Telekombolaget Dus logga på ett stängsel i Förenade ArabemiratenJohan Dennelind blir ny vd för telefonbolaget Du i Förenade Arabemiraten. Foto: Eusaphzae/Shutterstock.com

Operatörsnyheter

För en knapp vecka sedan meddelade Telia att Johan Dennelind lämnar Telia i förtid. Vad den tidigare vd:n då skulle göra framgick inte. Nu står det klart att Dennelind tar över som vd för telefonbolaget Du i Förenade Arabemiraten. Det skriver Gulf News. Där ersätter han grundaren Osman Sultan som har haft rollen sedan bolaget grundades 2006.

I förra veckan meddelade Telia att den avgående vd:n Johan Dennelind lämnar företaget i förtid. Detta trots att det tidigare basunerades ut att han skulle stanna till årsskiftet.

Vad som fick Dennelind att lämna i förtid var dock oklart. Fram tills nu. Den förre Telia-vd:n blir nu vd för telefonbolaget Du i Förenade Arabemiraten, närmare bestämt i Dubai.

Dennelind tar över efter Osman Sultan som haft vd-posten under 14 års tid, sedan han själv grundade företaget.

Tillträder under 2020

Med tanke på att Dennelind lämnade Telia i förtid var det många som trodde att den tidigare vd:n skulle börja på sitt nya jobb omgående. Så blir dock inte fallet. Johan Dennelind väntas kliva på som vd för Du någon gång i början av 2020.

I styrelsen för Du sitter Kaj-Erik Relander. Han lämnade vd-rollen för finska telekombolaget Sonera 2001. Det var ett år innan bolaget slogs ihop med Telia.

Du har 2 000 anställda

Mobiltelefonföretaget Du är även känt under namnet Emirates Integrated Telecommunications. Företaget har omkring 2 000 anställda från omkring 60 olika länder, vilket speglar den kulturella mångfalden som finns i landet. Dessutom ger det Du en möjlighet att hjälpa många av sina kunder på deras egna språk.

Enligt företaget själva har de omkring 6,5 miljoner mobiltelefonkunder, vilket utgör ungefär 50 procent av alla marknadsandelar i Förenade Arabemiraten.

Bolaget erbjuder många olika tjänster

Du har sedan starten 2006 arbetat hårt med att bredda sitt utbud. I dag erbjuder Du bland annat mobiltelefoni och fast telefoni, bredband, IPTV och mycket mer.

Bolaget bedriver verksamhet för både privatkunder och företagskunder.