Familj surfar på varsin telefonTele2 börjar erbjuda familjeabonnemang och ändrar surfmängden på sina mobilabonnemang. Foto: Andrey_Popov/Shutterstock.com

Operatörsnyheter

Mobiloperatören Tele2 följer i Telia och Telenors fotspår och börjar erbjuda familjeabonnemang. Dessutom har Tele2 ändrat sina mobilabonnemang och erbjuder nu en lägre surfmängd än tidigare. Mängden data per krona har därmed minskat.

Tele2 hakar på trenden med mobilabonnemang för hela familjen. Med Tele2:s familjeabonnemang kan hela familjen samlas i ett och samma mobilabonnemang och därmed få sänkt månadskostnad. Totalt är det möjligt att samla fem användare på ett och samma abonnemang. Varje ny användare kostar 199 kronor i månaden.

Varje användare får egen surfmängd

Både Telenor och Telia erbjuder familjeabonnemang. Det som skiljer deras abonnemang åt från Tele:s är att kunderna hos Tele2 får sin egen surfmängd att förbruka. En familj som väljer 20 GB surf får just 20 GB vardera. Hos Telia och Telenor får kunderna dela på den surfmängd som ingår i mobilabonnemanget.

För att teckna ett familjeabonnemang hos Tele2 behöver inte alla användare bo på samma adress. Familjeabonnemanget kan tecknas av alltifrån gifta par, till barnfamiljer och kompisgäng. Den totala kostnaden samlas på en faktura och skicka till den person som står som huvudägare av mobilabonnemanget.

Tele2 ändrar surfmängden i sina mobilabonnemang

Förutom att Tele2 börjar erbjuda familjeabonnemang ändrar de även sina vanliga mobilabonnemang. Det finns fortsatt fem surfnivåer att välja mellan men surfnivåerna har minskat. Numera kan en kund välja mellan 2 GB, 10 GB, 20 GB, 40 GB och obegränsad surf.

Priserna har även sjunkit något för alla mobilabonnemang utom obegränsad surf. I slutändan innebär det dock att mängden data per krona blir mindre.

Mobilabonnemanget Unlimited ändrar även namn och heter numera Obegränsad. Dessutom ingår 1 000 samtalsminuter från Sverige till 60 länder runt om i världen, bland annat USA och Thailand. I dessa länder ingår även 40 GB surf.