Tonårstjej smsar på telefonCom Hem har lanserat ett mobilabonnemang som är avsett för barn. Foto: Brocreative/Shutterstock.com

Lanseringar

Com Hem breddar sitt abonnemangsutbud genom att börja erbjuda mobilabonnemang för barn. Det framgår av ett pressmeddelande. Abonnemanget är spärrat för betalsamtal och sms- och appköp så föräldrarna behöver aldrig oroa sig för oförutsedda kostnader. Befintliga Com Hem-kunder får dessutom dubbel surf när de tecknar abonnemanget.

Lagom till att skolan drar igång för många elever i Sverige lanserar operatören Com Hem ett mobilabonnemang för barn. Mobilabonnemanget har 5 GB surf, fria sms och samtal och kostar 149 kronor i månaden.

Redan existerande kunder får dessutom dubbel surf när de tecknar mobilabonnemanget. Com Hem har även rabatt på två olika mobiltelefoner som de tror ska passa barn.

Mobilabonnemanget kommer helt utan bindningstid, precis som Com Hems övriga mobilabonnemang.

Mobilabonnemangen är spärrade för sms och betalsamtal

För många barn är det lätt att klicka hem appar, spel och liknande utan att tänka på att sådant kan kosta pengar. Därför har Com Hem redan från början valt att spärra möjligheten för betalsamtal, sms- och appköp via faktura.

Det är inte heller möjligt att använda dataroaming utanför EU- och EES-länder vilket kan förhindra mindre trevliga överraskningar. Däremot är surfen tillgänglig inom EU och EES.

Barnabonnemanget är en del i Com Hems fortsatta utveckling

Com Hem är nya inom segmentet mobiltelefoni och man ser barnabonnemanget som en självklar del i sin första utveckling.

Samuel Skott är chef för den svenska konsumentmarknaden på Tele2-koncernen, där Com Hem ingår. Han säger att nätet ofta är en primär källa när det kommer till lärande och underhållning för barn. Vidare säger han att det erbjudande Com Hem nu har kan ge barnen en trygg tillgång till vad den digitala världen har att erbjuda. Dessutom kan föräldrarna enkelt hålla koll på kostnaderna för mobilabonnemanget.