Vanliga frågor om a3

Har A3 bra täckning?

Ja, A3 har väldigt bra täckning. De använder Telenors nät vilket når 99,9 procent av Sveriges befolkning.

Hur snabb surf erbjuder A3?

Normalhastigheten i Telenors nät är 10–40 Mbit/s. Hur snabbt du kan surfa beror dock på din enhet och var du befinner dig i landet.

Vilket nät använder A3?

A3 använder Telenors nät. Tack vare det har de god täckning i nästan hela landet.

Hur lång leveranstid har A3?

Leveranstiden för simkort ligger på mellan 1–5 arbetsdagar. Flyttar du med ditt nummer kan det ta lite längre tid för numret att flyttas över.

Kan jag flytta med mitt nummer till A3?

Ja, det går utmärkt att flytta med ditt nuvarande nummer till A3. Väljer du att flytta med ditt befintliga nummer kan det dröja lite längre innan ditt abonnemang aktiveras.

Omdöme om A3

A3 är en mobiloperatör som erbjuder en rad olika tjänster. De har mobilabonnemang, mobilt bredband och fast bredband.

Operatörens tjänster håller över lag en mycket bra nivå. Det är framför allt mobilabonnemangen som sticker ut. Du får fria samtal och sms kan välja mellan en rad olika surfnivåer. Du får dessutom ta med dig hela surfen när du reser inom EU och EES.

A3:s mobila bredband och fasta bredband är också bra även om surfnivåerna är något färre än hos många andra operatörer. Det gör det lite svårare att hitta en surfnivå som passar.

Med A3 får du använda Telenors mobilnät. Det håller hög kvalitet över i stort sett hela Sverige. Med Telenors mobilnät når A3 ut till nästan hela befolkningen. Nätet fungerar bäst för dig som bor i en stad, medan det kan vara något sämre för dig som bor ute på landet. För att säkerställa att Telenors mobilnät passar dig bör du titta på täckningskartan. Du hittar täckningskartan på A3:s hemsida.

Trots att A3 är en mindre mobiloperatör kan de erbjuda en kundtjänst av högsta klass. Det finns många kontaktvägar att välja mellan och du kan höra av dig till A3 under både vardagar och helger. 

Överlag är A3 en mycket bra mobiloperatör. De allra flesta kan hitta något som passar, och tjänsterna är inte heller för dyra. Tjänsterna som A3 erbjuder är varken billigast eller dyrast i jämförelse med andra operatörer.

Fördelar

 • Mobilabonnemanget har många surfnivåer att välja mellan
 • Ta med dig hela surfpotten inom EU och EES
 • Omfattande kundtjänst

Nackdelar

 • Finns inte så många surfnivåer till mobilt bredband
 • Mobilt bredband fungerar bara i Sverige

A3:s mobilabonnemang

Visa specialerbjudande
Inga mobilabonnemang hittades. Prova ett annat val.

Du får fria samtal och sms med alla mobilabonnemang från A3. Den enda skillnaden mellan abonnemangen är alltså surfmängden. Det finns fem olika surfnivåer att välja mellan. Tyvärr finns det inte någon jättehög surfnivå, så om du streamar filmer och serier varje dag räcker inte A3:s mobilabonnemang riktigt till. Om du däremot inte behöver så mycket surf finns det säkert något som passar dig.

En fördel med A3:s mobilabonnemang jämfört med många andra är att du kan ta med hela surfmängden när du reser inom EU och EES. Hos många andra operatörer är surfmängden utomlands begränsad.

Vad gäller priset på mobilabonnemangen sticker A3 inte ut i vare sig positiv eller negativ bemärkelse. Mobilabonnemangen är varken dyrast eller billigast på marknaden.

A3:s mobila bredband

Visa specialerbjudande
300
A3
surf
40 GB
bindning
24 mån
startavgift
0 kr
249 kr/mån 124 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter ordinarie pris 249 kr/mån
300
A3
surf
40 GB
bindning
0 mån
startavgift
0 kr
249 kr/mån
300
A3
surf
100 GB
bindning
24 mån
startavgift
0 kr
349 kr/mån 174 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter ordinarie pris 349 kr/mån
300
A3
surf
100 GB
bindning
0 mån
startavgift
0 kr
349 kr/mån
300
A3
surf
200 GB
bindning
24 mån
startavgift
0 kr
429 kr/mån 214 kr/mån Priset gäller i 3 månader, därefter ordinarie pris 429 kr/mån
300
A3
surf
200 GB
bindning
0 mån
startavgift
0 kr
429 kr/mån
Visa alla mobila bredband

A3:s mobila bredband passar dig som surfar mycket eller delar med dig av surfen till vänner och familj. A3 har bara tre surfnivåer att välja mellan, varav två är riktigt höga. Även den lägsta surfnivån är ganska hög, så om du bara surfar sporadiskt finns det andra operatörer med bättre alternativ.

Det tillkommer ingen bindningstid till A3:s mobila bredband så länge du inte väljer till någon utrustning. Väljer du till utrustning får du en bindningstid på 24 månader.

Tyvärr fungerar A3:s mobila bredband bara i Sverige. Det är lite synd med tanke på att det finns en del operatörer som låter dig ta med surfen även utomlands.

Priset för ett mobilt bredband hos A3 är varken dyrt eller billigt för någon av surfnivåerna. De mobila bredbanden är billigare än hos de större konkurrenterna men dyrare än hos lågprisoperatörerna.

A3:s fasta bredband

A3:s bredband finns i många olika hastigheter för att passa din internetanvändning. Vilken hastighet du behöver på bredbandet beror på hur många i familjen som surfar samtidigt och vad du gör på internet. A3 erbjuder bredband via fiber, vilket helt klart är den bästa och snabbaste bredbandstekniken.

För att få bredband via fiber måste du ha fiberkablar dragna till din bostad. På A3:s hemsida kan du ta reda på om du kan få tekniken från A3 genom att söka på din adress. Samtidigt får du veta vad den valda tjänsten skulle kosta för dig.

A3:s kundtjänst

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

A3 har en mycket bra kundtjänst med både många kontaktvägar och långa öppettider. Du kan kontakta kundtjänsten via mejl, chatt och telefon – det är bara att välja den kontaktväg som passar dig bäst. Har du någon mer generell fråga får du högst troligt svar på den på A3:s frågor och svar-sida.

Öppettiderna är också mycket generösa. Du kan kontakta A3 via chatten både på vardagar och helger. Telefontjänsten har däremot bara öppet på vardagar under vanliga kontorstider. I jämförelse med andra mobiloperatörer är kundtjänsten mycket bra.

A3:s mobilnät och täckning

 • Mobilnät Telenor
 • Täckning 99,9%
 • Normalhastighet 10-40 Mbit/s

Du behöver inte oroa dig för dålig täckning hos A3. De använder nämligen Telenors mobilnät som är ett av landets bästa. Med det mobilnätet får du bra täckning och höga hastigheter i stora delar av landet. Enligt Telenor själva når de ut till 99,9 procent av befolkningen.

Täckningen i mobilnätet är framför allt bra i landets städer. På mindre orter kan det vara något sämre. Därför kan det vara bra att du tittar på A3:s täckningskarta innan du bestämmer dig för att teckna en tjänst hos operatören. På så vis kan du vara säker på att få bra täckning där du bor.

Hur bra är A3 för olika målgrupper?

Många mobiloperatörer har extra generösa erbjudanden för studenter och barn. Några sådana erbjudanden finns dock inte hos A3. Däremot erbjuder A3 en rad olika tjänster för dig som företagare, och mobilabonnemang för dig som är 55+.

A3 för företag

A3 har både mobilabonnemang, mobilt bredband och fast bredband för företagare. När det gäller mobilabonnemangen finns det mängder av surfnivåer att välja mellan, både till fast och rörligt pris. Det är väldigt få konkurrenter som kan matcha A3:s erbjudanden. 

När det gäller det fasta bredbandet finns det tre nivåer att välja mellan, alla är via fiber. Det som skiljer bredbanden åt är hastigheten. Vilken hastighet som behövs på ert företag beror på vad ni gör på nätet och hur många som arbetar på arbetsplatsen.

Även när det gäller det mobila bredbandet finns tre surfnivåer att välja mellan. Det finns både låga och höga surfnivåer, så oavsett hur mycket ni surfar på ert företag kan ni hitta något som passar.

Nackdelen är dock att spannet mellan de olika datanivåerna är väldigt stort. Det gör det svårt att hitta en surfmängd som exakt motsvarar er internetanvändning.

A3 för seniorer

Är du 55 år eller äldre kan du teckna A3:s mobilabonnemang för seniorer. Det innebär att du får senior-rabatt på vissa mobilabonnemang.

Det finns tre surfnivåer att välja mellan: 1 GB, 4 GB och 8 GB. Alla nivåer är ganska låga och passar dig som bara surfar litegrann. Du kan dock ringa och sms:a fritt med alla tre seniorabonnemangen.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent