Man med varseljacka vid fiberutbyggnadIP-Only och Global Connect går samman för att bilda en ledande aktör i norra Europa. Foto: Pressbild/IP-Only

Operatörsnyheter

IP-Only och Global Connect går samman för att utmana Telia och Telenor på den nordiska marknaden. Det skriver Computer Sweden. Målet är att bli en ledande leverantör i norra Europa. I början av nästa år ska sammanslagningen förhoppningsvis vara slutförd.

Operatörerna Global Connect och IP-Only ägs båda av investmentbolaget EQT. Nu går de båda bolagen ihop för att bli en ledande leverantör av digital infrastruktur och utmana Telenor och Telia på den svenska marknaden.

Det nya bolaget ska erbjuda ett fibernätverk för både konsumenter, företag och offentliga verksamheter.

Global Connects vd tar över det nya bolaget

I dag arbetar Martin Lippert som vd för Global Connect. I samband med att de två företagen går samman kommer han även att leda den nya organisationen. I en intervju med Computer Sweden berättar Martin Lippert varför man har valt att slå ihop de två bolagen.

Han säger att allt handlar om storlek och skala. Med en sammanslagning blir bolaget större, vilket i sin tur öppnar upp för fler möjligheter. Det gör det även lättare att i framtiden hitta bra medarbetare med rätt kompetens.

Vill locka med ett nordiskt erbjudande

I första hand kommer IP Only och Global Connect att konkurrera med Telia och Telenor i Norden. Martin Lippert anser dock att det finns en viss skillnad mellan deras erbjudande och konkurrenternas erbjudanden. Han anser att Telia och Telenor har specifika erbjudanden för varje land. Själva ska de dock ha ett enda stort erbjudande för hela den nordiska marknaden.

Ska arbeta som ett nytt företag i början av nästa år

De kommande månaderna kommer en ny organisation utformas och målet är att man ska arbeta som ett företag i början av nästa år. Fram tills dess kommer dock IP Only och Global Connect arbeta som två separata företag.

När bolaget har slagits ihop kommer de att ha 1 600 heltidsanställda. Sammanslagningen ska dock inte påverka personalskaran.