Vanliga frågor om Penny

Har Penny bra täckning?

Penny använder sig av Tele2:s mobilnät och Com Hems bredbandsnät, som båda två har blivit prisade för sin styrka och snabbhet. Tele2 täcker till exempel 90 procent av hela Sverige och når ut till 99,9 procent av befolkningen.

Hur snabb surf erbjuder Penny?

Mobilnätet erbjuder surf i 2G, 3G såväl som i 4G – det senare motsvarar en näthastighet på 10–60 Mbit/s. När det gäller Pennys bredband kan du välja mellan näthastigheterna 100, 250 och 500 Mbit/s.

Tillkommer det en fakturaavgift?

Penny skickar inte ut fakturor. Du registrerar ditt svenska Visakort eller Mastercard hos Penny, som drar en fast avgift från betalkortet varje månad.

Hur lång leveranstid har Penny?

När du beställt ett bredband hos Penny skickas ett modem inom en till fem arbetsdagar.

Kan jag flytta med mitt nummer till Penny?

Ja, du kan flytta med ditt nummer till Penny helt kostnadsfritt.

Omdöme om Penny

Penny är ett av Tele2:s lågprismärken och erbjuder mobilabonnemang och fast bredband utan bindningstider till låga priser. Både mobilabonnemang och bredband hanteras via en app, där du som kund till exempel kan öka på både surfmängd och näthastigheter efter behov. I appen finns det även möjlighet att när som helst pausa, återaktivera eller avsluta ditt mobilabonnemang eller bredband.

Med Pennys mobilabonnemang kopplas du upp mot Tele2:s prisbelönta nät. Som bredbandskund surfar du i Com Hems bredbandsnät, som också har fått goda omdömen för sin styrka och snabbhet.

Nackdelarna med Penny är för det första det begränsade produktutbudet och avsaknaden av erbjudanden för olika målgrupper, till exempel barn, studenter, seniorer och företag. För det andra erbjuder Penny i stort sett bara kundtjänst via appen, vilket ställer rätt höga krav på kundens egna tekniska förmågor. Digital service passar bra för vissa, medan andra behöver en mer omfattande kundtjänst med fler möjligheter att kontakta operatören.

Fördelar

 • Flexibelt
 • Billigt
 • Använder Tele2 och Com Hems nät

Nackdelar

 • Litet produktutbud med få alternativ
 • Begränsad kundtjänst

Pennys mobilabonnemang

Visa specialerbjudande
0
Penny
surf
3 GB
Bindningstid
0 mån
Samtal
Fria
sms
Fria
99 kr/mån 49 kr/mån Priset gäller i 3 mån, därefter ordinare pris 99 kr/mån.
0
Penny
surf
3 GB
Bindningstid
0 mån
Samtal
Fria
sms
Fria
99 kr/mån 49 kr/mån Priset gäller i 8 mån, därefter ordinare pris 99 kr/mån.
Student
0
Penny
surf
10 GB
Bindningstid
0 mån
Samtal
Fria
sms
Fria
149 kr/mån 69 kr/mån Priset gäller i 3 mån, därefter ordinare pris 149 kr/mån.
0
Penny
surf
10 GB
Bindningstid
0 mån
Samtal
Fria
sms
Fria
149 kr/mån 69 kr/mån Priset gäller i 8 mån, därefter ordinare pris 149 kr/mån.
Student
0
Penny
surf
18 GB
Bindningstid
0 mån
Samtal
Fria
sms
Fria
199 kr/mån 99 kr/mån Priset gäller i 3 mån, därefter ordinare pris 199 kr/mån.
0
Penny
surf
18 GB
Bindningstid
0 mån
Samtal
Fria
sms
Fria
199 kr/mån 99 kr/mån Priset gäller i 8 mån, därefter ordinare pris 199 kr/mån.
Student
0
Penny
surf
40 GB
Bindningstid
0 mån
Samtal
Fria
sms
Fria
289 kr/mån 139 kr/mån Priset gäller i 3 mån, därefter ordinare pris 289 kr/mån.
0
Penny
surf
40 GB
Bindningstid
0 mån
Samtal
Fria
sms
Fria
289 kr/mån 139 kr/mån Priset gäller i 8 mån, därefter ordinare pris 289 kr/mån.
Student
Visa alla mobilabonnemang

Pennys mobilabonnemang kommer med fyra olika surfnivåer. Obegränsade samtal och sms ingår i alla abonnemang, och prisnivån är genomgående låg.

Nackdelen är att det bara finns fyra olika surfpaket att välja mellan. Det kan alltså vara svårare att hitta ett alternativ som passar just dina behov och önskemål. Men med tanke på att mobilabonnemangen tecknas helt utan bindnings- och uppsägningstid, har du möjlighet att testa dig fram och se hur mycket månadssurf du faktiskt behöver.

Du ändrar din månadssurf, pausar, återaktiverar eller avslutar ditt mobilabonnemang via appen Penny, som du enkelt laddar ner från Google Play eller App Store.

Tips! Hos Penny kan du spara oanvänd surf upp till tre gånger storleken på din ordinarie månadssurf. Som ny kund får du dessutom 40 GB extra surf som kan sparas i upp till sex månader.

En stor fördel med Penny är att de använder sig av Tele2:s mobilnät, som har utmärkt 4G-täckning i hela landet, snabba uppladdningshastigheter och bra samtalskvalitet.

Du kan använda ett mobilabonnemang från Penny utan extra kostnader inom EU. Precis som i Sverige gäller fria samtal och sms och din ordinarie månadssurf. Samtal och surf utanför EU:s gränser betalas via en så kallad Pennypott som du själv fyller på i appen.

Penny riktar sig inte till några specifika målgrupper, och erbjuder inga rabatter för barn, studenter eller seniorer. Det finns inte heller några speciella abonnemang för företag.

Pennys bredband

Penny har bredbandspaket med tre olika hastighetsalternativ: 100, 250 eller 500 Mbit/s (megabit per sekund). Penny erbjuder bredband via FiberKoax – en kraftig anslutning som utmanar ”vanlig” fiberteknik och till exempel gör att digital och analog tv kan kopplas upp utan en separat box.

Precis som Pennys mobilabonnemang tecknas även bredbandet helt utan bindnings- och uppsägningstider, vilket gör det enkelt för dig som kund att när som helst byta hastigheter, pausa eller avsluta ditt bredband. Det gör du enkelt via en app som du laddar ner från Google Play eller App Store.

Med Pennys bredband surfar du i Com Hems nät, som enligt flera oberoende tester är ett av Sveriges snabbaste. Bor du i ett så kallat Com Hem-hus är sannoliken stor att du har, eller snart kommer att få, tillgång till ett bredband från Penny.

Tips! På Pennys hemsida kan du skriva in din adress för att se vilka möjligheter du har att skaffa bredband hos Penny.

Du kan använda i stort sett vilken wifi-router som helst till ditt bredband från Penny. Det som behövs är ett speciellt modem från Penny, som du köper för 249 kronor. Pennymodemet måste du ha för att Penny ska kunna identifiera dig som kund i Com Hems bredbandsnät.

Vilka erbjudanden och rabatter har Penny på sina produkter?

När du som ny kund tecknar ett mobilabonnemang hos Penny får du betala halva priset de fyra första månaderna. Du får även 40 GB extra surf som du har möjlighet att spara i upp till sex månader. Tecknar du både mobilabonnemang och bredband hos Penny får du dubbel surf på mobilen varje månad.

Som ny bredbandskund hos Penny betalar du halva priset de första sex månaderna. Pennys egen tv-tjänst Penny Play ingår kostnadsfritt i ett år, och kan även användas i hela EU.

Penny erbjuder mobilabonnemang och bredband utan bindningstider

Pennys mobilabonnemang och bredband tecknas helt utan bindnings- och uppsägningstider. Det innebär att Pennys tjänster är väldigt flexibla, där du som kund har stora möjligheter att själv till exempel ändra surfmängd, pausa eller avsluta ditt abonnemang eller bredband. Du gör enkelt dessa inställningar i Pennys egen app, som kan laddas ner från Google Play eller App Store.

Tips! Penny är en av få operatörer som erbjuder möjligheten att pausa sitt abonnemang redan från dag ett.

Hur bra är Pennys nät och täckning?

 • Mobilnät Tele2
 • Täckning 99,9 %
 • Normalhastighet 10-40 Mbit/s

Penny använder Tele2:s mobilnät till sina mobilabonnemang och Com Hems bredbandsnät till sitt bredband. Tele2:s nät täcker 90 procent av hela landet och når 99,9 procent av Sveriges befolkning. Nätet har framför allt prisats för sin 4G-täckning, snabba uppladdningshastigheter och höga samtalskvalitet.

Tips! På Tele2:s hemsida finns en täckningskarta, där du som kund hos Penny kan kolla hur täckningen ser ut just i ditt område.

Com Hem har fått omdömen som tyder på att de har ett av Sveriges snabbaste bredbandsnät. I tester som gjorts av Netflix och YouTube HD, har Com Hems nät hamnat bland de översta på listan.

Hur bra är Pennys kundtjänst?

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Pennys kundtjänst är i princip helt digital, där kunden främst rekommenderas att hitta svar på sina frågor via lösnings- och felsökningsguider i appen. Vid lösningsguiderna finns även alternativet att skicka meddelande till Penny. Funktionen är tillgänglig dygnet runt, men operatören besvarar inkomna meddelanden på vardagar mellan klockan 9 och 18. 

Penny kan genom en begränsad form av kundtjänst hålla sina produktpriser låga. Digital service kan passa vissa väldigt bra, medan andra kanske hellre lägger till några kronor extra för att få en mer omfattande kundtjänst. 

Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent helena.darlof@telepriskollen.se