Vanliga frågor om Fibio

Har Fibio bra täckning?

Ja, Fibio går under samma nät som Telenor, och har därmed god täckning i hela Sverige.

Hur snabb surf erbjuder Fibio?

Med abonnemang hos Fibio surfar du i Telenors mobilnät, där du har tillgång till hastigheter i 2G-, 3G- och 4G-nätet. När Telenor lanserar 5G på bredare front kan du även få tillgång till 5G-hastigheter.

Vilket nät använder Fibio?

Fibio använder Telenors mobilnät som täcker 90 procent av Sverige och når ut till 99,9 procent av befolkningen.

Hur lång leveranstid har Fibio?

Efter att Fibio har tagit emot din beställning tar det cirka tre till fyra veckor innan abonnemanget aktiveras. Du meddelas i god tid både per brev och sms vilket startdatum som gäller för ditt abonnemang.

Kan jag flytta med mitt nummer till Fibio?

Ja, du kan flytta med ditt nuvarande nummer till Fibio. Ange numret du vill behålla och när nummerflytten ska ske när du gör din beställning av abonnemanget. Fram tills dagen då avtalet med Fibio träder i kraft gäller numret hos din nuvarande operatör.

Omdöme om Fibio

Fibio är en relativt ny operatör på telekommarknaden som erbjuder både mobilabonnemang och abonnemang för mobilt bredband. Utbudet av olika abonnemang är stort och varierat, och det finns dessutom alltid möjlighet att byta abonnemangsform när som helst. Hos Fibio kan du även pausa ditt abonnemang, vilket inte hör till vanligheterna.

Till Fibios styrkor hör även nätet och kundtjänsten. Som kund hos Fibio surfar du i Telenors rikstäckande mobilnät, som även har täckning i stora delar av Europa. För ja, både mobilabonnemangen och de mobila bredbanden kan användas inom hela EU/EES.

Kundtjänsten är omfattande, särskilt med tanke på operatörens storlek. Du kan kontakta supporten på flera olika sätt och Fibio utlovar korta svarstider. Om du ändå skulle få vänta längre på ett svar får du 3 GB extra surf som plåster på såren. Fibio har höga ambitioner gällande sin support och lägger stort fokus på kundnöjdheten, och enligt de kundbetyg som finns i dagsläget verkar operatören hålla hög kvalitet både när det gäller expertis och engagemang.

Många kan nog rygga tillbaka lite vid en första anblick på priserna. Fibio själva lyfter sina prisvärda tjänster och att de erbjuder några av de billigaste abonnemangen på marknaden. Och ja, det är lite av en definitionsfråga. Du får utan tvekan en hel del för pengarna när du blir kund hos Fibio, men priserna i sig placerar sig faktiskt bland de dyrare alternativen på marknaden.

Här får du utgå från dina egna förutsättningar och behov. Är du beredd att lägga några extra kronor i månaden för att få ta del av stort utbud, stabilt nät och tillgänglig kundtjänst? Då kan Fibio mycket väl vara operatören för dig.

Fördelar

  • Delar nät med Telenor som har god täckning i hela landet
  • Stort utbud av olika surfnivåer
  • Omfattande kundtjänst
  • Abonnemangen kan användas inom EU/EES

Nackdelar

  • Relativt höga priser
  • Något rörig hemsida

Fibios mobilabonnemang

Visa specialerbjudande
0
Fibio
surf 5 GB
Samtal Fria
sms Fria
149 kr/mån 39 kr/mån Priset gäller i 2 månader, därefter 149 kr/mån
0
Fibio
surf 20 GB
Samtal Fria
sms Fria
249 kr/mån 59 kr/mån Priset gäller i 2 månader, därefter 249 kr/mån
0
Fibio
surf 40 GB
Samtal Fria
sms Fria
299 kr/mån 75 kr/mån Priset gäller i 2 månader, därefter 299 kr/mån
0
Fibio
surf 100 GB
Samtal Fria
sms Fria
399 kr/mån 99 kr/mån Priset gäller i 2 månader, därefter 399 kr/mån
0
Fibio
surf Fri
Samtal Fria
sms Fria
569 kr/mån 199 kr/mån Priset gäller i 2 månader, därefter 569 kr/mån
Visa alla mobilabonnemang

Fibio erbjuder flera olika alternativ för sina mobilabonnemang. Fria samtal, sms och mms ingår alltid, även inom EU/EES. Det som skiljer abonnemangen åt är surfmängderna. Med tanke på att Fibio är en ny och relativt liten operatör är utbudet stort. Du kan välja mellan 5, 20, 40 och 100 GB, eller helt obegränsad surf per månad. Variationen är så pass stor att de allra flesta användarna borde hitta ett alternativ som passar.

Tips! Om du upptäcker att ditt surfbehov förändras över tid kan du när som helst byta abonnemangsform så att surfnivån passar din faktiska förbrukning. Fibio erbjuder helt kostnadsfria byten.

Att teckna mobilabonnemang hos Fibio är enkelt. Alla kan tecknas online, där du väljer surfnivå, om du vill behålla ditt nummer eller inte och vilket startdatum du önskar för ditt nya mobilabonnemang. Ange e-post och personnummer och din beställning är klar.

Fibios mobila bredband

Visa specialerbjudande
0
Fibio
surf 3 GB
bindning 0 mån
startavgift 0 kr
169 kr/mån
0
Fibio
surf 20 GB
bindning 0 mån
startavgift 0 kr
299 kr/mån
0
Fibio
surf 40 GB
bindning 0 mån
startavgift 0 kr
359 kr/mån
0
Fibio
surf 100 GB
bindning 0 mån
startavgift 0 kr
459 kr/mån
0
Fibio
surf 200 GB
bindning 0 mån
startavgift 0 kr
559 kr/mån
Visa alla mobila bredband

Med Fibios mobila bredband (med wifi) kan du tack vare Telenors rikstäckande mobilnät surfa i hela Sverige, men även i stora delar av Europa. Du kan välja mellan fem olika surfnivåer: 3, 20, 40, 100 och 200 GB. Utbudet är med andra ord både relativt stort och varierat, vilket gör det enkelt för olika typer av användare att hitta ett alternativ som passar personliga behov och önskemål. Om du beställer online bjuder Fibio på anslutningsavgiften.

Tips! Fibio erbjuder möjligheten att när som helst byta abonnemangsform om du inte är nöjd med surfmängden du har valt till ditt mobila bredband. Fibio är även en att få operatörer som låter dig pausa ditt abonnemang, dock högst en gång per år i max sex månader.

Om du vill låta flera personer dela på surfen i ditt mobila bredband kan du köpa en wifi-router, vilket dock inte verkar ingå i Fibios mobila bredbandsabonnemang. Men du kan även välja att lägga till extra simkort för det mobila bredbandet. Du kan ha max åtta extra simkort som då delar på surfpotten i ditt abonnemang. Familjesemestern är räddad.

Fibios kundtjänst

Just kundtjänsten är kanske Fibios starkaste kort. Du kan kontakta Fibios kundtjänst på flera olika sätt, vilket inte hör till vanligheterna när det gäller mindre operatörer. Du kan ringa, mejla och chatta med Fibio, eller ta kontakt via sociala medier. Om du inte får svar via telefon eller mejl inom 10 minuter respektive 24 timmar, får du 3 GB extra surf som kompensation.

Kundnöjdheten ligger högt upp på Fibios prioriteringslista, och de satsar stort på att kunna erbjuda en tillgänglig och engagerad support. Om de lyckas? Ja, enligt kundernas omdömen på Trustpilot ser det ut som att satsningarna ger goda resultat.

Tips! Om du har ett lättare ärende kan du besöka Fibios supportsida med vanliga frågor. Frågorna gäller i dagsläget främst mobilabonnemangen, men du hittar även punkter som rör beställning och fakturering.

Fibios mobilnät och täckning

En av de största fördelarna med Fibio är att de använder samma mobilnät som Telenor. Nätet täcker 90 procent av landet och når ut till 99,9 procent av befolkningen. För att få en bättre bild över hur täckningen i 2G-, 3G- och 4G- nätet är just i ditt område kan du kolla in Telenors täckningskarta. Den hittar du på vår sida om operatörernas täckning men även på Fibios sida om mobiltäckning.

Telenor har även täckning i stora delar av Europa, så om du ska resa utanför Sveriges gränser finns det stora möjligheter att använda ditt mobilabonnemang eller mobila bredband nästan precis som hemma. Samtal, sms och mms är fria inom hela EU/EES, och du kan även använda en stor del av din surfpott.

Tänk på! Även om Telenors täckning överlag håller mycket god kvalitet finns det flera faktorer som kan försämra förutsättningarna för riktigt snabba hastigheter. Det kan till exempel vara geografiska förhållanden, väggarnas tjocklek i din bostad och vilken typ av utrustning du använder.

Hur bra är Fibio för olika målgrupper?

Fibio har särskilda erbjudanden på sina mobilabonnemang för barn, studenter och seniorer. Barnabonnemangen verkar dock inte vara så mycket billigare än de ordinarie priserna. Däremot får du de första sex månaderna till halva priset. Fibio erbjuder ingen direkt prissänkning på mobilabonnemangen för studenter och seniorer, utan i stället dubbelt så mycket surf. Det vill säga mer surf för pengarna.

För att kunna teckna ett studentabonnemang är det enda kravet att du är en aktiv student och medlem hos Studentkortet. Ålder spelar ingen roll. Om du är under 18 måste mobilabonnemanget dock tecknas av en målsman. För att kunna teckna ett seniorabonnemang måste du vara 65 år eller äldre, vilket du anger i samband med att du beställer ett mobilabonnemang.

När det gäller mobilt bredband däremot, erbjuder Fibio tyvärr inga särskilda erbjudanden för olika målgrupper

Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekom-skribent helena.darlof@telepriskollen.se