hand håller upp mobil med swish-appenDen populära Swish-appen blir nu tillgänglig i Huaweis egna appbutik. Foto: Adam Hoglund/Shutterstock.com

Nyheter

Snart släpps Huaweis P40-serie och Huawei Mate X i Sverige. Under skalet på dessa mobiltelefoner finns Huaweis AppGallery, där man efter stor efterfrågan nu även gjort plats för Swish.

Vi har tidigare skrivit om Huaweis P40-serie som inom kort når den svenska marknaden. Även den vikbara mobiltelefonen Huawei Mate X är nära ett Sverigesläpp. Nu är det bekräftat att man i samband med släppet av dessa Huaweitelefoner kommer kunna hitta den populära Swish-appen i Huaweis appbutik AppGallery. Det rapporterar Mobil.se.

Utan Google Services och Google Play

Huawei får inte längre använda sig av Google Services, och därmed inte heller appbutiken Google Play. Det är grunden till telekomjättens utveckling av det egna Huawei Mobile Services och appbutiken AppGallery, där man bland annat hittar appar som BankID, Storytel, Microsoft Office, Tinder och Snapchat. Och nu, efter stor efterfrågan på den svenska marknaden, finns alltså även Swish i det växande utbudet.

Snabba och säkra betalningar via mobilen

Enligt Anna-Lena Wretman, vd för Swish, ser man väldigt positivt på att betalningsappen nu kommer på plats även i Huaweis appbutik.

 – Det är viktigt för oss att Swish finns tillgänglig på de mobiler som konsumenterna använder. Vår roll är att kunna hjälpa människor att göra enkla, snabba och säkra betalningar, något som ska vara möjligt oberoende vilken mobil de använder, säger hon i ett pressmeddelande.

Föra över appar med Huawei Phoneclone

Hur gör man då om man vill föra över sina Android-appar till en ny Huawei P40 eller Mate X-mobil som inte har stöd för Google Play? Huawei erbjuder nu även den kostnadsfria appen Huawei Phoneclone, som gör det möjligt för användaren att ta med sig många av sina appar även om de ännu inte finns tillgängliga i AppGallery.