Vanliga frågor om Mybeat

Har MyBeat bra täckning?

Ja, MyBeat använder Telias nät som erbjuder riktigt bra täckning i nästan hela landet.

Hur snabb surf erbjuder MyBeat?

Normalhastigheten i Telias nät, som MyBeat använder, är 10–60 Mbit/s.

Vilket nät använder MyBeat?

MyBeat använder Telias nät. Det gör att MyBeat är ett bra val även för dig som bor på landsbygden.

Hur lång leveranstid har MyBeat?

Leveranstiden för MyBeats simkort varierar. Allra senast har du ditt simkort 14 dagar efter beställning, även om det oftast går betydligt snabbare.

Kan jag flytta med mitt nummer till MyBeat?

Ja, det är inga problem att flytta med ditt nummer till MyBeat. För att göra det krävs det dock att du är registerad ägare för numret.

Omdöme om Mybeat

Mybeat har varken jättemånga eller jättefå olika surfnivåer att välja mellan på sina mobilabonnemang. Operatörens erbjudande är lika omfattande som många andra konkurrenters.

Vad gäller själva surfnivåerna finns ett ganska bra utbud med låga och höga surfnivåer. Mybeat har inget mobilabonnemang med en riktigt hög surfnivå, men den högsta är ändå tillräckligt hög för att passa de flesta mobilanvändarna.

Rent prismässigt står sig Mybeat också mycket bra gentemot andra operatörer. Operatören har inte billigast mobilabonnemang, men det är väldigt få som är billigare.

En styrka med Mybeats mobilabonnemang jämfört med vissa konkurrenter är täckningen. Operatören använder nämligen Telias mobilnät, som är bäst i Sverige. Mobilnätet ger bra täckning i såväl städer som på landsbygd. Det är framför allt på landsbygden som mobilnätet visar sin styrka och är klart bättre än många andra konkurrenters nät.

Precis som med alla andra operatörer finns det svagheter med Mybeat. Den mest uppenbara är bristen på erbjudanden för barn, studenter eller seniorer. Nästan alla operatörer har något erbjudande till någon av grupperna, men inte Mybeat.

Fördelar

 • Använder samma mobilnät som Telia
 • Billiga mobilabonnemang
 • Ingen bindningstid

Nackdelar

 • Inga barn-, student, eller seniorabonnemang

Mybeats mobilabonnemang

Aktuella priser
Visa specialerbjudande
300
MyBeat
300
2 GB surf
Fria samtal
Fria sms
50 kr/mån Priset gäller i 1 månader, därefter ordinarie pris 100 kr/mån 100 kr/mån
300
MyBeat
300
6 GB surf
Fria samtal
Fria sms
80 kr/mån Priset gäller i 1 månader, därefter ordinarie pris 160 kr/mån 160 kr/mån
300
MyBeat
300
15 GB surf
Fria samtal
Fria sms
125 kr/mån Priset gäller i 1 månader, därefter ordinarie pris 250 kr/mån 250 kr/mån
300
MyBeat
300
30 GB surf
Fria samtal
Fria sms
350 kr/mån
Visa alla mobilabonnemang

Mybeats mobilabonnemang är jämförbart med många andra mobilabonnemang på marknaden. Alla abonnemang har fria samtal och sms. Det är bara surfnivån som skiljer abonnemangen åt.

Hos Mybeat kan kunderna välja från en låg till en relativt hög surfnivå. Den högsta surfmängden är helt klart tillräcklig för de flesta. Det ingår tillräckligt mycket surf för att då och då streama filmer och serier. Men om du gör det varje dag behöver du en högre surfmängd än vad Mybeat erbjuder.

Alla Mybeats mobilabonnemang går att använda på tillfällig resa inom EU- och EES-länder. Det beror på EU:s regler om fri roaming.

Prismässigt står sig Mybeat även mycket bra i jämförelse med konkurrenterna. Operatören är relativt billig, även om det finns några operatörer som är billigare.

Mybeats kundtjänst

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Mybeat har en mycket bra kundtjänst med många olika kontaktvägar. Du kan både ringa och mejla operatören. Dessutom har de ett frågeformulär du kan fylla i och en omfattande frågor och svar-sida.

Vad gäller kontaktvägarna är Mybeat helt klart en av landets bästa operatörer. Kundtjänsten håller öppet under vanliga kontorstider. Det är jämförbart med de flesta andra konkurrenterna.

Mybeats mobilnät och täckning

 • Mobilnät Telia
 • Täckning 99,9%
 • Normalhastighet 10-60 Mbit/s

Med Mybeat får du tillgång till Sveriges bästa mobilnät: Telias. Täckningen är bra i nästan hela landet. Det är framför allt på landsbygden där många andra mobilnät inte fungerar som Telias nät är bäst. I städerna har de flesta mobilnäten bra täckning.

Trots att mobilnätet är bra över nästan hela landet kan det finnas vissa lokala skillnader. På Mybeats hemsida kan du hitta deras täckningskarta. Genom att titta på den kan du få en uppfattning om hur bra täckningen är hos dig.

Hur bra är Mybeat för olika målgrupper?

Mybeat har inte särskilt många mobilabonnemang för olika målgrupper. Operatören har varken barnabonnemang, seniorabonnemang eller studentabonnemang. Däremot har Mybeat ett familjeabonnemang där familjen får 10 procent rabatt på paketpriset för familjen. Det gäller dock bara under ett års tid och för familjer med minst tre mobilabonnemang.

Även om barn inte får någon rabatt märks det att Mybeat har anpassat mobilabonnemangen efter barnen. Det går nämligen att spärra mobilabonnemangen för både utlandssamtal och betalsamtal. Det är en bra funktion att ha om du har ett yngre barn med ett mobilabonnemang.

Mybeat för företag

För företag har Mybeat fem olika mobilabonnemang att välja mellan. Fyra är med fast pris och ett är med rörligt pris. De har samma surfmängd för fastpris-abonnemangen som sina vanliga mobilabonnemang.

Alla Mybeats mobilabonnemang fungerar inom EU och EES.

Priserna för Mybeats företagsabonnemang är klart lägre än hos många andra operatörer. Mybeat kan dock inte riktigt matcha de allra billigaste operatörerna, men i det stora hela är företagsabonnemangen mycket prisvärda.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent filip.svensson@telepriskollen.se