.

De slopade roamingavgifterna gäller endast surf vilket innebär att det fortfarande kostar mer att ringa och smsa från dessa länder.

Har sedan tidigare slopa roamingavgiften i flera asiatiska länder

Detta är inte första gången Telenor väljer att ta bort roamingavgiften för surf i andra länder än inom EU och EES. Sedan tidigare går det att surfa till samma kostnad som i Sverige i Malaysia, Thailand och Mayanmar.

Totalt kan Telenor-kunderna surfa utan någon avgift i 41 av världens alla länder. Det är flest av samtliga operatörer i Sverige.

– Vi är redan den operatör som är starkast förknippad med surf och generös roaming i utlandet. Nu stärker vi vår ställning ytterligare, John Sebastian Slørdahl, ansvarig för Telenor Sveriges konsumentaffär på mobilsidan.

Telenor ändrar om i surfpotterna och tar bort bindningstiden

Telenor väljer även att göra om bland surfpotterna i abonnemangen. Rent generellt får de billigare abonnemangen mer surf än vad de hade tidigare.

Dessutom väljer man att ta bort bindningstiden för samtliga sina abonnemang. Rent prismässigt kommer det innebära att abonnemang som tidigare hade bindningstid kommer bli något dyrare, medan abonnemangen som tidigare saknade bindningstid blir billigare.

Exempelvis kostade Telenors abonnemang med obegränsad surf 549 kronor i månaden med 2 års bindningstid och 749 kronor utan någon bindningstid. Det abonnemanget kostar nu 569 kronor i månaden utan bindningstid.